תגידו..

CommandeRiker

New member
תגידו..

כמה אופציות חיוג יש בסטארגייט? והאם יש 38 סוגי סמלים? זה אומר שיש שש בחזקת 38 אפשרויות..?

JohnDoe5

New member
ההיפך

אם יש 6 שברונים (6 ? לא ממש זוכר, נניח) ויש 38 אפשרויות בכל פעם (מי אמר שאי אפשר לבחור אותו סמל יותר מפעם אחת ?!), אז יש : 38*38*38*38*38*38 אפשרויות, משמע 38 בחזקת 6 (ולא 6 בחזקת 38) אם לחילופין אי אפשר לחזור על אותו סמל פעמיים, יוצא: 38*37*36*35*34*33

Taker Sucks

New member
ניצלוש....

יש 6 שברונים, וה 7 זה נקודת המוצא... לפי מה שהבנתי ב כל DHD יש סימן ,שיש רק לו, שמסמן את נקודת המוצא. אז איך בפרק הפותח של העונה השנייה חייג(בסטארגייט, שהיה על הספינה) דניאל לאלפה סייט עם שימוש כדה"א כנקודת המוצא?

kinspirit

New member
נראה לי

אם אני לא טועה הספינה הייתה מעל כדור הארץ כשזה קרה. מאחר והספינה היא מקום נייד, אין לה נקודת מוצא. לכן, המיקום שלה באותו הרגע הוא נקודת המוצא - מאחר והיא הייתה מעל כדור הארץ, זאת היתה נקודת המוצא. אני צודקת?

morada

New member
הבעיה היא

שעל כל DHD יש סמל אחד שונה שהוא הסמל של כוכב נקודת המוצא. החללית של אפופיס (ועליה ה-DHD מעולם מסויים עם סמל נקודת מוצא מסויים) מגיעה לכדור הארץ, דניאל מחייג לאלפא סייט עם סמל נקודת המוצא של כדור הארץ אבל על ה-DHD בספינה לא אמור להיות הסמל של כדוה"א! (יש סמל של עולם אחר). נראה לי שיש כאן באמת בעיה...

kinspirit

New member
שאלה שמוכיחה בורות...אולי

הסמל של כדור הארץ לא אמור להופיע על כולם? כדי שהחבר'ה יוכלו להקיש אותו אחרון על מנת להגיע הביתה?

morada

New member
לא.

הסמל השביעי מסמל את כוכב המוצא - הכוכב שממנו מחייגים. כשצוות מחייג מכוכב אחר לכדוה"א הסמל השביעי הוא הסמל של הכוכב שבו הם נמצאים, ולכל כוכב סמל שונה.

kinspirit

New member
אוקיי, דרוש הסבר

מישהו מוכן בבקשה לקחת על עצמו את המשימה של להסביר לי מה המשמעות של השברונים והסדר בו הם מופיעים? רק כדי לראות שמה שאני חושבת אכן נכון, ואולי להבין דבר או שניים שאני לא יודעת

morada

New member
Chevron seven, locked

על השער ישנם 39 סימנים (הסימנים הם קבוצות כוכבים הנראים מכדוה"א, אבל זה לא קשור כרגע), בנוסף יש על השער 9 שברונים המאפשרים כל אחד "לבחור" סמל מסויים. כידוע, החיוג נעשה ע"י צירוף של 7 סמלים: 6 סמלים ראשונים מאפשרים לקבוע נקודה ספציפית במרחב (בתקופות זמן ארוכות מאוד צירוף 6 הסמלים שמתארים מיקום של כוכב מסויים משתנים עקב תנועות הכוכבים). הסמל השביעי הוא הסמל של הכוכב שממנו מחייגים, הסמל משמש לקביעת נקודת המוצא. כשידועים נקודת מוצא ונקודת סיום (6 הסמלים הראשונים) ניתן ליצור מסלול בין שתי הנקודות (במקרה שלנו - שערים). |נזכר בסרט כשדניאל מסביר על הלוח את עקרון הפעולה של השער| נקודות נוספות: לכל שער ו-DHD מתאים יש סמל מסויים אחד לתיאור הכוכב. בפרק the fifth race מתגלה השימוש של השברון השמיני - מעבר לשער בגלקסיה אחרת (אין הסבר מה בדיוק הוא מסמל). נקודות בעיתיות: למה לתיאור כוכב המוצא נזקקים רק לסמל אחד? מה השימוש של השברון התשיעי? והבעיה שהועלתה בשרשור זה - החיוג מהספינה בסוף פרק 2X01. (ההסבר הנ"ל הינו חלק קטן מהסבר על השער שיהיה בפרוייקט האותיות באתר. אם משהו לא מובן אשמח לנסות שוב..)

Hakarpad

New member
מה שאני חושב...

אם כי עוד לא בדקתי לחלוטין... על ה DHD ישנם רק 38 גליפים, לעומת זאת על השער ישנם 39 גליפים. מה שנראה לי, שמחייגים רק 6 שברונים, והנקודת מוצא מסתמנת לבד ברגע שלוחצים על הכפתור האדום בDHD. וזה פותר את הבעיה של החיוג מהספינה... כי הנקודת מוצא מתעדכנת מעצמה. כמו כן גילינו בעונה השביעית שמערכת השערים מתעדכנת וגילינו שאפשר לגרום לה להתעדכן ככה שזה גם יכול להסביר את הבעיה של החיוג מהספינה. בעיית השברון התשיעי - הועלתה, אני מקווה שבאטלנטיס יטפלו בזה... נוסף על כך, משרשורים קודמים בנושא, עלו הרעיון למימדים אחרים. ומישהו הזכיר שבשער שהיה בסרט היו רק 7 (או אפילו פחות) שברונים אם אני זוכר נכון. וכוכב המוצא ברור שמסתמן כסמל אחד, כי זהו הסמל המייצג את הכוכב עצמו. כמו שהגדרנו שהשש מאפשרים לקבוע נקודה במרחב והשביעי מסמל את הכוכב ממנו מחייגים (כדי לקבוע נקודת ייחוס למישור) ולכן צריך רק נקודה אחת, כי כל השאר נחשבים כלפי אותה נקודה במישור.

morada

New member
חשבתי על זה

אבל בכל פעם שמראים מישהו מחייג ב-DHD אני שוכח לספור את הלחיצות

למעלה