תגידו...

GATINHA

New member
תגידו...

לא מעצבן אותכם שהקפוארה הפכה להיות כ"כ מסחרית? בתקופה שלי בקבוצת CORDAO DE OURO היינו אז בערך 10-15 אנשים מתוכם 5 בנות , כששאלו אותי מה התחביבים שלי ועניתי "קפוארה" הסתכלו עלי במבט מוזר.. אף אחד לא ידע מה זה.. והיום, כל ילד שעושה סלטה הוא קפואריסט...ולכל "הדור שלי" כבר יש עוד דור של מדריכים .. זה מאוד חסר לי.. אבל אני בנאדם שאוהב לעשות דברים ייחודיים... מה אתם אומרים?

Ze Colmeia

New member
מעצבן מעצבן...

אבל אין מה לעשות כך זה עם כל אומנות לחימה חדשה שמגיעה לארץ.... כמו הקראטה והג'ודו גם "עונת" הקפואירה תגמר, ואנחנו נשאר לעשות את מה שאנחנו אוהבים בשקט.

Escova

New member
יוגי אמר...

הגיע קראטה קיד, וכול ילד רצה להיות דניאל הזה... או לפחות מאסטר מייגי... יעל ארד ואורן סמדג'ה זכו במדליות, וכול ילד רצה להיות זה שיביא ת'זהב... הגיע טקן 3, הגיע בראבו, הגיעו תוכניות האירוח (בטברנה, יצפאן...) וכול ילד רוצה לעשות סלטה... המקרה הכללי ברור כבר...

Faiscap

New member
ברור

אבל אין מה לעשות ככה זה וגם עידן כל הזמן ממסחר את הקפואירה וגם כל הפסטיבל הוא לא היה ממש בשבילנו אלא לכלי תקשורת שבאו ולהפיץ את הקפואירה בארץ ומאז המצב קצת השתנה וגם ככה זה מבחינת הקפואירה עצמה פעם כשאני התחלתי דופלה היה תרגיל שהיה יחסית ממש קשה היום כל בנאדם שלישי עושה את התרגיל הזה וככה זה עם כל דבר וזה כבר לא מה שהיה פעם

Escova

New member
מעצבן גם מעצבן...

התחילו לפרסם פלאפונים, מים מינרלים, טלוויזיות, (כולם פרסומות שראיתי... בטוח יש עוד...) עם קפוארה... עשית סלטה ? ברוך הבא !!! אתה קפואריסט !!!! לראות את המילה קפוארה מתנוססת על כול תחת של בן אדם שהיו לו 80 שקל מיותרים להוציא על מכנס שהיצרנים שלו אין להם מושג מזה קפוארה... (הסטרייטים המזויפים האלה... אךךךךך לשרוף...) עושים כסף על האימונים שלנו, זה לא חדש...

GATINHA

New member
כרגע

זה הדבר היחידי שמעכב את החזרה שלי לאימונים... (והברכיים שנדפקו בצבא..) היום ראיתי שהקפואריסטים לא ממש יודעים מה עומד מאחורי כל שיר וכל תנועה.. הם לא לומדים את המשמעויות והסיפורים מאחורי המקוללה, הסמבה דה רודה האנגולה והמיוג'יו... הפכו את זה לסתם עוד "אמנות של מכות וסלטות"

jennie 00

New member
זה כזה מרגיזזזזזזזזזזזזזזזז../images/Emo4.gif

אני כבר רואה אנשים שלא יודעים לעשות מיאלואה ישרה ויש להם ג'ינגה מגעילה אבל עושים כול מיני שטויות של אקרובטיקהה וכבר לא מעניין אותם המשמעות בכלל של מאיפה באה הקפוארה בכלל רק לעשות סלטות אכפת להם (שילכו להתעמלות קרקעעעעעעעעעע
)

Escova

New member
הוא לא דיבר על זה, ג'ני..

הוא דיבר על ההתמסחרות... לא על הסלטות...

TIS

New member
התמסחרות ז"א

שאם אני עושה ברייקדאנס אז אנשים באים ושואלים אותי "אתה לומד קפואירה?". זו התמסחרות! וזה מגעיל, נכון. אין לי בעיה עם זה שהקפואירה תהיה נפוצה. יש לי בעיה עם זה ששוכחים מאיפה היא באה.

Escova

New member
שניכם מחברים מושגים לא קשורים...

-התופעה שTIS תיאר: אסוציאציות מוטעות למושג נפוץ... אנשים נוהגים לקשר ישירות מה שהם מכירים גם לענפים שונים... כמו שאני אגיד קפוארה = אומנות לחימה, וישאלו אותי אם שברנו קרשים באימון (קישור המושג "אומנות לחימה" לקראטה וקראטה לשבירת קרשים...) אתה עושה מיוט אינוורט, לעמידת יד בקיפול ואנשים רואים ושואלים "אתה לומד קפוארה ?" (קישור התנועות לקפוארה בלבד...) -התופעה שג'יני תיארה: דלקת פרו-בראבואית... (בשמה הרפואי...) זוהי היא תופעה שגורמת לאנשים להאמין שסלטות, ואך ורק סלטות = קפוארה. לא עשית סלטה ? איזה מין קפואריסט אתה ??? עשית סלטה ??? אתה קפואריסט מן המנין וצריך לשקול להעלות אותך דרגה... המחלה נגרמה עקב חשיפת יתר לתוכנית בראבו, וקיימת כיום בכ60% מהאוכלוסייה... המחלה אינה קטלנית... אלא אם כן תגידו לקפואריסט גדול מאוד שהוא לא קפואריסט כי אין עליו סלטה... -התופעה שאני תיארתי: זו התמסחרות... המילה "קפוארה" בכול מכנס קיים, קפוארה בפרסומות, קפוארה בקליפים ??? זה שיש לך מכנס עם "קפוארה" כתוב לו על התחת עושה אותך קפואריסט ??? כול הקפואריסטים שותים מי עדן וקוקה קולה ומדברים במוטורולה ??? השיר של ריקי מרטין הוא שיר קפוארה ??? ושל באסטא ריימס ??? ושל קרייג דיוויד ??? ושל סאנטנא ??? ושל סאפארי דוש ??? לא... התופעה הזאת מתייחסת לשימוש בקפוארה כדי למכור, לעשות כסף... זו התמסחרות, מהמילה "מסחר", כ-ס-ף...

SHABBI THE 3rd

New member
דבר ראשון:

אין לי אחות דבר שני: אין לי שתי אחיות דבר שלישי: למה לקלל?!?! הכל בצחוק

benny afro

New member
צודק. בקשר לברייקדאנס...

הברייקדאנס הומצא מקפואירה וקונג פו בעיקר,בשנות ה70 אם אני לא טועה, שאנשים פשוט לקחו את התנועות של האומנויות לחימה ורקדו איתן, אם תשימו לב, רוב התנועות הברייקריות הן תנועות קפואריסטיות מעוותות: 6-step 1990's 2000's aerial cartwheel handglide ועוד מלא.

למעלה