תגידו

רננהלי

New member
תגידו

אלה מכם שהולכים לטיפול זה לא מעצבן נורא שהפסיכולוג (פסיכולוגית במקרה שלי) שותק? שהוא לא מביע רגשות? שהוא רק משקף את מה שאני מרגישה? זה כאילו ללכת בתוך ריק כשאין תגובה. איך אתם מתמודדים עם זה?

אם הפסיכולוג שותק, זה בדר"כ מפני...

שאת זו שיזמת שתיקה, לא הוא. תפקידו אינו להעלות רשימת שאלות לבדיקה עליך. מה שאת מביאה לטיפול, זה מה שיהיה בו. ופסיכולוג אינו צריך להביא רגשות (יותר מרגשות בסיסיים ביותר, כגון אמפטיה), כשם שמנתח אינו צריך להביע רגשות בחדר ניתוח - מעשה שעלול לגבות מחיר

רננהלי

New member
צריך זה עניין אחד

אני דיברתי על הרגשות שלי הוקושי שלי עם זה, וחיפשתי איך להתמודד. כי זה קשה לי.

שתיקה

שווה להעלות את ההרגשה שלך עם השתיקות- זה יכול להיות חומר מרתק לעבודה בטיפול

מסכימה עם חן

כדאי להביא את העניין שזה מפריע לך בזמן הטיפול באחת הפעמים כשנתקלתי בזה גם פשוט אמרתי לה את מה שישב לי בלב ואז הדברים הצליחו יותר להשתחרר. אולי תנסי גם?

רננהלי

New member
אבל זה קשה

אמרתי לה לא פעם שקשה לי שהיא רק מראה שלי ולא אומרת שום דבר מעצמה. אבל כל פעם זה כל כך קשה לומר את זה שוב. אפילו כעסתי פעם בגלל זה. כי זה כמו לומר:אני רוצה שתאהבי אותי ושתראי לי את זה. זה קשה. כי מה שמשגע זה שהתגובה שלה בעצם נעשית באותה דרך כמו תמיד. גם התגובה שלה לזה שאמרתי לה שאני מרגישה שהיא מראה היתה תגובה של מראה. אז אני יודעת מראש שאני אומר לה את זה והיא לא תגיב כמו שאני רוצה. וזה קשה לי אז כבר מעדיפה שלא לומר.

אוקיי..אני מבינה..

ובזמן השתיקות מה הכי קשה לך בהם? קשה לך גם בשתיקות עם אנשים אחרים?

רננהלי

New member
זה לא השתיקות מעצם השתיקה

זה שהיא לא אומרת שום דבר מעצמה, רק משקפת אותי. לא שהיא שותקת, היא מדברת אבל רק עליי. מחזירה את מה שאני אומרת אליי כל הזמן.

כן..

אבל זה התפקיד שלה ובעיקר בשביל זה היא שם והמטרה של כל המציאות הזו היא רק כדי שדרך הדברים שאנו אומרים ושאח"כ מחזירים לנו פתאום נגיע לכל מיני תובנות חדשות של עצמנו ושל ההתנהגות שלנו. אממ..אולי בפגישה הבאה בזמן שזה קורה תנסי לחשוב רגע על עצמך ולהתעלם מאיך שהדברים מתנהלים שם ותראי איך תרגישי עם זה מה את אומרת?

למעלה