תגידו

Dudidud

New member
...

ההבדלים האלו סמנטיים בלבד.. ה"יהודים המשיחיים" הם נוצרים. כנוצרים הם מאמינים בישוע כמשיח וכל המשתמע מזה.. ההבדלים בינהם נוגעים רק להשקפה לגבי היהודים עצמם. אלו רואים ביהודים כמקור הרוע, ואלו כמי שע"י יבוא התיקון לעולם כשיבינו לבסוף שישו הוא המשיח.

לא ממש,

ההבדל גדול ביותר, שכן כל הנצרות מושתטת על זה שהישוע הוא בן האלוהים, וכאן הם טוענים אחרת.... אין הבדל גדול בינהם, לבין אלו שמאמינים שהמשיח הינו הרבי מלובביץ'.

Vrock

New member
ואתה תקבע?

בשביל זה יש את התורה, חבר. כל המצוות כתובות שם, וזה מאוד נחמד. אם אתה לא רוצה לקיים את המצוות-זכותך, ואתה לא נעשה בגלל זה פחות יהודי, אתה רק נעשה גרוע יותר בלהיות יהודי. זה לא הדתיים שיש להם את המונופול על היהדות, אלא התורה. וכל הנסיונות להפקיע את המונופול ולצעוק "אני יהודי בדיוק כמוך" הם הפקעת היהדות מהתורה, לא מהדתיים. ולכן, בעוד שלכמה אנשים זה נשמע כדבר הגיוני, מספיק להסתכל על זה דקה וחצי כדי לראות שזה לא בדיוק נכון.

Fleddermaus

New member
כל המצוות שבתורה עברו פרשנות

והשאלה היא לפי אזו פרשנות אתה הולך, כי נדמה לי שאתה לא מקריב קרבנות בבית מקדש, נכון?

Dudidud

New member
ע"פ המסורת

מעולם לא נסקל בן סורר ומורה- גם כשהיה סנהדרין ועונשים נקבעו ע"פ ההלכה. ככה ששאלתך לא ממש רלוונטית.

Vrock

New member
יש את הביטוי הזה על הסנהדרין

שאם אפילו בן אדם אחד הוצא להורג על ידיה כבר היא מקבלת קלון.

noamgk

New member
צאו מזה כבר.

אתם מתייחסים לדברי חז"ל כ"פרשנות", כאילו זה לא שווה כלום. תבין, התורה זה לא רק חמישה חומשי תורה. צא ולמד מה הם "תורה שבעל פה", "פסיקות סנהדרין", "מסורת", "חכמי ישראל", "גדולי הדור". תלמד קצת את ספר הכוזרי, הרמב"ם, החזון איש, באר הגולה. בין הרפורמים ליהדות אין שום קשר. זו תנועה שקמה כדי לבטל, להרוס ולהכפיש את כל מה שיהודי. הם לא פחות גרועים מהקראים.

Fleddermaus

New member
אין לי בעיה לשים אותנו עם הקראים.

אני לומד גם את ה"תושב"ע", ולוקח את ה"תושב"ע" בעירבון מוגבל, אין לי בושה להגיד את זה. מבחינתי מדובר בדברי חכמים, אבל לא שווה לתורה בשום אופן. "זו תנועה שקמה כדי לבטל, להרוס ולהכפיש את כל מה שיהודי". סתם שקרים דמגוגיים, צא ולמד לפני שאתה מפציץ בולשיט.

Dudidud

New member
סתם שקרים דמגוגיים?

צא ולמד אתה. התנועה הרפורמית ביטלה פחות או יותר כל עקרון ומצוה ביהדות בשלב זה או אחר. החל מהמצוות (משבת ועד ישוב א"י) וכלה בעקרונות האמונה. לאחרונה היא החלה לחזור בעצמה לא מעט. הכל עניין של מה מקובל עכשיו בחברה המערבית ומה לא.

Fleddermaus

New member
תלוי למה אתה מתכוון.

התנועה הרפורמית בראשיתה, בגרמניה, תמכה בהתבוללות ולא תמכה בציונות. אני מציע לך לעיין בעקרונות התנועה ליהדות מתקדמת, ותראה שאורח החיים הרפורמי הוא בהחלט אורח חיים דתי.

Dudidud

New member
גם אורח חייו של קתולי הדוק

הוא דתי. אבל לא בהתאם לדת היהודית.

רוני13

New member
תראה...

התנועה חולקת לפחות על משהו אחד(שבת) שכתוב בתנ"ך,לפחות! ואם היא חולקת על אחת מהמצוות שאנחנו מצווים בתנ"ך כל הדרך שלה פגומה! נכון,הם מקיימים מצוות שאני מקיים אבל הם גם מעוותים מצוות אחרות(למשל עלייה לתורה-הם מתירים לנשים לעלות לתורה).

Fleddermaus

New member
לפיך היא פגומה.

בגלל זה אתה לא רפורמי. זכותי להאמין שזו הדרך הנכונה. אני שומר שבת בדרכי שלי, אני לא עושה כל מלאכה, וכנראה שההגדרה שלך מלאכה, וגם של עונג שבת, שונות. ולגבי נשים העולות לתורה, יש גם רבנים אורתודוכסים שמתירים את זה.

רוני13

New member
אין...

כי בתנ"ך שממנו היהדות הרפורמית די מתעלמת יש את העניין של צניעות וקול אשה ערווה. ההגדרה שלי נכונה כי שלי לא מבטלת את מה שכתוב בתנ"ך כל כך ברור.

רוני13

New member
אורתודוכסיה-זאת הגדרה!

ובהגדרה הזאת...לא עולות נשים לתורה ההגדרה שלהם זה רפורמים!

Fleddermaus

New member
אתה לוקח על עצמך לקטלג את כל העולם

יש להם רבנים אורתודוכסים והם מקיימים את המצוות על פי שולחן ערוך. הם לא רפורמים, ויהיה נחמד אם תפסיק לחלק תוויות לכל העולם ותתן להם לחיות את החיים שלהם לפי האמונה שלהם.

רוני13

New member
אי אפשר להאמין ביהדות...

ובו בזמן לא להאמין בחלקים בתושב"ע או בתנ"ך!

למעלה