תגידו...

תגידו...

שמעתי כבר מכמה אנשים שהשירים של אלאניס נשמעים אותו הדבר... עכשיו כל הזמן התגאיתי בעובדה שגם אם לא אוהבים את אלאניס לפחות היא מגוונת וכל שיר שלה נשמע לגמרי אחרת מהשני, ואין כמעט שום דימיון בניהם ... יכול להיות שאני שומעת את זה ככה בגלל שאני מכירה לעומק את השירים שלה, ואנשים אחרים ששומעים את זה בחפיפניקיות זה באמת נשמע להם אותו הדבר? תגידו לי, בצורה אובייקטיבית ... השירים של אלאניס נשמעים אותו הדבר?

Jagged chaos

New member
לא ../images/Emo122.gif...

זה נראה לי בטח סתם יציאה של איזה אנטי-אלאניס בשנת 1996 שאומר "סתם עשו ממנה רעש....כל השירים שלה על גברים מניאקים"
אין לה שום שיר שהאקורדים חוזרים על עצמם באותו הסדר... יש דימיון רק בלחנים של Hands clean עם UR ו-Uninvited עם are you still mad, ו-excuses עם no pressure over cappuccino. אני מאמין שאמרו את זה בגלל שהתבנית של אלאניס זה שאין לה תבנית... נגיד - X you learn Y you learn Z you learn thank you X thank you Y thank you Z או הקטע של ההשוואות שלה עם ניגודים (hand in my pocket, pollyanna flower, still). אבל זאת דוגמא לצריך להכיר את השירים של אלאניס לעומק בשביל להבחין את בזה..בשמיעה ספונטינית לא נראה לי שמים לב. יש רק שני דברים שאני יכול להגיד שאלאניס מיחזרה באמת: האוטרו הווקאלים ב-URS - hands clean, precious illusions, surrendering, utopia, bent for you, sorry to myself, sister blister נגמרים אותו דבר. הקול המכני\מפלצת בשירי הרוק של URS - אותו אפקט קולי שהרס הרבה מהאופי והנשמה של השיר (ובגלל זה הוא נשמע טוב יותר ב-LIVE) כמו ב- Narcissus, a man, fear of bliss, sister blister, unprodigal daughter, eight easy stpes, spineless בגדול- ובאוביקטיביות, אלאניס מאוד מגוונת בכתיבה, במהות ובתוכן השירים שלה... אין לה איזו מילה\ביטוי שהיא נתפסת אליו כמו לרוב האומנים .. (נגיד במקרה של הת'ר נובה, כמעט כל שיר שלה איכשהו היא מקשרת River)

O r a c l e

New member
באופן חד משמעי

לא!!! ההוכחות- JLP, SFIJ אף שיר לא דומה לקודמו! לאלאניס יש מגוון רחב מאוד של שירים... רוק- כמו פורגיוון, בלדות כמו פורגטורינג, או סתם שירים שקטים ויפים כמו יור האוס. אלאניס היא הכל- פופ, רוק, רוק אלטרנטיבי ואפילו מוזיקה הודית קצת. בגלל זה אני אוהב אותה!

זה מה שחשבתי ...

אני שמחה שצדקתי :) ולא התכוונתי מבחינת המילים או משהו כזה, כי תקחו לדוגמא את נורה ג'ונס ... יש לה כל מצוין, ושיר אחד טוב ... וכל שאר השירים שלה הם כמו העתק של השיר היחיד ההוא (שאלוהים יודע איזה הוא השיר המקורי שכל השאר מועתקים ממנו) רק מילים שונות ... אז .. חשבתי ... טעיתי ... יופי :)

AlanisJunkie

New member
אומרים את זה על כל אומן

שצריך האזנה מעמיקה. כמו שאת אומרת את זה על נורה ג'ונס, ואחרים אומרים את זה על הקרנבריז או על אלאניס או על קייט בוש וטורי איימוס. שמעתי את זה על כולם וכולן - וזה תמיד נאמר ע"י אנשים שלא האזינו לעומק אי פעם לאותו אומן שהדבר נאמר עליו. נאמר, על מדונה אף פעם לא יגידו שהיא "נשמעת אותו הדבר", כי המוזיקה שלה לא דורשת האזנה לעומק.

O r a c l e

New member
אגב מדונה

אני זוכר שפעם אמרו שאלאניס מתבגרת ומשתנה ובהתאם השירים שלה משתנים ומתבגרים. פעם הם דיברו על כעס ודת וכיום הם מדברים על אהבה ושלווה (רובם לפחות). מישהו גם ציין אם זכור לי נכון שאלאניס הייתה צריכה להישאר כמו שהיא הייתה לפני 10, 8, 5 שנים. איך מדונה נכנסת לסיפור? כדוגמא בוטה למה מי שאמר את זה טעה (התנצלות מראש): אומנם למדונה מאז שנות ה-80 היו אינספור תסרוקות ותספורות, אינספור קליפים בוטים ופרובוקטיביים, וכמובן- תדמית מיוחדת לה. מלכת הפופ ללא עוררין. סור פאר סו גוד. אם תשימו לב- מדונה לא השתנתה כל כך הרבה מאז תחילת דרכה. אז נכון- השיער היה בלונדיני זרחן, אח"כ שטני, אח"כ בלונדיני אגוז, אח"כ שחור ואז שוב בלונדיני, אז נכון- הקליפים התמתנו מעט- לא עוד מדונה חשופת חזה אלא חשפניות בלימוזינה חשופות חזה, אז נכון- היא אמא לשניים ונשואה באושר, למודת קבלה ובלה בלה בלה ידה ידה ידה דריבל דריבל דריבל... בסה"כ מדונה נשארה ותשאר הבלונדה הפובוקטיבית. אז מה הנקודה שלי אתם בטח תוהים? אני אסביר- מישהו עוד חושב שמדונה לא יכולה להיות יותר פטתית כאשר היא מופיעה בקליפ רוקדת מול מראה בתחתונים? היא סקסית והכל- אבל תכלס- זה לא סופר פטתי? אני אישית לא הייתי רוצה לראות את אלאניס בת 31 וחצי ועדיין כועסת ומרירה על כך העולם. אני מאוד שמח שאף אחד לא יכול להגיד על אלאניס שהיא פטתית. זיינתי את השכל ומעוניין לשמוע דעות!

o0Invisible0o

New member
בקשר לסיום, על אלאניס.

מסכימה, גם אני לא הייתי רוצה לראות את זה.
אני שמחה שהיא שונה ומשתנה כל הזמן.
אני לא יודעת לגבי מדונה, למען האמת אני באמת לא מכירה אותה ולא יודעת כמה אני יכולה להגיב. אבל בכל זאת, למרות הכל..חייבים לתת לה קצת קרדיט. תראו כמה זמן והיא עדיין מחזיקה כמויות של מעריצים, זה לא דבר שפשוט לעשות.
זהו.

o0Invisible0o

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo122.gif

חה.
לי עדיין הכל נשמע אותו דבר אצל טורי איימוס. כאילו..לא. המילים שונות והכל..וברור שיש הבדלים. אבל ממש ממש קשה לי עם העובדה שהפסנתר, תמיד נמצא, תמיד בולט! אני יודעת שזה הקטע שלה, זה הדבר. אבל לפעמים..זה פשוט קצת יותר מדי בשבילי.

טורי איימוס מדהימה!

היא טובה לא פחות מאלאניס והעובדה שהיא משתמשת בנגינה על פסנתר בשיריה רק מוסיפים לייחודיותה. ומלבד העובדה זו, אפשר לומר שהיא מלכת השינויים המוזיקליים! אם תשימי לב, כל אלבום שלה שונה מבחינה מוזיקלית ותוכנית, בכל פעם היא מנסה ללכת עם זה לכיוונים אחרים וזה מתבטא גם בשימוש בפסנתר. אבל כל אחד וטעמו הוא...

o0Invisible0o

New member
אני אוהבת, יש לי שני דיסקים.../images/Emo3.gif

פשוט אמרתי שקצת קשה לי עם זה..

למעלה