תגידו

סרפד

New member
תגידו

האינטרנט אצלכם בא לפעמים על חשבון בן הזוג / המשפחה / החברים? עד כמה הוא מזיק? ואיך הם מגיבים?

העצלנית

New member
זה אומנם לא עליי אבל

אני אספר לכם משהו. באיזשהי תקופה בתחילת השנה חזרתי לצ`אטים ולאט לאט הדבקתי את אבא שלי שהיה יושב ערבים שלמים מול המחשב ןמצ`טט והוא כמובן הדביק את אמא שלי שגם הייתה יושבת ומצ`טטת. אח שלי אפילו היה מתעצבן על זה שהדבקתי את ההורים ונראה לי שהוא גם הרגיש שלוקחים לו חלק מהתצומת לב שהיה לו סיכוי לקבל (והוא מקבל הרבה). המצב פשוט החמיר ומזל שיש יותר ממחשב אחד בבית (4 ליתר דיוק) אחרת היו מתנהלות כאן מלחמות חורמה בשלב מסויים התחלתי להרגיש לא נוח מהמצב וראיתי שההורים שלי שקודם היו יחסית הרבה ביחד הולכים ונפרדים וממש התחלתי לפחד מה גם שחיפשתי התייחסות בעיקר של אבא והוא היה פשוט מגרש אותי. בקיצור היתה התרחקות ומן פרידה שכזאת כשכל אחד בחדר אחר עם המחשב שלו. ואני ממש פחדתי היום זה דיי דעך ולמרות שהם עדיין שם יש הרבה יותר התייחסות אלינו ואחד אל השני ואני חייבת לשמוך שהאינטרנט לא הרס לי את החיים יש תקווה תמיד אוהבת דפנה

e-magine

New member
דפנה - סיפור מדהים! - צ`אט מדבק?

כשאני מנתח מה שאמרת, אני שואל כמה שאלות: האם ההתמכרות הזאת לצ`אטים מדבקת? האם כל אחד יכול להידבק אם הוא נחשף לזה? - לזה הייתי אומר שלא, הנה למשל סרפד, מכורה כנראה לאינטרנט, אבל לא נכנסת לצ`אטים ואיי סיי קיו... אגב יש לי כמה שאלות אלייך, האם לדעתך ההורים שלך הם אנשים באופן כללי פתוחים לחידושים או שהם פתוחים לבני אדם, או גם וגם? ואיך הם התייחסו לעניין הצ`אטים? אגב אמרת 4 מחשבים בבית, כולם מחוברים לרשת? (אפשר לעבור לגור שם? סתאאאאאם)

ליאור...

New member
גם אני הייתי ככה!

בהתחלה, שעדיין לא הבנתי באינטנרנט, וחבילת הגלישה שלי הייתה רגילה, הייתי גולשת שעות על גבי שעות בצ`אטים(אבל לא באיי סי קיו) עד...שיום אחד-בום....מגיע חשבון הטלפון שלנו...850 הקו הפרטי שלי...ויש לנו 2 קווים ושני יצא 400... אז עשיתי צעד גדול מבחינתי-צעדתי לעבר לוח הבקרה-והסרתי את microsoft chat ושניתי את חבילת הגלישה... אבל,תמיד יש אבל, פירמטו לי את המחשב, ו-הופ עוד פעם יש לי צ`אטים... ועכשיו קשה לי להיפרד מהצ`אט כי יש שם 20 חברים קבועים שנפגשים כל יום... וההורים שלי...שרק יהיו בריאים...עם כל הדברים שאני עושה... אני מקווה שיהיה להם רק טוב והם יוכלו לסבול אותי עוד כמה שנים

2B LoOnY

New member
4 מחשבים??? 4 מחשבים???

אני שמעתי (או יותר נכון קראתי) אותך נכון???

2B LoOnY

New member
טוב אז אני רואה את זה מחייב-

5 מחשבים??? 5 מחשבים??? אנחנו 4 ילדות (3 בנות כולל אותי ובן קטן מסכן אחד) ושני הורים- (אבל אמא שלי לא נחשבת כי היא לא נוגעת במחשב) - וכולנו על מחשב אחד. אתה לא רוצה לדעת איך נשמע יום טיפוסי בחיי האנשים שמסביב למחשב...

e-magine

New member
לא ההתמכרות אשמה בזה

אנשים בוחרים לפעמים לעשות משהו לבד, או עם אחרים, לא עם בן הזוג / המשפחה / הילדים / החברים. יש מי שקורא עיתון ויש מי שרואה טלויזיה או הולך למשחק כדורגל או כדורסל או לא יודע למה, בלי בת הזוג. ויש כמובן מי שגולש. יש כאלה שלוקחים את העניין אישית ונפגעים מזה שבן בזוג גולש. ויכול להיות שהם אפילו צודקים.

ליאור...

New member
זה ברור

0החברים...אני לא יוצאת בצהריים כי אני מול המחשב בן הזוג-שהיה לי אני אודיע לכם... משפחה-אני לא יוצא איתם, ממציאה ירוצים של עבודה וכדומה.. ושכחת עוד דבר-הלימודים...זה משפיע המון

סרפד

New member
החברים שהיו

צריכים כיום לפנות אלי בדואל. משפחה? מה זה? הבנזוג מעין וורקוהוליסט, אז האינטרנט שלי לא הפריע לו והאינטרנט שלו לא הפריע לי. אבל מה בדיוק נשאר? חיבה והערכה בסיסיות, וידידות שאני מקווה שתתחדש אחרי הפרידה -נצטרך להתרחק מהמחשב והעבודה כדי להפגש, אז אולי ייצא לנו לשוחח קצת. זה לא מה שהביא לפרידה. אבל העבודה שלו, שתמיד, כמעט מהתחלה, הוא יתפנה ממנה מיד לאחר הפרוייקט הנוכחי, אבל אז מיד מגיע פרוייקט חדש - זה כן היה אחד הגורמים החשובים. ולמה אני מספרת את זה? כדי להדגיש שהתמכרות, או בכל אופן עיסוק מוגזם מאד בתחום אחד יכול להביא לפרידה. זה מובן מאליו. אבל אני רואה שיש פה אנשים שמתלוננים על בני זוג ואני רוצה להדגיש שקשר בין אנשים צריך לטפח. זה טבעי שהאדם האחר ירצה את תשומת לבנו ואפילו יחוש נטוש כשאנו עסוקים מאד במשהו אחר. נטוש, בודד ודחוי, כאילו הוא לא מספיק חשוב ומושך. זה טבעי שהוא יכעס ויתלונן. לא חשוב אם זה אינטרנט, עבודה או כל התמכרות או התעסקות מופרזת אחרת. אני הייתי מבינה וסבלנית משך זמן רב מאד, אבל בעצם לא היה לי חבר, במובן של להיות יחד, לשוחח, לשתף, לבלות. בסופו של דבר, גם אם בן הזוג מבין, תומך וסבלני ולא מקנא, בכל זאת הוא נפגע, הצרכים שלו נפגעים. ומתרחקים.

e-magine

New member
רציתי להתייחס לזה אתמול ולא יכולתי

רציתי לכתוב לך שאני מצטער. יש בי אזה קטע, איזו תכונה שאני לא אוהב, שאני יותר מידי חושב מה יגידו אלי, תכונה שלפעמים גורמת לי לא לעשות כלום, כדי שלא יגידו עליי כלום. אז פשוט חשבתי שזה יכול להשמע מאד שטוח וצבוע להגיד: אני מצטער. וטוב שחשבתי קצת כי ככה יכול לצאת קצת יותר אמיתי, ופחות שטוח, כי אצלי בדרך כלל הדברים לא שטוחים, אלה עם הרבה כפלים. (כמו שאת רואה אני מאד צנוע גם :) ). אז עכשיו אני יודע מה אני רוצה להגיד: שאני מצטער אם את מצטערת. אנחנו מנהלים דו שיח איזה חדשיים בפורומים, אז אני חושב שאני קצת מכיר אותך. האדם הוא הסיפור והסיפור שלך לא שמח. רציתי להוסיף עוד משהו, אבל באמת אני לא רוצה להיות יותר מידי אישי בפורום פתוח. עם הדברים שכתבת, אני לא יכול שלא להסכים. אגב, מאיפה המצאת את ההגדרה המדהימה הזאת, הקרוב לשעבר? שמתי לב שאת שומרת על טהרת הלשון העברית. אני לא כל כך. אני הייתי משתמש במילה ה- EX. הפעם אולי בלי מיטולוגי.

סרפד

New member
באמת תגובה חכמה

אז אל תצטער כי אני לא מצטערת וגם הוא לא. יש איזו עצבות או ריקנות שמתלווה לפרידה, אבל אין פה לבבות שבורים, זה ייטיב עם שנינו, לא נועדנו לחיים משותפים. מה שכן מצער אותי זה שאני אוהבת את הדירה וגם את הסביבה האנושית כאן ואני אצטרך להפרד מהם. אבל יש מחיר לחופש.

למעלה