תגידו...

MsUnderstood

New member
תגידו...

יש אצלכם בקיבוץ אנשים שהם "במצב מיוחד" שזה אומר נערים/בוגרים אחרי צבא כזה שקצת בעייתיים מסיבות שונות שפשוט מקבלים כ-ל מה שהם רוצים? או שזה קיים רק פה? *דנה שוב עצבנית על הקיבוץ*

עכשיו אין, כי נכנסו להפרטה אבל

לפני כן היו חבר'ה כאלה שסיימו צבא, ולא עבדו וחיו בנעורים בלי לשלם על כלום חוץ מקו טלפון.

MsUnderstood

New member
ספציפית על המקרה שקשור בי...

מישי שחוררה מהצבא כנראה בעקבות אנורקסיה אז היא ואחותה מקבלות ימי חופש על חשבון הקיבוץ ללמוד לפסיכומטרי במשך השבוע וחודש לפני הפסיכו כשאף אחד לא מקבל...כמובן שמקבלים פה לימודי פסיכומטרי רק אחרי סיום השירות הצבאי/מי שלא משרת בצבא צריך לעבוד את הזמן הזה בקיבוץ וזה קורה עם עוד אנשים שלקיבוץ אין אמת כוח להתמודד איתם

ק י ש ט ה

New member
יש

אם הם ממשפחה בעל "כוח" הם מקבלים הכל אפשר לומר אם לא עדין עוזרים להם אבל בפחות רצון

דנה

תהיי שמחה בחלקך שאת בריאה, פיזית ונפשית, ומסוגלת לעבוד ולחיות כמו בחורה רגילה. אין סיבה להתמרמר בגלל שאנשים חולים או מסכנים מקבלים פרוטקציה מהמערכת. אני בטוח שלא היית רוצה להתחלף איתם. גם אצלנו יש משפחה שזכתה ליחס מועדף מהקיבוץ, אבל לא הייתי מתחלף איתם לשניה.

MsUnderstood

New member
איתן,

אתה לא באמת יודע כמה בריאה/לא בריאה אני וכמה אני יכולה/לא יכולה לעבוד נתחיל מזה
אני לא מתמרמרת,אבל זה מעצבן שפעם אחרי פעם אנשים מקבלים דברים של-א מגיע להם. מילא היא קיבלה משהו שהיא לא צריכה,אבל גם אחותה?נו באמת... אני מדברת על נערים שבאמת החליטו לא להשקיע יותר מידי בחיים אז הקיבוץ נותן להם הכל רק שיהיו בשקט-לא משנה שתופסים אותם שוב ושוב על שימוש בסמים או נהיגה בשכרות נותנים להם דברים על דברים במקום לחנך אותם וזה כן מעצבן וזה ממש לא פייר שבגלל שאני "ילדה טובה" אז אני דוחקים אותי לסוף ולא באמת מתחשבים בי ובצרכים שלי כי גם לי יש כאלו,רק שאני מתמודדת עם החיים

moranka

New member
אז אל תשבי בשקט.

תעשי מה שאפשר לעשות. אתן לך דוגמה אחת מהקיבוץ שלי: יש אצלנו בחורה, שמזמן עברה את גיל העשרים, מאז ומתמיד היו לה בעיות עם עצמה, חברתיות, ומיני דברים שאין באפשרותי או ברצוני לדעת. במשפחה עוד 2 אחים ואחות בכורה. רצה הגורל ואותה בחורה יצאה "דפוקה" כמו אחותה הבכורה. אותה בחורה (לא האחות הבכורה) יצאה ללמוד, והקיבוץ ממן לה את הלימודים (בסדר), נותן לה מחיית קיום (בסדר) ממן לה נסיעות (מעצבן מאוד!)... והיא מה? לא משקיעה, לא מגיעה, לא כותבת, לא משלימה ובסוף גם לא ניגשת!! (מידע ממקור ראשון) לא מעצבן?? סופר-מעצבן. יום אחד חשבנו, אני ומי שסיפק לי את המידע הנ"ל אולי ללכת למזכירות להתלונן? ומה לעשות כי זה נורא מעצבן, "לדפוק" אותה בחזרה. ואז הגענו למסקנה, שזה לא עניינו, שעדיף לנו את את איך שאנחנו מאשר את כל הבעיות שלה. ובהקשר של אותה בחורה/ אחותה/ אנשים אחרים אצלכם- שיעשו סמים, שינהגו בשיכרות, שימשכו תשומת לב שלילית, שהקיבוץ יסנגר עליהם, בסוף- זה ייגמר כך או כך. שוב- אם את רוצה משהו מהקיבוץ- תלחמי עליו אחרת תקבלי כלום.

את צודקת, אני לא מכיר אותך אישית

אבל מהתרשמות כללית ממה שאת כותבת, מהעובדה שהיית בצבא ושאת עובדת ומסתובבת וכו', אני מניח שמצבך בסדר
תמיד יהיו חוסר צדק ושוויוניות בקיבוץ, זה היה כך גם בימיו הראשונים כשהערכים עוד היו אמיתיים ונמשך גם היום, בעידן הציניות והחזירות. ההמלצה שלי לכולם היא להיות שמחים בחלקם ולא לקחת ללב יותר מדי כשנתקלים בחוסר צדק מהסוג הזה, מעצבן ככל שיהיה. העיקר הבריאות, כל השאר מתגמד (וסליחה שאני נשמע כמו הסבא שאין לי).

MsUnderstood

New member
מראה יכול להטעות../images/Emo13.gif

ואם הייתי יודעת מה לא בסדר אצלי הייתי אומרת,פשוט לא יודעים עדיין
אני לא לוקחת ללב,אבל זה ממש מעצבן שאני קורעת את התחת שלי במליון דברים ולהם נותנים הכל שלא מגיע להם

MsUnderstood

New member
נערים שהחליטו לא ללמוד או החליטו לעשות שטויות

ולהנהלה בקיבוץ אין באמת את הכוח להתמודד איתם אז כל מה שהם רוצים הם מקבלים ולא,לא מדובר על משפחות בעלות השפעה בקיבוץ אלא על סתם אנשים שהחליטו שמגיע להם הכל ואם לא הם יעשו צרות-הם נקראים צרכים מיוחדים...

moranka

New member
רגע, תוספת על קודם: (כי רק עכשיו קראתי) =)

בכל הנוגע לאזרח הקטן במדינת ישראל, יש דבר שנקרא חוק, ולפעמים אפשר להזמין משטרה או להגיש תלונה במידה והמפגע הופך להיות סביבתי. גם עושי-צרות יש אצלנו, רק שכנראה שהקיבוץ בהפרטה השכיל איך להתמודד איתם.

moranka

New member
יש. ומצטרפת לתשובה של איתן

אין מה לעשות, עד כמה שזה מעצבן.

LEATHER REBEL

New member
תגדירי "בעייתיים"?

אני במקור מקיבוץ.. בנשמה כנראה אישאר כזה. אבל דווקא בגלל זה רציתי להתייחס לפוסט שלך. איפה שאני הייתי, היו דווקא כמה שנחשבים "בריאים", אבל דווקא בגלל זה הם היו יכולים להיות אלימים כשהתחשק להם, ואף אחד לא העיר להם. מפאת החיסיון על מידע רפואי מסווג, לי אישית לא היתה ועדיין אין לי אפשרות לדעת למי יש בעיות בריאות ולמי לא... ורק שתדעו, שמועות יש על כל אחד בקיבוץ, וכש-אין הוכחות- אז אני לא קונה את הסיפור של "הוא בעייתי" ו/או "הוא חולה". ולעניין שלנו: אני בכל זאת חושב, שמי שיש לו בעיות אבל לא מציק לאף אחד, עדיף לתמוך בו מאשר בטיפוסים -אלימים- ששירותם הצבאי הקרבי "מנקה אותם מבעיות", לפחות מבחינת הממסד.

למעלה