תגידו

sharonhaimov

New member
מצעד הגאווה זה לא מהומות.

מעניין שהדבר היחיד ש3 הדתות מוכנות להסכים עליו זאת שנאת האדם. מלמד משהו על הדת של היום.

Dudidud

New member
מה עניין הריבונות שיש או אין להם,

לעובדה שכל מטרתו של המצעד הזה היא להתריס אל מול החרדים והשקפתם?

ט ל ו ש1

New member
אני באמת לא מבינה למה בירושלים=\

אתם רוצים לעשות סבבה, נראה לי ת"א יותר מתאים..חבל לשמוע שזה שם=\מבלי שום קשר לעימות או לא, זאת ירושלים לעזאזל..

Fleddermaus

New member
נכון, ירושלים, הבירה.

ירושלים היא עיר של כולם, לא עיר חרדית.

ט ל ו ש1

New member
נכון, את צודקת

או שאתה
אבל לי זה האמת קצת מפריע שחושבים על זה, זו לא עיר של חרדים בכלל...אבל זאת עיר קדושה ...אחד מהמקומות הקודשים ביותר בעולם..וזה דבר שנגד הדת-שלוש הדתות..אז זה קצת לא במקום !שיכבדו את העיר הזאת, לא יודעת..באמת שאני חושבת על זה..זה קצת מפריע לי, למרות שאני ממש אבל ממש לא דתיה.

Fleddermaus

New member
אני ../images/Emo89.gif

לא, לא צריך להתחשב בממסד האורתודוכסי. העיר הזאת היא עיר חדשה, מודרנית, ואין שום סיבה שבעיר לא דתית יתחשבו בדוקטרינה של המנהיגים הדתיים. המצעד לא עובר במאה שערים, לא בכותל המערבי ולא במסגד אל-אקצה. פה נגמרים התירוצים להתחשבות.

למה?

ירושליים החא עיר בירה של כולנו, לא של חרדים ודתיים המצעד הוא בדיוק יום אחד בשנה והוא יקח משהו כמו שבע שמונה שעות אפילו פחות ויודעים עליו חודשים מראש אם למישהו מתושבי ירושלים הנוצרים מוסלמים או יהודים קיום המצעד מפריע הוא בהחלט מוזמן לא להיות בירושלים או לא לצאת לרחובות המסוימים בהם מתרחשד המצעד. חוץ מזה עקב שנה שעברה אני חושבת שלא יזיק להראות לדתיים חרדים בירושליים שעם כל הכבוד לתורה והכל אין להם שום זכות לקחת בעלות על העיר הזאת ולנקוט באלימו מטורפת (דקירה) כלפי משתתפי המצעד.

רוני13

New member
אבל זה הבית שלהם...

הם לא יכולים לבוא לתושבים שמתנגדים לזה בטענות-הם רוצים להמשיך באורח חיים שיגרתי בלי לראות אנשים ערומים! והם גם לא רוצים שהילדים שלהם ייחשפו לזה...דרך אגב הדתיים לא עשו כלום זה החרדים(הקיצוניים!).

Dudidud

New member
תעשה לי טובה.

זה פוגע ברובם המוחלט של תושבי העיר, וברוב תושבי המדינה למעשה. אם זה מ"דוקטרינות דתיות" או מאיזשהו מניע הזוי לא צריך לעניין לא אותך ולא אף אחד אחר. אין לך ולשכמותך בעלות על הצדק והמוסר.

Fleddermaus

New member
גם להם אין, ואיש באמונתו יחיה.

המצעד הזה חוקי, נכנס בגבולות חופש הביטוי, ולכל אחד, גם אם הוא לא הרוב, יש זכות להפגין. לכן, אין לאף אחד זכות לאסור על המצעד בירושלים.

Dudidud

New member
נכון, גם להם אין.

לכן הם לא חוסמים את מרכז תל אביב בשבתות. לא לכל אחד יש זכות להפגין איך שהוא רוצה ואיפה שהוא רוצה. המצעד הזה פוגע ברובם המוחלט של תושבי ירושלים- לכן הוא איננו נכנס בגבולות חופש הביטוי. לאף אחד אין את הזכות להתיר פגיעה בתושבי ירושלים. ----- איש באמונתו יכול גם למות.

Dudidud

New member
השאלה הזו

ממש שולית וקטנונית (לכן לא עניתי עליה קודם..) הוא פוגע כמו שערום פומבי פוגע במרבית אזרחי המדינה (או באותו האופן בו החוק מניח שערום פומבי פוגע בצופים בו).

Dudidud

New member
אתה כיחיד לא.

אבל אם תחליט לקרוא לכל יושבי תבל התומכים בעמדתך לבוא להתאסף סביב ביתי ולהפגין את עמדתכם בנידון באופן קצת יותר בוטה מ"אסתובב לבוש ואחזיק שלט" אז כן, זה יפגע בי. עניתי לך?

אני חושב שהתבלבלת.

במקרה כזה הפגיעה תהיה בכך שאנחנו מתאספים סביב ביתך, שזה משהו שהיה מטריד לא משנה מה נושא ההפגנה. מצעד הגאווה מתאסף ברחובות ראשיים בירושלים, ואף אחד לא מחייב אותך (אלא אם כן אתה מתגורר בכיכר ציון) לחזות בצועדים לבושים עם שלטים.

למעלה