תגידו

Dudidud

New member
לא התבלבלתי כלל.

ירושלים היא "ביתו של העם היהודי" וכל ההתיחסות אליה היא ככזו. כשם שביתו של אדם הוא מקדשו כך ירושלים מקודשת לעם היהודי.

והנה הפרצוף המזועזע

רציני בדיוק כמו הטיעונים האלה.

שניה, תן לי לסיים להתפעל מהציניות

המושחזת... אוקיי. נתחיל בזה שאין לי בעיה לראות הומואים מתנשקים. אבל האווירה הכללית של המצעדים האלה היא אווירה של מיניות לא מרוסנת, מתירנות יתר, וכמו שלא הייתי רוצה לראות אורגיות המוניות של סטרייטים ברחוב- אותו דבר לגבי הומואים. אבל זו לא הנקודה. נניח ולא מדברים פה על הומואים אלא ברמת העקרון- יש הבדל בין להניף שלטים לבין לממש, בפועל, את המסר שהשלטים האלה נושאים. זה כל מה שאמרתי- השוואה לא נכונה. עמדה הבעתי רק עכשיו.

"אווירה של אורגיות לא מרוסנות"?

קשה לי לדמיין איך נראית אווירה של אורגיות לא מרוסנות ללא אורגיות לא מרוסנות כלולות בתוכה, ובינתיים אני מצטער, אני לא זוכר כאלה. אולי היינו במצעדים אחרים. מה הכוונה ב"הבדל בין להניף שלטים לבין לממש אותם"? השלטים, כמו גם האידיאולוגיה מאחורי מצעד הגאווה היא לקרוא לליברליות ופתיחות בכל הנוגע לקהילה הגאה, כך שעצם קיומם הינו מימוש שלהם. אם כפי שאתה ודודי מציינים שלא השלטים מפריעים לכם, המימוש הוא היינו הך.

הפעם אני באמת מסיר בפניך את הכובע

אם עד עכשיו זה היה לסלף דברים ולהוציא דברים מהקשרם- הפעם התעלית לשיא חדש של לקחת חלק ממשפט אחד, לקחת חלק ממשפט אחר ולחבר אותם. איפה כתבתי "אווירה של אורגיות לא מרוסנות"?
אני דיברתי על מיניות לא מרוסנת. הפסקה השניה בהודעה שלך מבולבלת קצת. יש דברים שמותר להפגין בעדם ולבצע אותם בפומבי [ע"ע ההפגנה נגד הפסיפלורה למשל], ויש דברים שמותר להפגין בעדם אבל אסור לבצע אותם בפומבי [נניח הפגנה בעד נודיזם]. אקטים מיניים בציבור, אני דיי בטוח, זה עניין לא חוקי. [וזה לא חייב להיות דווקא יחסי מין מלאים
]

מה זה אקט מיני חלקי?

השווית את הדברים לאורגיה ("כמו שלא ארצה לראות אורגיות המוניות של סטרייטים ברחוב- אותו דבר לגבי הומואים"), ואני שואל איזו בדיוק? איזה אקט מיני בציבור נעשה בזמן מצעד הגאווה? האם פעם ראית מצעד כזה?.

Continuum

New member
..

שני הצדדים בוויכוח הזה צודקים. העובדה היא שהמצעד מפריע לחרדים. אפשר להתווכח על זה, אבל זה חסר טעם לחלוטין כי זה באמת מפריע להם, במידה זו או אחרת - פוגע להם בזכויות כמו חופש התנועה, חופש הפולחן ומטריד אותם נפשית. עוד עובדה היא שזכותם של הגאים לצעוד במסגרת חופש הביטוי, אני לא רואה טעם להתווכח גם עם זה. כמו בשיעורי אזרחות, נשאלת כאן השאלה איזו זכות אנחנו נעדיף? וזה כמותי ולא איכותי, ולכן קשה מאוד (מאוד מאוד) לענות אובייקטיבית. אז הוויכוח, לטעמי, מיותר.

lithium1914

New member
זו אינה פגיעה ב"חופש הפולחן".

חופש הפולחן, במסגרת חופש הדת, לא כולל כפיית דעותיך על אחרים, או דקירת כופרים (כפי שקרה במצעד הקודם בעיר).

Continuum

New member
..

חופש הפולחן כולל התרחקות מדברים שנחשבים טמאים. וזה גם לא משנה, חופש הפולחן הוא דוגמה אחת מתוך כמה.

Vrock

New member
נכון, אין להם זכות חוקית.

אבל ירושלים היא עיר שבכל-זאת קדושה ליהודים ובכל זאת בעלת משמעות רוחנית. לא רק בעייתי שההומוסקסואליות מנוגדת לחוקי התורה, אלא מפריע לי שהם מעוררים את הפרובוקציה בכוונה. ואם הם כבר עורכים מצעד-שיערכו אותו בשקט, ובצורה מכובדת וצנועה. אגב, תראה כמה היו קופצים אם הם היו רוצים לצעוד בטייבה.

lithium1914

New member
"בשקט, ובצורה מכובדת וצנועה"

לא ידעתי שזה התנאי לזכות לבצע הפגנה. מי שקשה לו לראות שני גברים מתנשקים, צריך להוציא את המקל מהתחת. "אגב, תראה כמה היו קופצים אם הם היו רוצים לצעוד בטייבה" מיהם "הם"? הומואים או כהניסטים? אני בעיקרון בעד שכהניסטים יוכלו להפגין בטייבה.

סלוניק

New member
ראוי לציין -

באמת לא אפשרו על מרזל לבקר בסכנין לפני הבחירות.

Vrock

New member
אוקיי...

אז אתה סתם מוזר. חופש הדיבור והזכות לקיים אסיפה ציבורית לא נועדו כדי ליצור פרובוקציות זולות. בייחוד לא בשביל ציבור שאי אפשר להגיד עליו שהוא מופלה לרעה יותר מדית ושמצבו רע באופן מיוחד. הומואים בישראל יכולים לקיים יחסי מין ואף אחד לא יעצור אותם, הם יכולים להדריך בתנועות נוער, הם יכולים להכריז על עצמם כידועים בציבור- מה עוד הם רוצים? שנכיר בזכותם להיות הומואים? אין מצעד של סטרייטים, וטוב שכך, כי יחסי מין זה עניין פרטי ולא ציבורי. שישכבו עם מי שהם רוצים, ת'כלס-רק שלא ירוצו לספר לי על זה. ואם אנחנו מדברים על ייצוג בשידורי הטלוויזיה, על אפליה ועל פגיעה בזכויות, או נגיד על הכנסה ממוצעת- הציבור ההומוסקסואלי עוקף את הערבים, האתיופים ואפילו הרוסים בסיבוב. אז אין בכלל טעם בכל המצעד המטופש הזה.

E טי

New member
../images/Emo13.gif

מזכיר לי כמה דברים שנאמרו בדיוק לפני שנה... רק שאני לא בטוח שהיית באותו צד של הוויכוח...

lithium1914

New member
גם ל"רובם המוחלט" של הירושלמים אין.

הומופוביה משולה לכל דבר ועניין לגזענות. כל עוד לא אוסרים על הפגנות מטעמים גזעניים, אסור לאסור אותן מטעמים הומופוביים.

lithium1914

New member
מה אתה מנסה להגיד?

הדתות המונותיאיסטיות הן הומופוביות, כולן, אז מה? אין הבדל בין עיקרון דתי לבין דעה פוליטית. חבל על האנרגיה שדתיי העולם (היהודים\נוצרים\מוסלמים לפחות, אין לי ידע לגבי השאר) מבזבזים ברגישותם היתרה בעניין זה.

למעלה