תגידו

EL ad1

New member
מצוות כיבוש הארץ קיימת,

כמו גם מצוות אחדות עמ"י. אם נתעסק רק בכיבוש הארץ וגרוש הגר, אנו ניצור קרע, שלא ניתן לשחזר, בעמ"י.

Dudidud

New member
אנחנו מחוייבים גם

לשמור על נפשותינו. לא לקבל גרים שאינם מקיימים את שבע מצוות בני נח. לכבוש את ארצנו וליישבה.

EL ad1

New member
גרים לא מחוייבים לשבע מצוות בני נוח

הם מחוייבים לא לסכן אותם. לכן, כל עוד לא כל הערבים מסכנים אותנו, הם בגדר גרים, ועל גרים התורה מצווה להגן.

S h a y D u

New member
זה ידוע שהתורה ניתנת

לפירושים שונים ולכן סביר להניח שישנם גם אנשים דתיים, אשר למדו תורה ופירשו את כל אלו בצורה שונה.

EL ad1

New member
יש לציין,

שדבריי הינם דברי רבנים מהם למדתי בתיכון, ומהם הנני לומד בישיבה.

S h a y D u

New member
האם שמעת על ישיבה כלשהי

בביתר עילית? (ישוב כזה ליד ירושלים...)

EL ad1

New member
עד כמה שזכור לי,

ישיבה גבוהה בטוח אין, ובטח שלא ישיבת שילוב. יתכן ויש ישיבה תיכונית, אבל לא כפי הידוע לי. למה אתה שואל?.

Dudidud

New member
אז מי כן מחוייב?

עד כמה שאני יודע (ואני מודה שזה לא יותר מדי..) אתה טועה. הערבים כקולקטיב הם אויב ומסכנים אותנו. אינך יכול להתייחס רק לפרטים ולהתעלם מהמכלול.

EL ad1

New member
עד כמה שאני יודע, אני צודק.

אבל אם אתה מעונין, אשמח לשול את מורי, מחר. אתה לא יכול להתייחס לקולקטיב, כשהפרט הוא הבעיה.

Dudidud

New member
אשמח לתשובה.

להגיד שרק הפרט בעייתי זה להתעלם מהמציאות. כדאי שתתחיל להיחשף לתקשורת ולמערכת החינוך הפלשתינית.

EL ad1

New member
מייד אבקש תשובה.

להגיד שהכלל בעייתי, זה לצאת ידי חובה, זה למצוא תירוץ לאי קיום מצווה.

EL ad1

New member
תשובה לשאלתך:

הרמב"ם פסק, כי גר יכול לחיות בא"י אם יקבל על עצמו את שבע מצוות בני נוח, אך: א. יש פוסקים, המתנגדים לחובת שבע מצוות בני נוח על גרים. ב. הרמב"ם גם קבע, כי הערבים עובדים את האל הנכון. אז נכון להיום, אם לא כולם רוצחים, לא כולם לא מקבלים על עצמם את המצוות.

Dudidud

New member
ע"פ

אותם הפוסקים מי כן מחויב בשבע המצוות? או שהן ניתנו באוויר.. הרמב"ם קבע כי האיסלאם היא דת המאמינה באל אחד (נניח שניתן להגיד באל הנכון). מדובר באיסלאם- הדת, לא בערבים- שלא כולם מוסלמים, ולא במאמינים שלא בהכרח פועלים ע"פ דתם. ובנוסף עובדת היותם מאמינים באל הנכון אינה אומרת שהם מקיימים את שבע המצוות. יש הרבה יהודים בארצנו שמאמינים באל הנכון אך המרחק בינהם לבין קיום המצוות הוא "לא קטן". כך שהטיעון "אם לא כולם רוצחים, לא כולם לא מקבלים על עצמם את המצוות" אינו בהכרח נכון- ואיני יורד לפרטים.

EL ad1

New member
אנו.

נסיונך לטשטש את פסיקות הדיינים אינה רציונלית. גם עם הינך הולך בדרכו של הרמב"ם, אין זה אומר, שיש לך הזכות לפקפק בפסיקות האחר. הרמב"ם קבע, כי הם מאמינים באל הנכון, ולא רק ב"אל אחד". מלבד זאת, האיסלאם מקיים את כל מצוות בני נוח. בנוגע לערבים הנוצרים- הנצרות מאמינה בקב"ה, ולכן היא רואה בתנ"ך כ"ברית הישנה".

למעלה