תגידו

תגידו

למה הגאים רוצים לעשות את המצעד דווקא בירושלים? הם בכוח רוצים להגיע לעימות עם החרדים ?!

קקטוסץ

New member
לחרדים יש ריבונות על ירושלים?

היא של אימא שלהם? מה אתה רוצה?

נו, עוד קשקשן.

מי אתה שתקבע לדת אחרת מה קדוש ומה לא? עובדה שהר הבית כן קדוש לאיסלאם וכן נערכות תפילות המוניות על הר הבית (בניגוד ליהודים שמקרבם הזרמים המאמינים בתפילה על ההר הוא נמוך מאוד).

Dudidud

New member
אתה טועה.

כל היהודים (שלא רק קוראים לעצמם יהודים..), אבל כולם מאמינים בתפילה על הר הבית. והעובדה שבשל דבר כזה או אחר אני בוחר לקרוא למשהו קדוש לא אומר שהוא באמת קדוש לי.

Fleddermaus

New member
שטויות גמורות.

אני יהודי, אני לא רק קורא לעצמי יהודי, ואני מאמין במקדש רוחני ולא בתפילה על הר הבית. לפי האמונה שלי אין מקום פיזי שהוא קדוש, והקדושה היא רוחנית בלבד. אני יהודי ויש רבים שחושבים כמוני.

Dudidud

New member
...

אני מכיר יהודים שאינם מאמינים לא באלוהים ולא בתפילה. הם לא מייצגים שום זרם יהודי. האמונה שלך איננה יהדות. היא רפורמית וממנה הסתייגתי ב"שלא רק קוראים לעצמם יהודים". אתה יהודי אבל אמונתך איננה כזו.

Fleddermaus

New member
האמונה שלי יהודית ואני יהודי

או, במילים אחרות, אתה לא תקבע אם אני יהודי או לא.

Dudidud

New member
אני לא קובע כלום.

אתה הוא זה שבוחר לקבוע כי גם לאמונתך ניתן לקרוא יהדות. עשה ככל העולה על רוחך כל עוד זה לא נעשה בשמי.

רוני13

New member
היהדות קובעת מי יהודי...

אם אתה לא מאמין במה שהיהדות אומרת להאמין...זה לא ממש יהודי! זה דת חדשה.

iRoNBaLLz

New member
היום, גם הגנטיקה יכולה לקבוע מי

יהודי. אומרים שיהודי אשכנז, כמעט כולם, אינם יהודים אלא קוז'אקים או משהו כזה.. בטח כמה אני פה שמעו על זה ויודעים יותר טוב ממני.. אנחנו חיים במדינה שיש בה גם בעיות דתיות, צריך ללמוד להתפשר.. החרדים לא צריכים לכפות את הדת שלהם על הרוב וגם הרוב לא צריך לכפות את המודרניזציה שלו על המיעוט החרדים. אבל עיצבן מה שהיה שנה שעברה שחרדי דקר מישהו שהשתתף במצעד, זאת כבר פנאטיות מגעילה וקשה לי להגיד שזה נעשה בשמה של האידיאולוגיה ולא בשם השנאה.

רוני13

New member
זה שטויות...אבל...

אני דיברתי על זה שאם הוא לא הולך לפי הדרך שהיהדות מורה ללכת הוא לא ממש יהודי מאמין...

iRoNBaLLz

New member
יהודי מאמין לא. אבל זה שבן אדם לא

יהודי מאמין לא עושה אותו פחות יהודי מכל יהודי אחר.

Fleddermaus

New member
יש דרכים שונות ליהדות.

ביהדות ישנם זרמים שונים המפרשים את התורה בדרכים שונות. בין אם זה חסידים, ליטאים, חרד"לניקים, דתיים-לאומיים, רפורמים, קונסרבטיבים, יהודים משיחיים וכו', אין ליהדות דרך אחת, אלא דרכים רבות.

Dudidud

New member
ישנה יהדות אחת.

היא מחולקת לפלגים מס' להם יש אורח חיים שונה והשקפות עולם (הנוגעות לנעשה בעולם.) שונות, אך כולם מאמינים באותם העקרונות ומקיימים את אותם המצוות. כל הזרמים האורתודוקסים. ישנם דתות אחרות שהתבדלו מהיהדות- אם זה בשינוי עקרונות האמונה ואם בהתיחסותם למצוות. בעבר- הנצרות התחילה ככזו והאיסלאם במידת מה, בימינו- הרפורמים, הקונסרבטיבים.

Fleddermaus

New member
נו, באמת...

יהודים משיחיים מקיימים את אותן המצוות כמו חרדים ליטאיים? או, דתיים-לאומיים וחסידי סאטמר? בחייך, יש הרבה דרכים להיות יהודי.

למעלה