תגידו...

נטי

New member
תגידו...

מצאתי אותכם באחד משיטוטי בפורומים, ואני בתור מישהי שמנסה להיות קפואריסטית (קצת קשה לי) החלטתי להכנס. נספר קצת על עצמי... שמי נטלי, אני מסול דה באיה, בטרקיי האחרון קיבלתי חגורה שנייה, ברוטו אני לומדת שנתיים קפוארה אבל הנטו זה מה שחשוב... לא? אז.. המממממפ... אני מתבאסת להגיד שאני לומדת אולי חצי שנה נטו... עם הרבה סיבות שרובן בעיקר תירוצים לעצמי. אז סתם רציתי לראות אולי יש אירועים שאפשר לבוא גם של קבוצות אחרות (מבטיחה ללבוש מכנסי אימון בלבד ולא להתקרב לחגורה) רציתי גם לשתף אותכם בבעיה שיש לי אישית עם קפוארה, בעיקר בקטע של האקרובטיקה... אני מפחדת!! אני מפחדת להיות הפוכה, ובעיקר מפחדת לעזוב את הקרקע... יש למישהו עצה? מה אני יכולה לעשות כדי להתגבר על הפחד המטומטמם הזה????? דברו אלי :)

TaJu

New member
ככה

יש קבוצות שנותנת לתלמידים מקבוצות אחרות לבוא לאירועים ולאימונים שלהם ומקבלות אותם בשימחה, כל עוד הם שומרים כמובן על הכבוד של הקבוצה ובאים באמת ללמוד ולראות דברים שונים. לעומת זאת יש קבוצות שלא כל-כך אוהבות שזרים באים אליהם ולאירועים שלהם. בכל אופן תמיד מומלץ לתאם את זה מראש. בקשר לפחד: פחד זה דבר אינדיבדואלי. אין מילת קסם שתגרום לך להתגבר עליו. זה משהו שאת צריכה לעבור עם עצמך וזה יגיע בשלב מסויים אם תרצי מספיק. בכל אופן, את תוכלי להסתדר מצויין גם בלי אקרובטיקה. זה לא כל-כך חשוב...

CountDust

New member
זה ממש לא משנה ../images/Emo13.gif

יש לי עצה מצוינת - לעשות פחות (או בכלל לא) אקרובטיקה. זה בכל מקרה חלק שולי ופחות חשוב. זה קישוט, זה "מגניב", זה יפה, אבל מה שבטוח - זה לא ממש חשוב. הרבה פעמים ככל שקפואריסטים הם יותר בכירים - הם עושים פחות ופחות אקרובטיקה, כי ברגע שעברה ההתלהבות וה"מגניבות" מבינים שזה לעיתים קרובות חסר כל ערך בהקשר של הקפואירה (ואפילו פוגע בה). העצה שלי - לא להתרגש, לעשות פחות אקרובטיקה. אם חשוב לך לדעת אקרובטיקה (בלי קשר לקפואירה) לכי להתעמלות קרקע וכד'. אם חשוב לך קפואירה - האקרובטיקה זה חלק פחות חשוב. נ.ב. כל קבוצה וכל מדריך שמים דגשים אחרים - אם בקבוצה שלך שמים דגש רב על אקרובטיקה - חפשי קבוצה שבה האקרובטיקה היא פחות מרכזית (כפי שהיא אמורה להיות) ותוכלי להיות קפואריסטית מ-ע-ו-ל-ה בלי לעשות אפילו סלטה אחת בחמש השנים הקרובות.

jennie 00

New member
חחח יש לי את אותה בעיה!

אמממ האמת אני לא יכולה ממש ליעץ כי גם אני בעצמי עוד מתמודדת עם הפחד הזה. קרה רק כמה פעמים שהתגברתי על הפחד, וזה רק היה כי הגעתי למצב שממש היה נמאס שאני לא יודעת לעשות אקרובטיקה בכלל (ולא אכפת לי שלא אדע ברגים ודברים כאלה אבל לפחות משהו קטן) אז הוצאתי מזרון והתחלתי להתאמן על פליק-פלאקים וזהו לפי דעתי את פשוט צריכה לא לחשוב על זה יתר מידי ופשוט לעשות את זה "אין שכל אין דאגות"

אוקיי ../images/Emo9.gif

כמעט כל הקבוצות בארץ פותחים את האירועים שלהם לכולם לבוא לראות ולהשתתף בשמחה ורק להגביר אותה... בקשר לאקרובטיקה...זה כל כך לא חשוב שזה מצחיק! קפואריסט יכול להסתדר מצוין בלי אקרובטיקה,אם תראי משחק שלי תשימי לב שאני לא עושה אקרובטיקה בכלל...בכלל! ואני עושה כבר בקרוב 6 שנים קפואירה,תקשיבי לגדולים ממך - אין צורך בזה...קפואירה זה הבסיס,זה החיבור לרצפה,זה החשיבה,לא ההתעופויות!

נטשה, כנסי...

אני בכלל לא עושה אקרובטיקה במשחק שלי ואני גם כמעט לא יודע, לדעתי, אם האנשים שמתאמנים פה מאמינים שקפוארה זאת אומנות לחימה ולא ריקוד, הם לא צרכים להשתמש באקרובטיקה במשחק...זה כיף לעשות סלטות וגילגולים, אבל זה לא עוזר, בעיניין זה שאת לא מגיע לאימונים, אני לא הייתי בחודשיים האחרונים והתבאסתי, עכשיו אני מת לחזור....לא שווה לתרץ ולא להגיע, תבואי לאימונים ואפילו לנסות להגיע לקבוצות אחרות... מקווה שעזרתי שחר

נטי

New member
אמנם...

אני מגיבה פה, אבל הסיבה היא רק בגלל שזוהי ההודעה האחרונה. רציתי להגיד תודה לכולכם, ועצם זה שאמרתם כולכם את אותו דבר אני מאמינה בזה, אז המון תודה, מנעתם ממני להרגיש מטומטמת :) אני אמשיך לקרוא בפורום ולהגיב, אתם אחלה - יישר כוח.

jogar

New member
איפה יש קבוצה בדרום ומי מאמן שם???

הי נטי מעניין אותי לגעת אצל מי את מתאמנת ב sul da bahia אני לא שמעתי על אף קבוצה בדרום ואני אשמח לדעת האם יש קבוצה שם?

נטי

New member
אוקיי

אני אמנם גרה בדרום אבל אני לומדת בפנימייה החקלאית "הכפר הירוק" והמאמן שלי הוא ספו, מכיר?

Bantus

New member
ממש תעזבי את זה...

גם אני מפחדת מזה, כבר שנתיים מתאמנת ותעזבי... האקרובטיקה כולה עושה את המשחק יותר מרשים, אבל טחלס למי שיש אקרובטיקה ואין לו משחק, זה חרא.. יש כמה אצלנו שתמיד עובדים על אקרובטיקה, והמשחק שלהם ממש ממש מסריח! ואני נכנסת איתם אני באיזה האייס והם בטריפל בורג כזה..ואני משחקת ומרגישה שאני מול מישהו שרק אתמול הצטרף...

למעלה