תגידו...

shellyland

New member
תגידו...

בורדו זה לא סוג של יין? כרגע קיבלתי את הבשורה המזעזעת ואני תוהה ביני לביני ובינכם האם אני אהבלה או שזה שבישר לי הוא אהבל. מה אתם אומרים?

MidNight Flame

New member
יין בורדו הוא יין אדום למיטב ידיעתי

חכי למוש מוש... הוא יושיע אותנו מהבורות

MEIMIS

New member
יין בורדו הוא יין אדום האמת..

בד"כ קברנה סובניון.. ובורדו הוא בידיוק כמו "קונייאק" או "שמפיין" "ארמניאק" וכו'... חבל בורדו נמצא בצרפת... ויינות בורדו אומרים בגלל שהענבים שלו באו מבורדו שבצרפת... מרסלה... תקן והוסיף.. :)

MEIMIS

New member
בורדו הוא לא סוג של יין...

(אמרתי כבר שאני מתחיל ללמוד על יינות??בינתיים זה מהאינטרנט... עד שנמצע חברה' לעשות איתם קורס) בורדו הוא לא סוג של יין...או של זן ענבים בורדו הוא מחוז בדרום מערב צרפת שבו יש את הענבים הטובים בעול לטענתם.. יש שמה ענבים גם לבנים גם אדומים מכל הסוגים מקברנה סובניון לקברנה בלאן היינות האדומים שלהם: אוקיי היינות האדומים שמייצרים באיזור בורדו שבצרפת הם 100% מיוצרים מענבים אדומים.. היינות משמה הם כמו אפשר להגיד "הר חרמון אדום" שזה מ100% ענבים אדומים אבל לא מעל 80% ענבים של זן מסויים (נניח קברנה סובניון, בשביל שיהיה אפשר לקרוא לזה נגיד קברנה סובניון של יקב מימיס נגיד) בשביל שהייקב יוכל לקרוא לזה בשם של זן הענבים הוא חייב שיהיה בו מעל ל80-85% ענבים אדומים של אותו זן ענבים יינות האדומים של איזור הבורדו מעורבבים מכמה סוגים של זני ענבים אדומים: קברנה סובניון, מרלו, קברנה פרנק, מלבק ופטיט ורדוט... לכן יינות אלו נקראים על שם האיזור בו הם יוצרו או כל שם אחר רק לא על שם זן הענבים שממנו נלקחו, כי אין ביין הזה מעל 80% אותו זן.. כשהתחיל להבין איזה טוב איזור הבורדו שבדרום מערב צרפת לגידול ענבים וכשהחלו שמה להכין בלנדים של יינות מסוגים שונים של ענבים זה נהפך לשיטה פופולארית בכל העולם(כמו הדוגמא ממוקדם על "הר חרמון אדום") איזור בורדו כיום מחולק להרבה יקבים(טירות) ששמה מכינים את ה-Red Mix של היינות האדומים.. לכל טירה/יקב תכונה ומאפיין שונה (בטעמו וריחו של היין) משל האחר.. היין הבורדו הנפוץ והטוב ביותר היום, ברובו יש רוב של קברנה סובניון שמלווה במרלו, וקברנה פרנק ומתאזן עם מלבק ופטיט ורדוט..

TalReshef

New member
אני ארדוף אחרייך לכל פורום...

הי שלילנד. יש כאן בלבול מוסגים: יין מסווג על פי סוג, זן ואיזור. בורדו, כאמור, הוא איזור גידול כמו אלזס ורמת הגולן, מרלו, קברנה סוביניון וקאריניאן (טפו) הם זנים, וסוגי יין יכולים להיות למשל יין נתזים, שמפניה, יין קינוח ויין שולחני. יש מקרים שבהם איזור נותן את שמו לסוג יין, כמו מדירה, מלאגה ושמפניה, אבל זה לא המקרה של בורדו.

shellyland

New member
לפחות מישהו רודף אחרי ../images/Emo3.gif

גם כאן תסגיר אותי למס הכנסה?

למעלה