תגידו...

Summer Spirit

New member
תגידו...

לרוחות יש שמות? כמו נגיד לאלת האהבה קראו אפרודיטה. יש לרוחות תפקיד מוגדר?

wee man

New member
עד כמה שידוע לי

לשדים ולרוחות יש שמות.. הנה קצת מידע על לילית מלכת השדות מאת גוסט. לילית מלכת השדות: על פי המדרשים הייתה לילית אישתו הראשונה של אדם, לאחר שאהבתה לאדם התפוגגה ולאחר ריב גדול היא נטשה אותו ועברה להתגורר על פי המדרשים באזור ים המלח. נשלחו אליה שלושה מלאכים לקרוא לה בחזרה אך היא סירבה בכל תוקף, כל תחנוניהם של המלאכים לא הועילו והיא נשארה לעמוד על דעתה. כאשר ראו המלאכים שלא הולך בטוב הטילו בה קללה ובמעמד זה נשבעה להם שתרדוף ותלחם בצאצאי אדם ללא לאות. מהפחד שיש להרבה עמים מנקמתה של לילית פיתחו מסורות שונות ואמנות שונות דרכים כדי להתגונן ממנה, ביהדות כל עדה משתמשת בצורה אחרת. כדי להתגונן מפני לילית, ישנם המלבישים את ילדיהם הקטנים בבגדי ילדה, כדי שלילית לא תיגע בהם לרעה כי בילדות היא לא פוגעת, האחרים קוראים לילדיהם "רטלא" שפירושו זקן אך כל העדות יחד נמנעים מלהלל ולשבח את יופיו של התינוק וזו מחשש לנקמתה של לילית. לילית נישאה לאשמדאי מלך השדים שהוא אפילו את שלומה המלך לימד מספר פעמים פרק בחיים. אחד הדרכים להתגוננות מפני לילית או בשדים בכלל היא הצבע הכחול, כידוע השדים פועלים בלילה ואחד השיטות למנוע מהם כניסה לבתים היא צביעת הדלת בצבע כחול או קיר חזית הבית בצבע כחול וזה על פי המסורת הערבית, כאשר השדים מגיעים בלילה ורואים צבע כחול הם חושבים שעדיין אור יום בבית זה ולא נכנסים אליו וזה יש לזכור על פי האמונה. ינון

אני אישית התאכזבתי

עליך, ינון, לא הייתי מאמין שעשית מחקר כזה קלוקל לגבי לילית. לילית היא אלה מסופוטמית קדומה, שהייתה אלת הלילה, החכמה והלידה. הסיפורים על לילית ביהדות החלו רק בתקופת בית שני, אני משער בגלל פולחן שלה (ועוד פולחנים אליליים רבים וחדירת רעיונות פגניים ליהדות ה"צעירה") יצאו רבני העם חוצץ כנגד דמותה, וכפי שנעשה להרבה אלים, הן ביהדות והן בנצרות, היא עברה דמוניזציה בכדי להמעיט את הפופולריות שלה בקרב העם.

wee man

New member
לא תמיד יש זמן לעשות מחקר מקיף :)

לרוב אני בודק ושואל. הפעם, התעצלתי קצת... בכל מקרה, טוב לראות אותך פה!! בטוח שתתרום לפורום פה :) בכל מקרה, טוב להשכיל... אז, תודה על המידע... ואיכפת לך להגיב ל"מהנדס מים" שכתב שכולם חיים באשליות ושאין שום דבר נסתר... יהיה מעניין לשמוע את תשובתך... תשמרו על עצמכם! ינון

אני לא משתתף קבוע פה

במקרה ראיתי את ההודעה כהודעה נבחרת אז בחרתי לבדוק. למהנדס מים עניתי בפורום שלי.

באמת טוב לראות אותך../images/Emo13.gif

בתור משתתף בעבר בפורומים שלך, אני באמת מאוד שמח לראות אותך.

פששש...

איזו קבלת פנים. תודה

st@r

New member
המורה שלי בקבלה סיפר לנו על לילית

הוא אמר שאיש אחד עשה מדטציה וזה מה שהוא ראה.... והכל בא בגלל שבתנך היה כתוב משהו בסגנון: אלוהים יצר את האדם בצילו, בצילו של אלוהים היא יצר אותם, גבר ואישה, הוא יצר אותם.... וסליחה אם זה לא כתוב נכון כי העתקתי מאנגלית... אין לי מושג למה המשפט הזה לא ברור אבל המורה הסביר, רק שהוא ממש טיפש וקשה להבין אותו...... וכן הוא גם סיפר שלילית הולכת בלילה ואנשים צבעו את החלונות בכחול כידי שהיא לא תכנס..... משהו כזה

wee man

New member
כן... כתבתי למעלה

לקראת הסוף למה צובעים את הקיר בכחול... מוזמנת לקרוא :)

אלוהים ברא את האדם בצלמו

אלוהים ברא את האדם בצלמו, זכר ונקבה ברא אותם - זהו הציתות. הפירוש הזה הינו כי הזכר והנקבה הינם בעצם צלם אלוהים שהינו גם זכר וגם נקבה ובעצם הינו הכל - כל הניגודים יחד חת שפ סות

יש שמות

תלוי באיזה רוחות מדובר, כמובן. ישנן את "רוחות המתים", אשר להן השמות שהיו להם בחייהם. במישור האסטראלי ישנן רוחות שונות מסוגים שונים (כאשר חלקם נחשבים ל"מלאכים", אחרים ל"שדים" ועוד כל מיני. להרבה מהם יש גם שמות עצמאיים). ישנן גם ה- olympian spirits (ללא קשר לאלים היוונים) אשר יש בהן שימוש במאגיה. לפי המאגיה המערבית (אשר עושה שימוש במוטיבים שונים מתוך הקבלה היהודית, תורות נסתר נוצריות וכדומה) ישנן רוחות (spirits) לפלנטות השונות וכו´...

בעצם

spirits זה כינוי לכל הישויות הלא ארציות, כולל מלאכים, שדים ושאר ירקות. בעבר המילה הייתה Daimon (ביוונית) שאח"כ קיבלה משמעות שלילית (Demon). ישנם ספרים בהם מפורטים שמות מלאכים, שדים ורוחות אחרות. רוב הספרים הללו מקורם בימי הביניים ויש בהם השפעה עמוקה של הנצרות וקבלה יהודית.

למעלה