תגידו

רננהלי

New member
תגידו

אלה מכם שהולכים לטיפול זה לא מעצבן נורא שהפסיכולוג (פסיכולוגית במקרה שלי) שותק? שהוא לא מביע רגשות? שהוא רק משקף את מה שאני מרגישה? זה כאילו ללכת בתוך ריק כשאין תגובה. איך אתם מתמודדים עם זה?

D i s o r d e r

New member
שתיקות...

שתיקות בטיפול, מבחינה עקרונית לא מפריעות לי אישית. פעם זה היה מביך אותי, היום אני לא חושבת על זה כמעט. אבל, ת'יודעת, יש פעמים שאני מרגישה שהיא שותקת, והשתיקה הזו היא הכי במקום בעולם. היא שתיקה שבה אני חוזרת על שני המשפטים האחרונים שנאמרו, ומעבדת אותם. וכשקורה שלא נוח לי עם השקט (כי לפעמים זה באמת מעיק), אני מבקשת ממנה שתגיד משהו, בדר"כ, היא משתפת פעולה, ואז המחשבות לא בורחות לי יותר מדי. נראה לי שהרעיון עם שתיקות, הוא לא לפחד מהם יותר מדי, ואם ממש מציק לך, את יכולה לבקש ממנה שלא תעשה את זה... היא אמורה להבין...
לילה טוב.

רננהלי

New member
זה לא השתיקות

עם זה דוקא אין לי בעיה כל כך והיא כן מדברת דוקא, אבל רק עליי זה זה שהיא לא מביעה עמדה אף פעם. לא מביעה רגש כלפיי אף פעם. תמיד משקפת לי רק אותי ואת מי שאני. ואז אני לא מרגישה שיש שם אדם מולי אלא מראה. וזה קשה. זה קשה ליצור קשר ככה. כי עם מי בעצם אני יוצרת קשר? עם מראה? עם ההשתקפות שלי?

D i s o r d e r

New member
נראה לי שכן...

אוקיי, עכשיו הבנתי למה התכוונת... מה עם לשאול אותה על זה? לראות איך היא תגיב?

רננהלי

New member
דיברתי

יותר מפעם אחת והתגובה שלה היתה אותו דבר מראה שמשקפת לי את זה שקשה לי עם זה שהיא מראה אז נמאס לי כי התעצבנתי ואין לי חשק להגיד לה שוב, כי אני יודעת איך תיראה התגובה שלה. אני יודעת שזה לא חכם ושאני צריכה להגיד לה שוב, אלא שיש עוד דברים לדבר עליהם, ואם אני בין כה וכה לא מקבלת תשובה/תגובה על זה, אז אני מעדיפה לפנות לנושאים אחרים.

תלוי מתי באה השתיקה...

אם המטופל זורק איזה משפט כואב לאוויר והמטפל שותק, זה ממש מעצבן!
גם הבעות הפנים היענו- אמפתיות לא מפצות על זה. אם השתיקה היא סתם, כי המטפל מחכה שהמטופל יעלה משהו, זה בסדר.

למטפלת שלי כמעט אין רגעי שתיקה

היו לה בעבר בתחילת דרכה. בזמנו היא גם הייתה כותבת כל מילה שלי ועכשיו בכלל לא. היא יותר מקשיבה. מה שכן מוזר לי זה שהיא לפעמים מדברת על עצמה. נותנת דוגמאות מהחיים שלה. זה לא קצת מוזר?

רננהלי

New member
כן

המטפלת שלי בחיים לא תעשה את זה אבל זה יכול להיות קשור גם בגישות שונות לטיפול נראה לי שהמטפלת שלי מאוד קיצונית בקטע הזה של לא לומר דבר על עצמה או מעצמה. לפחות איתי זה ככה. חשבתי פעם שיכול להיות שהיא קלטה אותי שאני נוטה מאוד להיעלם כשיש עוד מישהו, וככה היא לא נותנת לי לברוח.אז היא לא מביאה כלום מעצמה, ורק אני חייבת להיות שם ובאופן שלם.

המוני שתיקות..

זה הכי מעצבן.. לי ממש קשה עם כל הסיפור הזה. אני לא מבינה מה יעזור לי לדבר.. אבל לא מ'שנה זה סיפור אחר כבר

למעלה