המרכז הבינתחומי
הוא מכללה, כמו המכללה למנהל וכד'. בעקרון המרכז הבינתחומי או אולי שמעתי עליו כ"רייכמן", נחשב כאחת המכללות הטובות יותר. אם עדיף ללמוד בו מאשר בכל אוניברסיטה? בהחלט לא. בכל מקום שתגיע אליו אחרי הלימודים יעדיפו לראות תעודה מאוניברסיטה ולא ממכללה. אבל אם אין אפשרות ללכת לאוניברסיטה, המכללות הידועות והטובות הן המכללה למנהל והמרכז הבינתחומי. יש לזכור שבמרכז הבינתחומי אין ממש תואר שני חוץ ממשהו במשפטים, וגם זה חדש. בינתיים הם מנסים לעשות משהו במנהל עסקים - לא נראה לי שהם כבר קיבלו אישור, אבל יש להם אתר באינטרנט ואפשר לבדוק. לעומת זאת במכללה למנהל יש יותר תארים שניים. אני מציינת זאת מכיוון שלתואר שני מקבלים אותך לפי התואר הראשון, ובאוניברסיטה בד"כ מקבלים קודם אנשים עם תעודה אוניברסיטאית ומספר המתקבלים אינו גבוה בכלל כמו לתואר ראשון. בקיצור לשאלתך אחרי כל מה שכתבתי - ממש לא עדיף ללמוד שם על פני כל אוניברסיטה. אני הייתי שם ביום פתוח סתם כדי לשמוע. מהאנשים התרשמתי, אבל המקום עצמו נראה די כמו קיבוץ. עם כל השכ"ל שהם גובים (27 אלף) הייתי מצפה למקום תואם כפר שמריהו (שזה די המיקום...). תבדוק מתי יש להם יום פתוח יש כל כמה חודשים, לדעתי היה במאי מתישהו. מהמכללה למנהל הרבה יותר התרשמתי - הרבה יותר מאורגנים, גם בייעוץ - לכל מקצוע יש יועצת שונה שיכולה לעזור. אני הגעתי לשם ודיברתי עם כמה מהיועצות של בתי ספר שונים במכללה והתרשמתי לטובה. גם אם אין יום פתוח אין בעיה לגשת למקום להכנס ולהסתכל, וגם להכנס למשרד הרישום, או יותר נכון "בקתת רישום" חחחח ולשאול שאלות.