תגידו

תגידו

גם לכם קורה שאתם מוצאים את עצמכם מתים לנער איזה נותן שירות ולהגיד לו שככה ממש לא עושים את העבודה שלו? היום הייתי בסופר פארם, וחיפשתי סבון של סבתא ג'מילה, שהופיע לגמרי במקרה בעלון המבצעים שלהם. ניגשה אלי דיילת והציעה לי עזרה, וכשאמרתי מה אני מחפשת, היא עשתה פרצוף מוזר ואמרה בטון מתנשא ש"פעם ראשונה שאני שומעת על הדבר הזה". הראתי לה את העלון, תוך שאני ממלמלת שזה לא חדש לי שהדיילות לא מעודכנות במה שיש להן בפארם, והיא הסתכלה, אמרה ש"טוב לדעת שיש דבר כזה" ושאלה מה זה בדיוק. היא שלחה אותי לשאול בבית המרקחת, ובדרך לשם שמעתי אותה שואלת דיילות אחרות אם הן שמעו על ה"דבר הזה". התחושה שהיא נתנה לי הייתה ממש מגעילה, היא דיברה בזלזול ובהתנשאות - אז את לא שמעת על זה אף פעם, את גם מפסידה מוצר מדהים וגם מגלה חוסר בקיאות במה שיש במקום העבודה שלך ועוד במבצע השבוע, אז עלי את מלגלגת? גועל נפש.

היא פשוט יכלה להגיד

שהיא מתנצלת שהיא לא מכירה ולהפנות אותך למישהו שכן מכיר. חבל שזו הייתה רמת השירות שלה.

לאן נעלמתי??

עבודה. העבודה הזאת משתלטת לי על החיים. אני מרגיש כ"כ שבוז. נשבר לי כבר ברמות שאתם לא מבינים בכלל. אני רק נכנס למת"מ אני מדמיין את הבניין עולה באש. תבינו, אצלי השירות לקוחות הוא פנים-ארגוני, זה הרבה יותר קשה מרוב שירות לקוחות רגיל. ועוד זה אנשי היי-טק. אני שוקל ברצינות להתפטר. ממש ברצינות. מצטער על ההודעה הלא משמחת...

זה לא חדש

חברות בעיקר גדולות לא טורחות לדאוג להכשרה של העובדים ולא טורחות לעדכן אותם על מוצרים ואז קורה שדיילת שרגילה למכור מוצרים מסויימים לא מכירה מוצרים אחרים כיוון שהם פחות נמכרים.. הכשלון שלה נובע בין השאר מכשלון החברה ועלי לציין שעם תגובה כזו היא ממש פוסטמה, אני אישית הייתי מעירה על כך לאחראי משמרת

חשבתי על זה

אבל גם מיהרתי וגם אני מכירה קצת את עובדי הסופרפארם ויודעת מה הולך שם, ככה שלא הכי נראה לי שזה היה עוזר. בקיץ הקודם היה להם מבצע שפירסמו בעיתונים ובעלונים שלהם על הנחה ענקית על מכשיר להסרת שיער. משום מה, בשלושה סניפים שונים שהייתי בהם אף עובדת לא ידעה כלום על המבצע הזה וכולן אמרו לי שאין דבר כזה. באחד הסניפים פניתי לאחראית, שהגיבה לשאלתי ב"מאיפה בדיוק המצאת את המבצע הזה?" וגם אחרי שהראתי לה את הדף הספציפי בעלון שלהם שממנו "המצאתי" את המבצע הזה, היא עדיין לא ידעה מה להגיד לי ואמרה שאין דבר כזה. בסניף הרביעי שהלכתי אליו היו עובדות יותר רציניות שידעו לענות לי.

מן הסתם זה יהיה שונה בין הסניפים

כיוון שההנהלה של הסניף היא זו שאחראית על ההכשרה אבל כשאני רואה את מה מעסיקים לדוגמא בסניף ליד הבית שלי, מי שעובדות שם (לא מדברת על דיילות) זה בחורות לפני צבא בלי שום קשר לידע בנושאים האלו... אז כשיגש אליהן לקוח הן בטוח לא ידעו על מה מדובר, והרבה פעמים מעסיקים בחורות כאלו בתור דיילות!!! אני במקומך הייתי מתעקשת בנוגע למכשיר ההוא שהאחראית תברר את הנושא ותחזור עם תשובה במידי, זו הנחה שמגיעה לך ואין סיבה שתטורטרי דרך 4 סניפים שונים על מנת לקבל את מה שמגיע לך

זה בדיוק העניין!

אתן לא יודעות - תשאלו את מי שאחראי עליכן או לפחות אל תענו ללקוח בחוצפה. ולגבי האחראית - כפי שציינתי, באחד הסניפים האחראית הייתה זו שאמרה לי "מאיפה המצאת את המבצע הזה?!" בטון ממש לא נחמד. אני ניסיתי, וגם האחראיות לא ידעו מה אני רוצה ולא היו נחמדות יותר מדי, אז מה יכולתי לעשות? בסניף הרביעי עובדת אמרה לי שנגמר ומייד הלכה לברר אצל האחראית מתי יגיעו עוד, והאחראית רשמה את מס' הטלפון שלי והתקשרה אלי מתי שהגיעו מכשירים חדשים. זו אותה רשת, אבל יש הבדלים עצומים בין הסניפים, לרוב לרעה.

אני לא יודעת איך זה הולך בסופרפארם

אבל רוב הרשתות הרי עובדות בשיטה של זכיינים דבר זה גורם לעיקר ההבדל בין הסניפים ולא משנה כמה האחראית מתנהגת ככה, שתתקשר לברר, יש לה למי לפנות... חבל שלא התעקשת יותר

moranka

New member
זה ממש נכון

ואני רוצה להגיד לך, שבתור אחת שיודעת בדיוק מה זה לתת שירות לאנשים זה כל כך מעצבן כשאת הולכת לקנות משהו (לא משנה מה) והצד השני מתנהג בגועל (כשאת לקוחה).

Kodachi

New member
התרחשות כ"כ נפוצה

שכבר אין כוח להתעצבן. אני מושך בכתפיים.

למעלה