תגידו...

תגידו...

מי לדעתכם המקבילה הנשית ברוק הישראלי לברי סחרוף? לדעתי יהודית רביץ או קורין אלאל או ענבל פרלמוטר

אממממ....

לא ידוע ת'אמת... אף פעם לא חשבתי על זה... אממ קורין אלאל ללא ספק מתאימה לערן צור ככה ש... אבל אם חושבים על זה ערן צור מקביל בערך לסחרוף... ככה שקורין אלאל אכן תיהיה הבחירה שלי בתקבולת לסחרוף

giba70

New member
מקבילה נשית לסחרוף?

אני לא בטוח שיש זמרת שניתן להשוות לברי סחרוף, אבל יש כאן כמה כשרונות נשיים בהחלט שוות. כדאי לשים
לקרני פוסטל, זו שהייתה עם חיים לרוז בצמד ביקיני, אותו לרוז שעזר לסחרוף בסימפולים ועיבודים רבים. אז אני חושב שהאלבום של קרני מעולה ואם היא תמשיך בכיוון רוקי עם הכישרון הקלאסי שלה ועם עיבודים של הקליקה של נענעדיסק היא תהיה אחת הזמרות הגדולות כאן, גם אם לא הכי פופולרית. קורין אלאל גם טובה מאוד, גם דנה ברגר.

צחי24

New member
יש כמה שעולות לי בראש...

קרני פוסטל טל גורדון זהו ת'אמת...

צחי24

New member
ומלכה שפיגל...

וזמרות מחו"ל...P.J Harvey, Marianne Faithfull, Beth Gibbons, Kate Bush.

Kate Bush

כמה שאני מת עליה, היא לא דומה בכלל לברי סחרוף, זה יום ולילה! זה סוגי מוזיקה שונים לחלוטין!

CaerBannog

New member
בת' גיבונס

למרות שאני מאוד משוחד, העוצמה שיש לה בקול, שמרטיט עולמות, בהחלט משתווה לזו של ברי...

קצת על טל גורדון

את קרני פוסטל אני לא מכירה כמו שצריך, לכן אני לא אגיב עליה. כשישבתי עם המנחה שלי על העבודה, ושמענו קצת זמרים שברי היה מעורב בצורה כזאת או אחרת בדיסק שלהם, הבנתי קצת על טל גורדון, או יותר נכון, על האלבום "מסיכות"; גורדון לקחה את ברי כדי להישמע כמוהו, להצליח כמוהו וללמוד ממנו לשנים הבאות. ההפקה התיזמורית בדיסק רק מחזקת את דעתי, וזה נראה (או נשמע...) כאילו גורדון לקחה את ברי ואמרה לו "אוקי, תעשה על השירים שלי מה שאתה רוצה, תכסח אותם איך שאתה רוצה, שישמעו אותך מקסימום, ואותי מינימום. העיקר מבחינתי הוא שבסוף יהיה כתוב על הדיסק טל גורדון". יש שלל דוגמאות לזמרים שלמעשה התחילו כ"תלמידיו של סחרוף", ויש עוד הרבה שלא עבדו איתו באמת, אבל מספרים על ההשפעה ממנו. אין לי בעיה עם טל גורדון, באמת שלא, פשוט לא נראה לי שהיא יכולה להישוות לברי, כי היא חיקוי שלו, ולא יותר. אין בה טיפת יחודיות.

RYaniv

New member
אם כבר קורין אלאל וענבל פרלמוטר

את השיר "כשזה עמוק" (של קורין אלאל או ענבל פרלמוטר, אני ממש לא יודע) יש בקאזה (תרגעו, זה לא הנושא המרכזי של השאלה) רק בגרסה של הופעה חיה, ביחד עם אביתר בנאי, מההופעה\אלבום "חברים שרים קורין". למה? לא יצאה גרסת אולפן של השיר ?

כשזה עמוק

כשזה עמוק (מילים: ענבל פרלמוטר / לחן: קורין אלאל), בוצע במקור ע"י קורין אלאל כשענבל פרלמוטר עושה לה קולות רקע. יש ביצוע אולפן, ואתה יכול למצוא אותו באוסף 'נערות רוק'. בהצלחה!

למעלה