תגידו,

Frutapao

New member
תגידו,

יש לכם מידע כזה או אחר על השירים הבאים?: איש דרור (מילים: שאול אפריק) דברים מסוכנים (מילים: מירון איזקסון) כובע גדול כולם יורים עלי (מילים: יעקב ברג) עף ברוח (מילים ולחן: שגיא צורף) גם הים נסוג (מאלבומה של אפרת בן צור) במו ידי (כנ"ל) מה שאת לא יכולה (ביצוע: יהודית רביץ) משהו בה (מילים: שגיף צורף, מטל דוהן ואביתר. לחן: שגיא צורף. ביצוע: יהלי סובול ואביתר) טוס גבוה (לחן: שגיא צורף ואביתר, ביצוע: אסף אמדורסקי) נהר ירוק (ביצוע: בועז באי) שמיים מופלאים (מילים וביצוע: איגי וקסמן) [אתם מוזמנים להוסיף לרשימה עוד שירים נסתרים מבית היוצר של אביתר, אם ידועים לכם כאלה) אני זקוק לעוד שירים של אביתר, וכמו שזה נראה אם אחכה לדיסק הבא כבר אצא לפנסיה. אז אנא, מידע. (ויש מסרונים לרציניים שרוצים לסחור... [ששששש!])

רעוּת

New member
כולם יורים עלי

זה שיר שאביתר הלחין כחלק מפרויקט "עוד מעט נהפוך לשיר" של גל"צ- לפני כל יום זכרון נותנים לאמנים להלחין ולשיר שירי נופלים. וגם הים נסוג- זה שיר של יונה וולך שאביתר הלחין, ושר עם אפרת בן צור (אוי גוועלד! קול באישה ערווה!).

כולם יורים עלי ../images/Emo45.gif

אחד השירים הכי מדהימים שיש. יש רגעים שהוא פשוט מדבר אליך כשאף אחד אחר לא מדבר אליך.

רעוּת

New member
זה נשמע כמו שיר שאביתר היה יכול לכתוב.

או שאולי זה הלחן והביצוע שממש הופכים את זה לשיר *שלו* בכל מקרה, אני לא אוהבת את השורה הראשונה שלו- "כולם יורים עלי, רוצים בטוב אולי". אם הם יורים עליך- הם לא רוצים בטוב

אני לא אמורה לעשות את זה עכשיו

אבל אני אעזור לך :) כולם יורים עליי הוא מתוך הפרוייקט עוד מעט נהפוך לשיר נראה לי שגם איש דרור , זה נפתח בחינם ביום הזכרון+העצמאות עף ברוח, טוס, משהו בה וגם כל מה שנופל מהשמיים וכל יום הם מהפרוייקט 30 של שגיא צורף ואלעד משהו וזה אלבום ששווה לקנות . אני במיוחד אוהבת את כל מה שנופל מהשמיים עם מוטי ביקבוסקי "גם הים נסוג" זה דואט של אפרת ואביתר המופיע באלבום "צוללת" כמו כן "במו ידי" שהוא שיר בהפקתו של אביתר בביצוע של אפרת , אני דיי חובבת אפרת אז הייתי ממליצה לך על האלבום אבל החלק של אביתר בו לא כזה משמעותי לטעמי דברים מסוכנים ומשיב הרוח לקוחים מפרוייקט "סימנים" משיריו של מירון איזקסון בהפקתה של ורד קלפטר . אלבום מאוד מאוד מומלץ אבל לא פשוט למצוא אותו אני חיפשתי אותו ב7 חנויות תקליטים עד שמצאתי את העותק האחרון בדיסק סנטר . ובכל זאת נתקלתי בו באוזן השלישית ביד שנייה לפני די הרבה זמן , שהייתה ההופעה של אביתר בנגה , פברואר יכול להיות? בהחלט שווה לחפש . מה שאת לא יכולה זה המילים של אביתר אני חושבת בביצוע של יהודית רביץ , שיר יודיתרביצי שכזה אני לא יודעת אם חוקי לפרסם פה אבל אם אתה לקוח סלקום אז אתה יכול לקנות מוזיקה מהאתר שלהם ואת רוב השירים האלה מוכרים . בטח יש את האפשרות הזאת גם לפלאפון . יש עוד כמה , אבל לזה באמת אין לי זמן , בגרות עוד שעה ... אני מאוד אוהבת את השירים עם עמיר לב ואת הביצוע של אהבה..- אסף אמדורסקי שאולי רק אני מצליחה להרגיש את הקולות רקע של אביתר , זה פשוט שיר יפה בהצלחה

עוד קצת

כובע גדול זה בטח הסקיצה, תמצא אותה באתר שלו תחת סקיצות נהר ירוק זה מהדיסק של בעז בנאי, אביתר נתן לו את הלחן והוא כתב לו מילים, למיטב ידיעתי מעבר לזה אני לא יודעת אם יש. הוא מבצע לעיתים רחוקות בהופעות קטנות את אל תפחד של אהוד, יש גם את דרך עם מוש בן ארי.

"כובע גדול" הוא כבר לא סקיצה

הוא גדל
והפך להיות שיר הנושא של סדרה בשם "איתמר ואני" ששודרה לפני כמה שנים בערוץ הראשון. לצערי אין בידינו הקלטה מוצלחת שלו..
שיר יפהפה.

אין לי יותר מדי לחדש

רק הערה קטנה לגבי נהר ירוק- השיר הזה לא מצליח לדבר אלי, אני חושב שזה רק בגלל העיבוד. הוא קטסטרופלי, לדעתי. בכל מקרה הוא מופיע ב"אהבת איש הפח" של בעז בנאי, בעז בנאי שר אותו, וזה אלבום מופת, בכל אופן. (שהם מאוהבת בנהר ירוק, לעומתי. אז רק שתדע- זה רק אני.)

עוד כמה

יש את השירים עם עמיר לב את המופע של שירי מתי כספי "יפה יותר מיפה" עם סיון שביט "שיר אהבה טרי" עם גרוניך "אור" עם רוי אדרי "קו האופק" עם Third World Love "מאחורי השמש" כמובן זה מה שעלה לי עכשיו..

למעלה