תגידו ....

תגידו ....

איך הבחור הזה אוכל בדיוק ? וכמה ? האם משתי הפיות יחדיו ? זה פתאום הדהים אותי כשראיתי נחש עם שני ראשים,למרות שבעבר ראיתי הרבה פעמים (לא במציאות כמובן...) אף פעם לא יצא לי לחשוב על זה . הרבה אנשים מגדלים כאלו ?

רן333

New member
אני חייב להודות שנחשים כאלה לא

נראים לי יפים יותר מילדים שנולדים עם שני ראשים.

היי רן

אם תקרא שוב את הודעתי לא תמצא שזה יפה בעיני. כמו שאמרתי זה הדהים אותי ,גרם לי לחשוב -איך הם אוכלים ,ועוד יותר הדהים אותי שמגדלים אותם מגדלים פרטיים. בכל אופן ההשוואה לילד לא נכונה בעיני משום שאדם לא יכול לשרוד כך וזוחל כן .

רן333

New member
לא ייחסתי לך את האמירה שהם יפים.

מה שכן, מסתבר שיש כאלה שחושבים ככה, ואף מוכנים לשלם הרבה מאוד כסף תמורת נחשים כאלה. אל תבין אותי לא נכון: אני לא מתכוון לגדל גם ילדים בעלי שני ראשים בעתיד הקרוב. לכן, לא כל כך חשובה לי היכולת שלהם לשרוד. ההשוואה נועדה רק להדגיש את העובדה שמדובר, לדעתי, במום רציני מאוד.

gaichuk

New member
הם אוכלים אותו דבר כמו כל נחש אחר.

גם באותה הצורה וגם טרף כמעט באותו גודל ברוב המיקרים.

tesnake

New member
אני יכול לנסות לענות.:

אצלי הנחש הדו ראשי הוא קינג קליפורניה lampropeltis getullus californea לבקן בן 5 שנים. במיקרה של הנחש הזה , שני הראשים מחוברים ממש מבסיס הצוואר, לכל אחד יש פה משלו אך הלוע של הראש השמאלי כמעט חסום והוא יכול להכניס רק נוזלים דרכו. מזלו של הנחש שיש לו קיבה אחת( ובכלל מערכת אברים פנימיים אחת) כך מספיק שהראש הימני יכול לאכול בשביל לקיים את הנחש. כמה דברים מעניינים ויחודיים על הפיזיולוגיה של הנחש: 1) יש לו גיבנת ממש בנקודה ששני הראשים נפגשים הגיבנת, אותה תראה בתמונה, מפריעה לנחש לבלוע, ולוקח לו בין עשרים דקות לחצי שעה להעביר את המזון דרכה. הגיבנת הזו היא בעצם עוות בעמוד השידרה שנגרם בגלל תופעת הטבע שגרמה לתאומים הסיאמיים האלה . 2)כל ראש אחראי נויירולגית על צד הגוף שלו. בוא נאמר ראשית שלשני הראשים יש תיאבון (אך רק הימני יכול לבלוע )ושניהם יכולים לאחוז בטרף בפיהם. רק שלפעמים קורה שלראש השמאלי יש תיאבון והימני "לא בראש שלו" לאכול, אז ורק אז השמאלי תופס את העכבר בפה וחונק אותו כשהראש מתחיל את פיתול הגוף על העכבר לכיוון צד שמאל ועם חציו השמאלי של הגוף (הימני עושה את הכל אותו דבר רק הפוך...)אחרי שהוא מסיים לחנוק הוא מנסה לבלוע אך לא יכול לבלוע יותר מראש העכבר ואז נאלץ להקיא, מסכן.. אני יכול להרחיב ולהתפלסף על כמה הם מפריעים אחד לשני ועושים בכוונה,השמאלי יכול פתאום להטיל ווטו על ראש ימין ולהחליט "שזהו היום הוא לא יאכל אפילו זנב של עכבר" וזה מתבטא בכך שהראש השמאלי זוקף את ראשו מרים אותו כמה שיותר למעלה ומכווץ את שריר הצואר השמאלי עד כמה שהוא יכול. בכך בעצם מונע מהימני להשלים את תהליך הבליעה. למזלו ולשמחתי זה לא קורה הרבה. גם תהליך השלת העור צריך להיעשות תמיד בעזרתי משום שיש מחסום שלא מאפשר לנשל להתקלף בין שני הצוארים שלהם. בגדול זה לא הנחש הכי מאושר בעולם,ולא הייתי ממליץ לאף אחד להתלהב ולחלום על אחד כזה כי לרוב תוחלת החיים שלהם קצרה( מדקות אחרי הבקיעה ועד שנים ספורות) והעיוותים שלהם יכולים להיות יותר חמורים ולגרום יותר סבל לחיה.

וואו פשוט מדהים../images/Emo45.gif

בכל אופן ברור שלי אין כל כוונה לגדל נחש כזה ,אני מעדיף חיה בריאה ושמחה . תודה על הסקירה המאלפת . אגב נראה לי משהו מטורף לגמרי לראות קוברה דו ראשית בעמידת תקיפה . זה יפיל אותי מהכסא (על המקלדת
).

tom klein

New member
מז''א ''אצלי הנחש ..............''

הוא שלך ??????????????. מאיפה השגת דבר כזה???

tesnake

New member
לטום :

אני עובד בתור אחראי פארק הזוחלים בק"מ ה101 בכושי. לכן אני רושם "אצלי". בכלל אני רואה בכולם ילדי..

יש לי שאלה-

זה נחש עם שני ראשים או שני נחשים עם גוף אחד?
וזה מאוד מעניין אותי ואני אשמח לדעת עוד פרטים על ההתנהגות של הנחש!

tesnake

New member
למכור לטופי

למעשה כל מה שכתבת הוא נכון. זה גם נחש עם שני ראשים וגם שני נחשים עם גוף אחד.אבל אם רמזת שזה מין בפני עצמו , אז זה לא. הנחש הוא תופעת טבע נדירה (יחסית כמו תאומים סיאמים אנושיים) הוא לא מוטציה גנטית כי תכונות הדו ראשיות לא עוברות בתורשה לצאצאים.לא בתור גן דומיננטי ולא כגן רצסיבי.תקפוץ יום אחד לנחשיה בדרך לאילת ותראה בעצמך, טוב מראה עיניים מאלף מילים. ואם יש שאלות צפציפיות אשמח לענות

מין בפני עצמו ../images/Emo12.gif

אז יש לי שאלה- איך הוא מחליט מתי ללכת לישון? אם אחד עייף אבל השני לא אז מה הם עושים? והם קמים ביחד בבוקר או שאחד קם לפני השני?(ובנתיים מכין קפה). ומה עם קניבליזם? אם יום אחד הם ירצו לאכול אחד את השני? (או שבעצם הוא ירצה לאכול את עצמו)

איתי נ

New member
../images/Emo32.gif זו לא ילדה עם שני ראשים

אביגייל ובריטני הנסל הן שתי ילדות אשר נגזר עליהן לחלוק גוף אחד. ביחד יש להן שלש ריאות שני לבבות, מערכת עיכול אחת ומערכת רביה אחת. כל אחת שולטת על הגפיים בצד שלה, אבל בתאום הן יכולות אפילו לשחק כדורעף. עוד פרטים בקישורים באדיבות גוגל.

אני לא בטוח כמה האנשים שמוכנים לשלם

על הנחשים האלו סכומים גדולים חושבים שהנחשים האלו יפים. כשמישהו שם הרבה מאוד כסף על נחש לרוב זה כהשקעה, ובמקרה של נחש בעל שני ראשים בדרך כלל מדובר על פארקים או גני חיות שמעוניינים באטרקציה ולכן שווה להם להניח את הדולרים על השולחן.

כמו שאמר גיא, הם אוכלים כמו כל נחש

אחר. רוב הפרטים שיש להם שני ראשים אוכלים רק מראש אחד שהוא הדומיננטי אפילו ששני הראשים פעילים. אין הרבה נחשים עם שני ראשים בעולם אבל בכל שנה בוקעים 1-2 כאלו. מכיוון שהמום מקשה עליהם את החיים בטבע רוב הנחשים בעלי שני הראשים שיש בשבי מקורם בריבוי שבי. רוב ריבוי השבי מתרחש אצל מגדלים פרטיים ולכן יש מגדלים פרטיים שמגדלים נחשים כאלו, בעיקר כאטרקציה.

למעלה