תגידו

• פותח הנושא pf26
  • פורסם בתאריך

pf26

New member
תגידו

איך אתן מצטרפות לפורום חדש? האם יש התלבטות? רצון למצוא חן? התנסחות מיוחדת? קודם מציגות את עצמכן או מתחברות למשהו שכבר מופיע ופשוט כותבות? אני מתיחסת לפורומים בהם יש תחושה שהמשתתפים מכירים אחד את השני (לאו דווקא פיזית), ונראה שהם גם פורומים חברתיים.

כותבת תגובה למשהו ומציגה את עצמי

אני זו אני,כותבת מהלב,לא מנסה למצוא חן, פשוט כותבת מה שחושבת

אני קוראת כמה ימים לפני שאני כותבת

אלא אם אני מגיבה להודעה שהופיע בעמוד הראשי ואין לי כוונה להצטרף לפורום. ואת מוצאת הודעה שאני רוצה להגיב עליה ומגיבה. משם אני כבר נותנת לדברים להתגלגל. יש כאלו שישר מברכים, יש כאלו שנותנים לך כמה ימים לכתוב עד שמרגישים שאת חלק מהעניין. תלוי.

צימעס

New member
אני מתחילה מלהגיב בשרשורים קיימים

תגובות קטנות שהן הדעה לי, או משהו שאני יודעת. אח"כ מעיזה גם לשתף. לוקח זמן עד שאני מגיעה לפתוח שרשורים.

יש פורומים שיש הרגשה מאוד חזקה של קבוצה

מגובשת ש"רצה" כבר שנים ביחד. לי קרה למשל בפורום הורים לפעוטות, שהיתה לי הרגשה שכולם כבר מכירים ממקודם (מתינוקות, מהריון ולידה ואחורה)... הגבתי לכמה הודעות שנראו לי מעניינות, ראיתי שמגיבים אלי בחזרה, בהתחלה קצת ואחרי זה יותר ונשארתי. ברוב הפורומים החברתיים עושים פעם בכמה זמן שרשור היכרות ומעין הזמנה "רשמית" של כל הסמויים והחדשים לצאת מהארון

MAGOLZ

New member
אני פשוט מתחילה להגיב להודעות

כשאת מגיעה לאירוע חברתי שאת לא מכירה בו אף אחד, האם את מבצעת כניסה דרמטית ומכריזה בפני כולם "שלום, קוראים לי X והנני כאן" או שאת פשוט מתערבבת בקהל ובמקרה זורמת לשיחות בין אנשים שאת לא יודעת מה טיב הקשר ביניהם? אני מהסוג השני :)

תלוי איזה פורום.

יש כאלה שאני קודם עונה להודעות שכבשו אותי או מעניינות אותי או שיש לי מה להגיד ורק אחרי שמה הודעה שלום.....אני ככה וככה. ויש פורומים שאני קודם מציגה את עצמי, מחכה יום יומיים לתגובות ורק אז ממשיכה הלאה. הכל תלוי.

pf26

New member
תודה על התשובות ושאלה נוספת

בעצם כמעט כולכן עניתן שאתן משתלבות באחד השרשורים ולאט לאט נכנסות לעומק. האמת היא שהנושא מעניין אותי בעיקר בעקבות כמה תגובות שראיתי כאן לגבי נושאים כואבים שהועלו. הרי, כמו שנאמר, מדובר כאן על אנונימיות מוחלטת. אולי קוראים לי חבצלת ואולי קוראים לי נחמה, אולי אני גרה ביוסטון ואולי בראש פינה, אז למה כל כך חשוב שהתגובה תהיה רגישה ואוהדת? ואני מייד מסייגת - יש כאלה שלא אכפת להם, אני יודעת, אבל בסה"כ לרובינו כן אכפת, אנחנו רוצים להרגיש הורים טובים/אחים חביביםרגישים/אנשים אינטליגנטיים, ולפי התגובות, שמתקבלות מאנשים לא מוכרים לנו, אנחנו יוצרים גם התיחסות לעצמנו. איך אתן מסבירות את זה?

למי חשוב - לך כפותחת ההודעה חשוב

שיענו לך תשובות אוהדות ותומכות או לך כעונה - חשוב לך לענות בתמיכה ואהדה למי שכתבה משהו רגיש ושיתפה אותנו?

pf26

New member
לפותח ההודעה

אני מתיחסת לשרשורים שנמחקים כי מישהו נעלב, או לתשובות פגועות כתוצאה מהתיחסות לא רגישה. זה מתחיל כנראה להיות דיון פילוסופי :) העובדה היא שכתוצאה מריבוי משתתפים אנונימיים הסרת את האופציה של כתיבה כאורח. אני מסכימה לחלוטין עם ההחלטה שלך. אני חושבת שאנשים בוחרים להופיע כאורחים גם בגלל שזה מאפשר להם להתבטא ביתר חופשיות וגם כי זה מקטין את תחושת הפגיעות, אם מקבלים התיחסות לא אוהדת. אבל הרי גם הניק הוא אנונימי, אז למה הבנאדם טורח להחליף ניק אנונימי בהופעה כאורח?

MAGOLZ

New member
התשובה היא בהודעה הקודמת שלי

זה לא משנה אם במציאות ו/או בת.ז אנשים מזהים אותך בשם כלשהו, כשאת כותבת בפורום מה שמשנה זה הכינוי הקבוע שבחרת לעצמך. בכינוי הקבוע אדם משתדל להיות בקונצנזוס מכיוון שאנשים יזהו אותו לפי זה גם להבא, ואילו תחת האפשרות לכתוב כאורח הוא יכול להשתלח במי שהוא רוצה מבלי שהאשמה של מעכיר אווירה תדבוק בו מצד חברי הפורום. בד"כ אנשים משתמשים באותו כינוי או בכינוי דומה במגוון פורומים, לעיתים גם מחוץ לאותו אתר, והרבה פעמים גם יודעים שזה אותו אדם בכולם או לפחות בחלקם ולכן הוא יודע שיש לזה השפעות מעבר לאותה הודעה שלילית - כך שזה לא משנה אם קוראים לה רותי או שקוראים לה "מושית-השבע276".

הסרתי את האופציה בגלל שמישהי התחילה להשתמש בו

להשתלח בגולשות אחרות. כל עוד נשאלו שאלות בניק אורח - ולא נעשה בו "שימוש לרעה" זה היה כלי שאיפשר למישהי להישאר אנונימית ולא לחשוף פרטים על עצמה. גם ניק - אנונימי ככל שיהיה בהתחלה, עם השנים נעשה מוכר יותר ויותר ואפשר לדלות על הכותב/ת פרטים (אני מדברת מנסיון) גם אני נוהגת להחליף מידי פעם ניקים (כל שנה. בדצמבר.)בתמימותי חשבתי שגם זה יכול לטשטש קצת עקבות.... ניק הופך לדמות , רוקם עור וגידים וניתן לזיהוי מפרטים שנחשפו פה ושם במשך תקופה ארוכה.

לנושנוש

New member
כדי להיות עוד יותר אנונימי

ואם נוצר קונצנזוס בניק' אורח נאמץ ניק אורח חדש. כי אפילו בפורום תמיד נחשוב : "מה חושבים עלינו". אם בניק "בלובלובלו" אני נחמדה ופתאום ארצה לספר על הטרדה מינית שעברתי, הרי זה יעשה חשיפה לבלובלובלו
. טוב, אולי יש אנשים שמפרסמים עניינים אישיים ומייל בניק' ראשי שלכם... יש כל מיני.

MAGOLZ

New member
זהות טכנית לא משנה, אלא אווירה בפורום

התגובה לא חייבת להיות אוהדת ועדיף שתהיה רגישה, לא משום שזה יוצר התייחסות לעצמנו אלא משום שזה חלק מהווי הפורום - כי זה לא משנה איך קוראים למי שיושב בצד השני ומאיפה הוא קורא את זה כרגע, מה שמשנה זו האווירה שנוצרת בפורום ואם היא לא תהיה נעימה לפחות חצי מהזמן אז אנשים יעדיפו לא לכתוב. קודם נתתי השוואה לאירוע מציאותי, אז גם פה אפשר לתת השוואה - באותו אירוע שהזכרתי קודם את לא מכירה אף אחד, את לא מכירה את השמות של אנשים ולא יודעת איפה הם גרים ולמעשה לא יודעת שום דבר, אבל כשאת משתלבת בשיחה ובמה שהם אומרים אז את עושה את זה בצורה חיובית כדי להשתלב כדי שלכולם יהיה נעים להמשיך בשיחה גם אם לא מסכימים בנושא המדובר. פורום זה אירוע חברתי יותר ממוקד כי יש קהל יעד מסויים, כי הפורום עוסק בתחום מסויים, אז אירוע חברתי שיתאים למשל לפורום שלנו זה כמו אימהות בתור לקולנוע להצגה בשעות של ילדים או אבות בגן שעשועים - שאף אחד לא מכיר את אף אחד אז מתחילים לדבר ככה בלי להכיר, פשוט לדבר. עם הזמן עדין לא כולם מכירים את כולם לפי שמות וכאלה אבל כל אחד יודע לשייך אופן דיבור מסוים או קו מחשבה מסויים לפרצוף כלשהו (לכינוי במקרה של הפורום) ומידי פעם עוברת משפחה חדשה לאותה שכונה אז מצטרף עוד מישהו לשיחה.

עוד תגובה

למדתי פעם משפט שמאד מצא חן בעיניי והוא נותן תשובה על השאלה. "האדם הוא לא מי שהוא חושב שהוא ולא מי שאחרים חושבים שהוא. האדם הוא מי שהוא חושב שאחרים חושבים שהוא". מסובך? במילים פשוטות - אנחנו רואים את השתקפותינו בעיני אחרים.

מֵירַב

New member
אולי כי האדם מטבעו הוא יצור חברתי ועם השנים

הפך גם ליצור בעל יכולת חמלה לאחרים, ואולי דרך הצורך הזה לענות לאנשים שהודעותיהם "מזמינות" תגובות אוהדות ורגישות כדברייך, אנחנו גם עוזרים לעצמנו
מירב.

למעלה