תגידו,

skywalker 8

New member
?

כאלו שאומרים: " אני מכיר בזכותו של העם היהודי להקים מדינה יהודית בא"י"? וכאלו שאומרים כי הם באמת חושבים ככה.

The Bugi

New member
אני מכיר אך ורק בעובדות

והעובדות אומרות שאין להם שום זכות על הארץ הזו. לא מבחינה היסטורית ולא מבחינה דתית, בטח ובטח שאין להם זכות לקרוא לעצמם "עם פלסטיני", אני פלסטיני בדיוק כמותם.

lithium1914

New member
"עובדות"

קודם כל, אין שום דבר "עובדתי" ב"מדע" ההיסטוריה. הכל הוא עניין של אידאולוגיה והטיות אישיות, אין דבר כזה "עובדות" טהורות. ואם כבר מדברים על "זכות היסטורית" -- הם גרו פה, וגורשו (וזה בכלל לא משנה אם הם הגיעו לכאן חמישה דורות קודם או לא). אתה צריך יותר מזה?

lithium1914

New member
בכלל לא.

המתנחלים בגוש קטיף הגיעו לביתם בחסות כיבוש דורסני וטרנספר-מרצון אימפריאליסטי (של יהודים). לא רק שיישוביהם אינם חוקיים (מבחינת החוק הבינלאומי; ...למרות שאני בד"כ נמנע להפוך את הדבר הזה לנורמה מוסרית), הקשר שלהם לאדמה הוא פונקציונלי לחלוטין, והטיעונים ההיסטוריים-דתיים שהם נדרשים להם מופרכים.

תמתן את התיאורים שלך

כי אלו שבצד השני- הפלשטינאים לא יותר טובים מאף יהודי מתנחל ואני לא אומרת שאני בעד התנחלות,יותר מזאת אני בעד ההתנתקות אבל יש גבול עם הקובלנות של הצדדים הקיצונים תתחילו לעשות פאקה פאקה לא עוזר בגרוש פעילות צה"ל בעזה לא נועדה להגנה?

eviv

New member
אמרת...

כי אלו שבצד השני- הפלשטינאים לא יותר טובים מאף יהודי מתנחל האם פלסטיני שאדמתו נגזלה ועליה נבנתה התנחלות לא יותר טוב ממתנחל שגזל את האדמה והתיישב עליה?

אני לא התכונתי לזה

התכוונתי בכלל כבני אדם וסליחה אם לא הייתי ברורה אבל התכוונתי בזה שכתבתי "הצד השני" לא לאלו שנלקחו מהם אדמותיהם (או איך שלא יגדירו את זה) אלא לאלו שבשלטון ולכל גורמי הטרור ואני שניה נוגעת בנושא אחר אביב,אתה עד כדי כך תמים שאתה חושב שאחרי שיוחזרו התנחלויות או נניח שכל השטחים שלא שייכים לנו כולל חלק מהבירה בקיצור הקו הירוק הפלסטינאים לא ירצו עוד? לא ינסו לעשות עוד פיגועים? הרי מה הם עושים בזה שהם פוגעים באנשי גוש קטיף בזמן ההתנתקות? במה זה תורם להם? לי אישית זה גורם פחד אם יתנו להם את השטחים האלו כי אז טווח הפגיעה יהיה מרכזה ובפעם ה100 אני בעד ההתנתקות אני בעד לשנות אבל יש גבול עד כמה אפשר להיות תמימים עד כמה אפשר להיות יפי נפש ולסרב לפקודה כי כמו שהתנהגות המנחלים הקיצוניים היא לא דמוקרטית ,גם התנהגותך. תאמר לי אתה מטייל בעולם? או שאתה נמנע להגיע למקומות כמו ארה"ב או בריטניה? כל אלו שיצאו למלחמה נגד עיראק כי הם לא "מוסריים"?

eviv

New member
על המאבק

המאבק הפלסטיני ישראלי הוא מאבק לאומי מהתחלתו לפני 48 ועד סופו שאי אפשר לחזות מתי הוא יהיה. רוב הישראלים ורוב הפלסטינים רוצים את הקו הירוק. כן גם פה וגם שם יש את אותם מטורפים שחולמים על מלחמה ורצים את כל השטח אבל כאלה יש בכל מקום. סכסוך לא נפתר בבום וגמרנו, ומדובר בתהליך. תהליך שמתחיל בשתי מדינות לשני עמים ויסתיים עוד זמן לא ידוע בדו קיום אמיתי. כבר מתהליך אוסלו יש הבנה בשני הצדדים שהקו הירוק הוא הבסיס להסדר גם בפיסגות נוספות שהיו אחרי הובנו עיקרונות ושונים ומגוונים כלפי הסכמים עתידיים. ההינתקות היא חלק מהסדר אלא ההינתקות היא החלטה פנימים החליטה עליה ישראל והיא עצמה מבצעת. כאמור משהו חד צדדי. אני לא "מטייל" בעולם. בגיל 13 נסעתי לטיול בעולם ולבקר משפחה מחו"ל, אבל אני לא מטייל בעולם. אין לי כל כך מה לחפש בעולם ואני מעדיף להשתמש במשאבים שלי למטרות אחרות.

סו וואט חד צדדית

הרשות מכירה בה יא אללה עדיף משהו מאשר כלום לא זה ולא זה אתה בכנאדם שמאלני קיצוני שמכיר בפשרות זה חלק מפשרה יש התנתקות -יפה מאוד היא תערך,אלוהים יבוא היא תערך לא משנה מה הרי מו"מ לא ממש עוזר אבל יש גורמים שאיתם לא עושים שלום -אאותם מנטרלים שאלו הטרוריסטים אז תכבד את עצמך ותפסיק להגיד שצה"ל הוא זה שגורם לטרור כי זה פתטי גם חיל המודיעין לא מוסרי גם חיל המודיעין חרא,נכון? איפה השכל הישר,למה לשחק אותה ראש קטן? פשוט תכתוב את האדיאולוגיה הלא מובנת שלך ,לפחות שאדע מה הרס לכם את הבורג אי שם

האמת היא שהרוב כן

מימין מתון ושמאלה כולם הכירו בזכות/השלימו עם העובדה שתחת הסכם או שלא תקום ליד ישראל מדינה פלשתינית, מדינה משלהם, שחלום ארץ ישראל השלמה הוא לא ראלי/לא כדאי. מה זה משנה לכך? הרי אתה מכירי בזכותם אבל לא מכיר בזכות היהודים, זכות הפלשתינים היא טבעית וזכותינו "משיחית", נכון? תקן אותי אם אני טועה...

lithium1914

New member
אני לא מכיר בזכות של אף אחד.

נו, ברור שהיתה "השלמה". אבל זה רחוק שנות-אור מה"ההכרה באמת באמת בזכותם של היהודים" שאתם מנסים לדרוש. גם רוב העולם הערבי השלים עם קיומה של ישראל, גם אם הוא לא מאמין ב"זכותה ההיסטורית" להתקיים. אני לא מכיר בזכותו של אף אחד למדינה, וגם לא מכיר ביחידות האתניות-קולקטיביות שנקראות "לאום". מדינה היא לא זכות, היא קללה. אני רואה בהקמת מדינה פלשתינית חובה כי היא הפתרון הפרגמטי היחיד כרגע לכיבוש הישראלי ולפאן-ערביות המפגרת שמדכאת את הפלשתינים בין כה-וכה. אני מאמין שגם הלאום הפלשתיני הוא מופרך, הוא הוקם כתגובה לציונות, וגם שהלאומיות היהודית, הציונות, היא מופרכת, מכיוון שהיא מנסה להחיות קהילתיות אנכרוניסטית (וכי היא מעוגנת בדת, שהיא עוד דבר מפגר), ויש בתוכה אימפריאליזם מובנה.

איזה פתרון אתה מציע?

ושאלי אליך ולכל הסרבנים אם אתם כל כך רוצים להלחם על העקרונות שלכם,מה אתם עושים חוץ מלדבר? צה"ל כזה "נורא" ? לכו תעזרו לפנות את ההתנחלויות או שיש לכם תירוץ אחר?

למעלה