תגידו?

הנוגע

New member
תגידו?

הגעתם למסקנה רבותיי שבשביל להצליח הפרק ב,אז חייבים להשתנות?

s h o o s h a

New member
לא

כי מעצם הוויתך, אתה גָדֶל, מתפתח ומשתנה ולכן בהגיעך (אם הגעת) לפרק ב' בחייך, הרי שאתה שונה, ולו במעט משהיית בפרק א'. וגם אם לא השנתית ונותרת אותו אדם כשהיית, עם אותן תפיסות עולם וראיית הדרך והדברים, הרי שהפעם, בבואך לבחור את זוגתך לפרק ב', ינוחו אל מול עיניך לא רק האהבה (שהנה "מרכיב" חשוב ביותר בכל עת, זמן ומצב) ובכ"ז, יהיו נוספים שיהוו פרמטרים חשובים לא פחות לבניית הפרק. מסקנה? כל אדם הוא אדם באשר הוא ועוד מסקנה? שמסקנה היא אישית לכל אחד מאיתנו - מה לקח מפרק א' והביא עמו לפרק ב' ומה נותר מאחור. בוקר נעים {שושה שהתעוררה מוקדם, התפלספה קצת וחוזרת לתנומת השבת}

לא

אבל חייבים לסיים את פרק א'. וכשאני אומרת לסיים הכוונה להבין, לנתח להשכיל ולסגור.

כולכם צודקים צריך לשלב את הדברים

צריך לשלב את כל מה שאמרתם החל בלקיחת הדברים הטובים שלמדנו מהקשר הישן וליישם הלאה. ולדעת לסיים את הקשר ולא לשקוע במחשבות עליו. והכי קשה ליישם - זה להבין איפה אנחנו לא היינו בסדר, כדי שנוכל לתקן דפוסים ובעיות שקיימות אצלנו עבור הקשר הבא. לחלק הזה כדאי לפעמים להתייעץ עם גורם מקצועי ואובייקטיבי שיכול לכוון אתכם מהם הדפוסים הלא נכונים ואיפה הבעיה שלכם. את ההבנה והתיקון אפשר גם לעשות עם הרבה עבודת מודעות עצמית. זה לא קל להשתנות, מדובר בשינויים עמוקים, אבל התוצאה שווה את זה, וההשפעה תופיע גם בתחומים אחרים בחיים. בהצלחה.

ophra

New member
לאו דווקא להשתנות

אבל בהחלט לשנות. אם הגענו לסיומו של פרק א' בפירוק החבילה אז כנראה שמשהו לא היה כמו שרצינו. אם כך - אולי כדאי לנסות לעשות דברים אחרת
ו"אחרת" יכול להיות במליון ואחת אלף דרכים ובכל נקודת זמן - אפשר לבחור "אחרת" שמתאים לעכשיו זה היה בכללי. אישית אני הייתי חייבת להשתנות כן עפ
(שונה
)

s h o o s h a

New member
שינויים

אם השינוי בא מתוכנו, כי כך
אנו
רוצים וחושבים ומוצאים לנכון, אזי, כמאמר הסופר המהולל אחלה. אלא שאם השינוי
נדרש
מאיתנו ע"י אחר ע"מ שנתאים עצמנו אליו, שנתאים את עצמנו לזוגיות אותה הוא/היא בונה עבורנו(במקרה זה-תקרא הזוגיות הנ"ל "פרק ב"), כמאמר אותו סופר מהולל ומדופלם שיקפוץ. את מהות השינוי והזמן לו כל אחד ואחת
יקבעו לעצמם בלי תנאי כזה או אחר.
וזו, כמובן, (כמאמר...י תמיד) דעתי בלבד.

ophra

New member
חייבת להבהיר

את השינויים וההישתנות שלי עברתי בשבילי ולא בשביל אף אחד אחר. משהו בי היה זקוק לחידוש לשינוי להיות "אחר" שינויים שעוברים עם בן/בת זוג הם כבר סיפור מאופרה אחרת לגמרי.... עפ

s h o o s h a

New member
ואחרי ההבהרה, מעט גוונים ../images/Emo13.gif

והרי לזה בדיוק התכוונתי. כל שינוי שחל או יחול בנו, יחול כי אנו נרצה בו ולא כי מישהו אחר ירצה או יורה לנו על כך. שינויים בזוגיות-אכן אופרה אחרת, אבל עדין הצלילים המובילים הם האני בראש וראשונה.

עוף כנף

New member
שינויים

(שלום לכולם
)) חייבים? ממש לא! אם מרגישים צורך בשינוי, ולאו דווקא כדי להצליח בפרק ב', הוא צריך לבוא מאיתנו. לא מאיזו שהיא חובה. מכל התנסות שאנחנו עוברים, כדאי שנלמד, וננסה ליישם בהתנסויות עתידות אחרות. לגבי שינויים חיצוניים: מתוך הגברים הגרושים שאני מכירה, 80% השתנו חיצונית. מיד אחרי הגרושים או היציאה מהבית התחילו באימוני כושר, ירדו במשקל, התחילו להתלבש אחרת,- להיראות טוב יותר. ומהעובדה שהם מתגוררים לבד, נאלצו לעשות יותר למען הבית שבו הם גרים... וגם זה,- בהחלט שינוי.

למעלה