תגידו..

אני האמת כמוך....

קשה קשה, אבל מתאפקת 3 שבועות מלשמוע....

ואם מישו שם לידי-אני לא יכולה לחנך את העולם ולומר לו מה לעשות....
אבל כן...אם זו מוזיקה שאני אוהבת אני נהנית...

אבל איזה כיף זה לשמוע את השיר הראשון בליל לג בעומר???

גם אני לצערי...

אבל בשביל בית המקדש, או 24 אלף גדולי עולם, מה זה בשבילי לא לשמוע מוזיקה 3 שבועות...?
אם בזה אני מכבדת אותם וזוכרת, אז אשראי...

בננה147

New member
ברור...

אין על טראנסים...

אבל ווקאלים לספירת העומר...כי אני לא שומעת...(עדיין..) ברוכשם

בננה147

New member
תודה תודה...

חתימות אחריי הסרט....

ואינשאללה שנחזיק מעמד...זה קשהההההה

קליט

New member
נגעת בנושא חשוב עד מאוד

אני לא כזה ת"ח, ולא בררתי את הענין ממש לעומק, על פניו זה ככה . התורה הקדושה מתפארת שהתורה היא קלה לביצוע "לא נפלאת היא ממך, ולא רחוקה היא וכו` "מה ה` דורש מעמך ? . . . בעיקרון אין חובה לקיים מנהגים, כמו ; לנשק את המזוזה בכל פעם שעוברים דרכו, או להגיד את כל הזמירות של שבת וכו` וכו` - אלא א"כ אתה עושה זאת מרצון . *גם בדברים שהם מדרבנן, אפשר להקל בחלקם במקרה צורך אמיתי . תמיד נצטרך להעדיף מצוות מפורשות כמו שמחה . *בדרך כלל ובאנשים רגילים ודאי שמתאמצים לקיים כל הלכה, במקרה וזה אפשרי וזה בא מאהבה, במקרה ונגיד ; מרגיז אותך ללכת בבית עם כיפה חולצה וגופיה.. תעיף אותם בכיף, גם אם זו הלכה מפורשת שיש גם לגבר להתנהג בצניעות, ולהתלבש מתחת לשמיכה . *אין להתאמץ לקיים הלכות שהן בגדר של הנהגה, ואם תשים לב תראה ב"שולחן ערוך" ניסוח של `חייב` `צריך`, ומאידך תמצא ניסוח של `יש` או `נוהגים` או `טוב` (=לכתוב בס"ד בראש כל מכתב), הניסוחים האחרונים זה כדי להדגיש שאין מדובר בחובה ! . בעיקרון, לגבי מנהגים יש מקום להקל יותר , אל תשאלו אותי לגבי אכילת קטניות לאשכנזים בפסח, מה גם שאפשר בלי ובכיף . *איסור שמיעת מוזיקה ב"ספירת העומר" למשל זו הלכה מחייבת בדרך כלל . אם אתה שומע מוזיקה באוטובוס נראה שתוכל להקשיב בכיף . העיקר, זה להתמקד במצוות עשה מפורשות כמו אהבת ישראל ואהבת ה`, עשיית חסד, לדון לכף זכות, כיבוד ומורא הורים וכו` . שנזכה לעובדו באמת - אמן !

קליט

New member
תודה :) ודע מה שתשיב

את החידוש שכתבתי ש "אם אין רצון אז אין חובה לקיים מנהג או הלכות מסוימות" למדתי מפי השמועה, שמעתי שהסטייפלר כתב מכתב לאיזה מישהו שהיה כפייתי והיה חוזר על מילות התפילה שוב ושוב, והסטייפלר הורה לו להגיד את מילות התפילה פעם אחת וזהו זה -יהיה מה שיהיה, והסטייפלר כתב לו 2 סיבות לדבר א) כי חזקה שאמרת כבר את המילה הזאת ב) אין הקב"ה חפץ בתפילה שלא באה מרצון, אז הנך פטור מתפילה . סוף ציטוט . למרות שאנחנו מדברים על איזושהיא חובה מדרבנן - להתפלל !

פתרון יצירתי ללייט ולדוס

משתדל שלא אבל בהחלט מנצל את ההיתרים הקיימים יום שישי אחרי חצות (מקורות פורום ישיבת כסא רחמים)וכאלה
אחותי לא עומדת בזה והיא מצאה פיתרון יצירתי היא שומעת בווולוים נמוך יותר
וחבר ששלי שבבית שלו שירים לועזיים וישראלים זה בל ימצא אמר לי שעכשיו גם את השירים החסידיים הוא שומע באוזניות

בקצה

New member
אין שום בעיה לשמוע מוזיקה!!

אין לזה שום אבל שום מקור בהלכה, כל המנהגים של ספירת העומר מופיעים בספרי ההלכה חוץ מהאיסור לשמוע מוזיקה.
תבדקו בכל הספרים שיש לכם.
זה מנהג שהתבלבל עם שלשת השבועות שיש בהם גם איסור לשמוע מוזיקה כי הם באמת ימי צער.

המשlטט

New member
נשמה.

מנהג יותר חשוב מהלכה... (שנהגו גדולים כמובן..)
ויש גם מצבים על מנהגים שהם נגד השו"ע..
ועדיין מקיימים אותם..
:)

למעלה