תגידו

EL ad1

New member
"כי גרים הייתם בארץ מצרים"

חובה עליך כיהודי לכבד את הגר ולדאוג לשלומו.

EL ad1

New member
מצוות כיבוד החלש

(גר, אלמנה, יתום, נזקק ואזרח זר) הינה גדולה ורחבה בהרבה מ: לא נוציא אותם בכוח הזרוע. העם שלנו, יותר מכל עם אחר, יודע את המשמעות של גרים. יודע, כי מלכתחלה מתחיל הגר בעמדה חלשה. אנו, שהרגשנו כך בעבר, צריכים לדאוג לו ולעזור לו, כמו לכל חלש אחר. עם זאת, במקרה של הגנה עצמית, עלינו להשתמש בכוחינו.

S h a y D u

New member
יש רק דרך אחת

להוציא אותם - ב"כוח הזרוע"! הרי לא יתכן שאנחנו פשוט נבקש מהם לארוז וללכת והם יענו לזה בחיוב וילכו בשמחה...
(לכן השתמשתי במושג "לסלקם"...)

EL ad1

New member
אחזור על תגובתי הקודמת:

אנו מחוייבים לעזור לחלשים, גרים הם חלשים. אתה מחשיב את עצמך לאדם דתי. ככזה, אני יכול להניח, שאתה מכיר את מצוות כיבוד הגר.

חחחחח

הבעיה שאנחנו הגענו לפה והם היו לא שהם פתאום באו.... אז זה לא נקרא שהם מהגרים. ובכל זאת לא חייבים לגרש אותם פשוט להוציא אותם מהמדינה בקביעת גבולות חדשים

EL ad1

New member
האם אתה אתאיסט?

כל יהודי מהמסורתי ועד החרדי, יודע שהארץ שייכת לנו מזכות היטורית. לכן כל אזרח מדת אחרת הוא גר, ואתה יכול לעיין בתגובות אחרות שלי, על מנת להבין את המצווה.

לא הבנת אותי נכון

כמובן שארץ ישראל שלנו! אבל אתה לא יכול להתחמק מכך שיש פה פליטים ולא מעט. וחייבים להוציא אותם מהמדינה היהודית מארץ ישראל השלמה לא תצליח להוציא אותם כבר כנראה.. אז לפחות להוציא אותם מהמדינה שלנו

EL ad1

New member
שוב ושוב אחזור על המצווה, אם ידרש.

יש פה פליטים, וכל עוד הם פה, הם גרים. אנו, כיהודים, מחוייבים לעזור להם ולדאוג לשלומם. זאת מצוות הקב"ה מהתורה.

EL ad1

New member
שלילתם זכויות שוות וביזויים.

אלו לא מהווים דאגה לשלומם וכיבודם. אין לנו זכות, על פי התורה, לגרש גר (או, להוציא אותו).

אז זהו

לא עושים פה מזמן מה שהתורה אומרת גם הדתיים עושים מה שהם רוצים אז עניתי לך ?

EL ad1

New member
טוב:)

אך, אם לא עובדים בשבת ומקיימים את מצוות שבת מנוחה, למה לא לקיים את מצוות כיבוד הגר?.

אני לא מקיים את מצוות שמירת השבת

כל החשמל בבית שלי דולק אז לא חייבים לכבד את הפליטים

EL ad1

New member
:)

אני מקיים את מצוות השבת, אז ע"פ העקרון שלך, חייבים לכבד את הפליטים?. מצוות השבת וכיבוד הגר, הן מצוות מהתורה. אך, ע"פ התורה החובה בשבת היא לנוח, האיסורים המדויקים נכתבו הרבה אחרי.

למעלה