תגידו.......

תגידו.......

יש מישהי שמתכוונת לעשות שנת שירות, ויודעת מה היא הולכת לעשות? אני כרגע בהתלבטויות... ד"א- בנים אל תעלבו, השאלה גם אליכם, פשוט אתם מיעוט...

fresh mishmesh

New member
יקירתי...../images/Emo23.gif

כמו שאת יודעת, אני די נוטה לכיוון של לא לעשות שנת שירות, על אף כל הלחצים הסמויים שהופעלו עלינו בקיץ שעבר (קורס). זה נראה לי נורא אנוכי, אבל אני לא רוצה לדחות את החיים שלי בשנה... כל החברות שלי יתגייסו לפני וישתחררו לפני, יצאו לטיול שאחרי הצבא לפני ויתחילו ללמוד או לעבוד לפני... אני אהיה בפיגור מאחורי כולם, ולחשוב על זה ככה זה די מבאס... האמת היא שזה גם תלוי איזה שנת שירות הולכים לעשות, ואיפה...

כן אני מבינה אותך...

זה באמת קשה לראות את כולם משיגים אותך בשנה, ואת כאילו דוחה את החיים שלך... אני כרגע מרגישה, שאם אני לא אעשה את השנת שירות לפני הצבא, אני לא אעשה אותה אף פעם אז בינתיים אני לא מוותרת עליה, אני בודקת בינתיים אפשרויות, מה יכול להתאים לי, במה אני גם אהנה וגם אתרום...

Stillwater

New member
אני חושבת ש...

שנות שירות היא מתאימה מאוד למי שקטן יחסית ומתגייס גם ככה מאוחר. אבל מי שאוהב את זה, אז סבבה! אני אישית מתגייסת ישר בלי שום מכינה או שנות שירות.

הדססססס

New member
לדעתי אני כן אגש לעשות שנת שירות..

אני גם ככה קטנה,ובטוח שאני אתגייס מאוחר...

Fandasma

New member
חבל לוותר על שנת שירות בגלל

סיבות כמו"כולם יסיימו לפני"...."אני דוחה את החיים שלי" אל תשכחו שבשנת השירות מתחבירם עם אנשים חדשים ש "גם דוחים את החיים שלהם"....

fresh mishmesh

New member
אבל אז הקטע של "חברים מהצבא"

מתפספס ונאבד... כי אני אעשה את השירות הצבאי שלי עם אנשים שקטנים ממני בשנה (רובם הגדול)... אוף. לא יודעת.

ניצן, אני חושבת שחלק מהקטע שלהיות

בצבא עם אנשים שקטנים ממך בשנה מפריע בעיקר בגלל הכבוד, קטע כזה של... מה? מישהו שקטן ממני יבוא ויחלק לי פקודות?? ככה זה לפחות אצלי... אני חושבת :)

fresh mishmesh

New member
לא, זה פשוט שקל לי יותר לדבר עם

אנשים בגילי ומעלה, ולא בגילי ומטה... אולי זה נשמע מתנשא, אבל אצלי זה פשוט ככה

גם אצלי, אבל נראה לי שאם חווים

את אותן חוויות עוברים את אותם דברים, את כבר שוכחת מהקטע של הגיל...

Superchen

New member
וגם בצבא מתחברים עם אנשים..

אל תרביצו לי, אבל לדעתי שנת שירות בגרעין עודד לא תורמת ממש...

תורמת למי?

תראי, אותי שנת שירות בגרעין לא מושכת במיוחד, כי אני חושבת ששנת שירות אחרת יותר תתאים לי (ויש ה-מ-ו-ן אפשרויות), אבל אני עדיין מאוד מעריכה את אלה שכן הולכים לגרעין, ולפי מה שאני רואה, הם מאוד תורמים ללקהילה, ואני בטוחה שהם גם מקבלים מזה משהו לעצמם... אני מתארת לעצמי שזה תלוי בבנאדם, יש את אלה שיוציאו את המקסימום שלהם בגרעין ויש כאלה שפשוט יעבירו שם את הזמן... אבל שוב, יש כ"כ הרבה אפשרויות וכ"כ הרבה מקומות שצריכים בהם מתנדבים, שזה ממש לא משנה...

fresh mishmesh

New member
הכל תלוי באיפה את נמצאת בגרעין

אם את במועצה חזקה כמו עמק יזרעאל, או במועצה חלשה כמו בני שמעון, מרחבים, מטה אשר או הדסים..... וחוץ מזה, אפילו במועצות החזקות יש הרבה דברים לתרום... קחי למשל את עמק חפר- השנה הצטרף אליהם ישוב חדש שבכלל לא היה בתנועה.... להביא אותו לידי כך שיהיו בו פעולות מסודרות לילדים ופעילויות בחגים וכל מיני כאלה- זה לא תרומה לקהילה?... לדעתי זו תרומה גדולה מאוד.

מעיין©

New member
היא תורמת המון../images/Emo13.gif

היי, אני אורחת לרגע
בתור אחת שעושה אכשיו ש"ש בגרעין עודד, אני יכולה להצהיר בפה מלא ששנת שירות, מכל סוג שהוא, תורמת המון! זה עושה אותך בן אדם אחראי יותר, שיודע להסתדר יותר עם אנשים, אתה עובד עם אנשים שמעולם לא תיארת לעצמך ששתחבר איתם. וניצן- זה באמת לא משנה באיזו מועצה- כי בסופו של דבר, אנשים זה אנשים בכל מקום. סיבות כמו "לדחות את החיים בשנה" ו"להיות בצבא עם אנשים קטנים ממני" זה דברים שלא אמורים להוות שיקול בכלל, כי לא דוחים את החיים בשנה. השנת שירות זה חלק מהחיים. זה נותן לך המון המון יותר ממה שרוב האנשים מקבלים בשלוש שנים בצבא, חוץ מזה- שלא תמיד זה להשתחרר אחרי החברות שלך- כי יש כאלה קטנים שמתגייסים מאוחר, ויש כאלה שחותמים קבע, וחוץ מזה- חברים זה דבר נזיל
. בנוגע ללהיות בצבא עם אנשים שקטנים מכם- זה רלוונטי רק לטירונות, כי בתפקיד עצמו, מה שתעשו, לא תעבדו לפי שנתונים, תוכלו לעבוד צמוד למישהו שקרוב לסיום השירות, או לחילופין למישהו שהרגע סיים טירונות. אם יש שאלות בנוגע לש"ש, אני אשמח לענות
(חן- עופי לוולפסון
)

../images/Emo51.gif מעיין ../images/Emo13.gif

אני כרגע חושבת ללכת לשנת שירות בפנימיה/כפר נוער, או במרכז קליטה, אם את מכירה אנשים שהלכו לאחד מהדברים האלה ויכולה לספר איך הולך להם, אני אשמח
ושיהיה לך המון
בגרעין...

fresh mishmesh

New member
בגלל זה כתבתי שגם במועצות ה"חזקות"

יש מה לתרום........... חבל שלא קראת. והסיבות האלה שרשמתי הן רלוונטיות לגבי. אולי את חושבת אחרת על חברים וצבא, וטוב שכך, אבל אני חושבת ככה. מה לעשות- החברים הישנים שלי חשובים לי. והם ממש לא דבר נזיל...

למעלה