תגידו

STEVE NASH

New member
תגידו

מי תיהיה אלופה העונה? אני מקווה ומאמין שהסאנס יעשו את זה, אבל כמו כל עונה הם יאכזבו בטח. סלטיקס בריפיט? ספרס בשנה אי זוגית? הלייקרס בכישרון? או אולי קבוצה אחרת תפתיע? תענו

rapgamer4ever

New member
הימור:

1. לייקרס 2. סלטיקס 3. ניו אורלינס 4. סאן אנטוניו אני לא רואה כרגע קבוצה חמישית עם סיכוי טוב.

gambit forever

New member
ההימור שלי

1. הלייקרס- פייבוריטים ברורים, בלי ביינום הגיעו עד לגמר א לפי ההיגיון שלי עם ביינום הם צריכים לבצע את השלב הנוסף. 2. סלטיקס- שלושת הכוכבים עדיין שם אז יש מספיק כשרון, אבל האקס פאקטור של בוסטון (ג'יימס פוזי) עזב. 3. ניו אורלינס-כריס פול התבגר בשנה ואם ההתקדמות המטוארית שלו תמשיך הוא יכול לקחת את הקבוצה הזו לבד עד לגמר, שם כבר יתחיל ה"תכשיט" החדש של של ניו-אורלינס, ג'יימס פוזי, לפעול. 4. יוסטון- אם הקבוצה הזו מתחברת והכוכבים נשארים בריאים (או לפחות רק מעט פצועים) אז אפשר לדבר גם על אליפות. 5. דטרויט ופילדלפיה- סיכוי נמוך מאוד אבל דטרויט בכל שנה יכולה לקחת אליפות (ואולי החלפת המאמן תוביל לזכייה), ובראנד בהחלט מוסיף המון לפילדלפיה.

King LBJ

New member
גם אני מקווה שאלה יהיו הסאנס

אולי הם יפתיעו אותנו לשם שינוי. אבל ההימור שלי הוא ריפיט של בוסטון או ניו אורלינס או לייקרס, כשלבוסטון אני נותן את הסיכוי הכי גבוה.

Orenseg

New member
שלי:

1. סלטיקס 2. הורנטס 3. לייקרס 4. פיסטונס 5. רוקטס 6. סאנס אגב, מארק סטיין מESPN העלה את הpower rankings הראשונים שלו מאז השבוע האחרון של העונה הסדירה ב07/08 ונותן תמונת מצב בליגה נכון לפתיחת מחנות האימונים.

the mnm factor

New member
הלייקרס

אחרי הטרייד של גאסול הם הפכו לקבוצה הכי טובה מבחינת איכות שחקנים- השנה, עם ביינום, יש להם פוטנציאלית 4 אולסטארים שאחד מהם הוא השחקן הטוב בNBA. ובנוסף יש להם אחלה ספסל ושחקנים משלימים. אם הם לא לוקחים את זה זה צריך להיות כישלון מבחינתם בייחוד שצפויה איזו שנת ואקום- הלייקרס היא הקבוצה היחידה שבשלה ורעבה מספיק כדי לקחת אליפות.

ולסלטיקס יש 3 אולסטארים מוכחים ולא פוטנציאלית

וסגל משלים יותר טוב לדעתי...

the mnm factor

New member
יש שני דברים שעובדים לרעת הסלטיקס:

1. הזמן. אתה אומר שלסלטיקס יש 3 אולסטארים מוכחים? במשך העונה הסדירה ריי אלן היה כמעט ברמת אולסטאר- בסדרת הגמר הוא היה ללא ספק ברמת אולסטאר אבל הבעיה היא שסביר להניח שבשנה הבאה נראה ריי אלן קצת יותר עייף וקצת פחות טוב מזה של השנה- וריי אלן קצת פחות חד מזה של השנה לא שווה אולסטאר וכבר מתקרב לדרגת שחקן משלים. 2. פאקטור יותר משפיע מהזמן הוא העובדה שהסלטיקס לקחו אליפות ועוד יותר "גרוע" מבחנתם: הם האלופים המכהנים- כלומר אין קבוצה שבעה יותר מהסלטיקס. זו לוגיקה פשוטה: מי אכלה אחרונה? בוסטון. מי הכי שבעה? בוסטון. שובע משפיע בעיקר ברגעים המכריעים- אני מת על גווין גארנט ופול פירס אבל אפילו ווינרים כמוהם לא יוכלו להתעלם מהעובדה שהם כבר אלופים וזה ישפיע אפילו אם הם ישימו את כל כוחם שזה לא יקרה. וסגל משלים טוב יותר? מאיפה הבאת את זה? זה אפילו לא כוחות. קודם כל בלייקרס יש 4 שחקנים מצוינים ובסלטיקס 3 ככה שאתה צריך לקחת אחד מ4 שיהיה אחד מהסגל המשלים. בוא ניקח את ביינום. אז לליקרס יש את ביינום, רדמנוביץ' ואריזה בגבוהים ופישר, פארמר, וויאצ'יץ' וולטון בנמוכים. אתה מסכים איתי שאלה 7 שחקני NBA לגיטמים ושקיים בהם גיוון רב? לסלטיקס, לעומת זאת יש את פרקינס, דייויס, פואו ומיילס בגבוהים ורונדו, אלן (טוני) והאוס בנמוכים- אלה הם 7 שחקני NBA לגיטימים? אני לא משוכנע שמיילס בכלל מסוגל ללכת ובכל אופן אני באמת לא רואה איך אפשר להשוות בין שני הסגלים- שניים מהגבוהים של הסלטיקס מאוד נמוכים והשלישי פותח בהרכב ומצבת הנמוכים של הסלטיקס דלילה מאוד- בתאכלס יש להם רק רכז אחד והוא אמנם מוכשר אבל די מפוזר. קשה לי לראות איך הסגל המשלים של הסלטיקס טוב מזה של הלייקרס בייחוד אחרי עזיבתו של פוזי.

rapgamer4ever

New member
אני לא חושב שהסלטיקס קבוצה שבעה

קבוצה שנראתה לי קצת שבעה הייתה סאן אנטוניו, אולי זה יעבור לה כי בכל זאת יעברו שנתיים מהפעם האחרונה. אני סומך על גארנט שבפלייאוף האטרף יחזור. יצר התחרותיות שלו כמעט לא אנושי, כמו שראינו זה מדבק. זה לא חייב להיות ברמה המגוכחות של שנה שעברה כששחקנים מתאבדים על כדורים ביתרון 30 נקודות, אבל האטרף ההגנתי יחזור, אני בטוח.

the mnm factor

New member
אין לי כותרת

"זה לא חייב להיות ברמה המגוכחות של שנה שעברה כששחקנים מתאבדים על כדורים ביתרון 30 נקודות" זה בדיוק העניין- זה לא יהיה כמו בשנה שעברה ולהזכיר לך הסלטיקס לא הבריקו עד הסדרה מול הלייקרס והם לא היו רחוקים להפסיד מול הקאבס. קצת פחות לחימה, קצת פחות "אטרף", קצת יותר מבוגרים וקצת פחות ג'יימס פוזי ואני לא רואה את הסלטיקס לוקחים אליפות השנה.

rapgamer4ever

New member
ההבדל בין הסדרה מול קליבלנד ללייקרס

זה הרבה יותר מלחימה ואטרף. אלן לא היה קיים מול קליבלנד, ובלי אלן בוסטון באמת קבוצה טובה מאוד אבל לא אלופה. בוסטןו לא שיחקה טוב מול אטלנטה וקליבלנד, וכן שיחקה טוב מול דטרויט והלייקרס. לגיטימי לגמרי לחשוב שבוסטון לא תעשה ריפיט, זו גם דעתי, אבל אין קבוצה שאני סומך עליה בעניין הלחימה יותר מבוסטון. זה לא יהיה מה שיפיל אותה, תאמין לי.

Orenseg

New member
לגבי ריי אלן בעונה הסדירה:

משום מה נוהגים לשכוח שאלן עבר ניתוחים בשני הקרסוליים בינואר 2007 ולא התאושש מהם לחלוטין עם פתיחת עונה רעה יחסית (42.2% מהשדה בחודשים נובמבר עד ינואר לעומת 49.3% מהשדה בחודשים פברואר ומרץ). בנוגע לסגלים המשלימים, אצטט קטע של ערן סורוקה מתוך פרוייקט "קבוצה ביום" (שנפתח אתמול לקראת עונת 08/09): "המממ, בריאן סקלבריני בחור טוב, והוא באמת יצטרך לתת שלשות מדי פעם בכדי שהסלטיקס ישיגו את מה שהם מחפשים: אליפות. שלושה שחקני עילית זה נפלא, אבל בכדורסל, כמו שכולנו למדנו, יש עוד שני שחקנים לפחות שאמורים לתרום גם הם, ולא בטוח שבכל הסגל הארוך של הסלטיקס ניתן למצוא שניים שיתאימו. רייג'ון רונדו, שמתחיל את שנתו השנייה בליגה, אמור להיות הפיתרון של בוסטון לעמדת הרכז, וגם עונת הרוקי לא סייעה להבין האם יש לו את הכישרון לכך. בעמדת הסנטר הפותח מתיישב לו קנדריק פרקינס, שלמרות ניצוצות פה ושם, לא הוכיח שהוא מסוגל להפוך לשחקן תורם. שאר הסגל נראה עוד פחות טוב. אם הסלטיקס לא יצליחו ליצור רוטציה תורמת לצד שלושת הגדולים, אז אליפות עדיין לא תהיה מילה גסה, אבל תלך למקום אחר." גם רונדו וגם פרקינס הוכיחו שהם יכולים לתרום והיום נחשבים לשחקני חמישיה לגיטימיים בליגה. הם, כמו בערך כל שחקן רוטציה בסלטיקס, היו סימני שאלה הרבה יותר גדולים מהסיכוי של טוני אלן (למיילס אני לא מתייחס, הוא יושב על חוזה לא מובטח) למלא את החלל שהותיר פוזי - מנוסה וקשוח, אבל עדיין שחקן של 7.4 נקודות למשחק ב41.8% מהשדה ו4.4 ריבאונדים, לא משהו בשמיים. אני לא רואה סיבה לזלזל בסגל שהרים דני איינג' אחרי שהבנאדם הצליח לסתום פיות לאנשי ואוהדי הNBA בכל העולם במשך עונה שלמה. ומצד שני, גם ללייקרס יש לא מעט בעיות בסגל: גם אודום וגם ביינום בעונת חוזה, ולא ברור אם יעמידו את הקבוצה בראש או דווקא את החוזה הבא; עמדת הSF של הלייקרס תקועה, כשהאפשרויות בסגל הקיים הן שחקן חד-גוני כמו רדמאנוביץ' או בחירה בSF אחר שיחמיר את בעיית הקליעה מבחוץ; היכולת הלא ברורה של ביינום, כזכור שחקן שנתן חודש פריצה ולפני כן פרוספקט והמחליף של קוואמי בראון, אחרי הפציעה/בהשתלבות עם גאסול/ביכולת יציבה וטובה על בסיס יומי; המקום של אודום, שלא רוצה לעלות מהספסל ונמצא בעונת חוזה, בחמישיה/ברוטציה; וכמובן מצב הרוח של קובי בריאנט.

הימור - ריפיט

לדעתי בוסטון יקחו עוד אליפות בריפיט, במזרח הם הכי טובים ובלי התעלות מדהימה של לברון וחיבור מושלם עם מו וויליאמס הם ייקחו את המזרח. מהמערב הם יפגשו לדעתי את הלייקרס ששוב יחנקו (קובי, פאו ואודום לא התקרבו ליכולת שלהם מהפליאוף ובכלל בסדרה מול בוסטון) מולם או את ניו אורלינס שפשוט לא מספיק טובה... זאת דעתי בכל מקרה...

IvgenyIAS

New member
הימור שלי

השנה היא אי זוגית ולכן אני חייב להמר דווקא על הספרס. הסגל כמעט ולא השתנה מלבד החלפת ברנט בארי ברוג'ר מייסון וסאלים סטודמאייר שזה שדרוג לדעתי. הסגל הקודם וקרסול אחד של ג'ינובילי הספיקו בשביל להגיע לגמר המערב ולדגדג את הלייקרס, ולמרות שעל הנייר הלייקרס היא הקבוצה הכי מוכשרת ומגוונת בליגה דווקא יש לי הרגשה שהפעם סאן אנטוניו תעבור אותם.

הכפפה

New member
מרגיש גם שהאליפות תלויה קודם כל בבוסטון

מאז תחילת העשור לא היה ריפיט, אז הגיע הזמן. הסלטיקס הם הפרנצ'ייז הרעב בהיסטוריה, וכמה אידיאלי מבחינתם היה המפגש בשנה שעברה בין ראסל לגארנט והסימון של KG בתור סוג של ממשיך דרכו בפרנצ'ייז. אם ראסל היה פתאום חש תחושת שובע כלשהי בתחילת שנות ה-60, כל היסטוריית הכדורסל הייתה משתנה לחלוטין.

SHNIK

New member
גם אני

מהמר על ריפיט, אבל לא סתם ריפיט אלא כזה בסגנון של יוסטון ב1995... הביג 3 אינם צעירים ועברו עונה עמוסה אשתקד, התחושה שלי היא שלפחות אחד מהם יעדר בחלק משמעותי מהעונה, זה יביא אותם לפלייאוף ללא ביתיות (אולי רק בסיבוב הראשון) אך ההימור שלי היא שהם לוקחים את האליפות לאחר נצחון בגמר הNBA על הג'אז... שניק.

Orenseg

New member
ואולי הפעם לא?

אני צופה להם פתיחת עונה חלשה מאוד עם ג'ינובילי בחוץ עד דצמבר או ינואר, שתכניס אותם לפיגור מוקדם במירוץ המטורף לפלייאוף במערב ותמנע מהם עוד מנוחה לפני הפלייאוף. בלי ג'ינובילי, ההגנות יתמקדו אפילו יותר בפארקר ובדאנקן שיאלצו ליצור מצבים לעצמם ולכל הקבוצה. זו ממש לא פתיחת עונה אידיאלית לקבוצה זקנה שרוצה לרוץ לאליפות אבל לא הצליחה לחזק את נקודות החולשה שלה

Oxycodone

New member
שנה אי זוגית my ass !

הספרס זקנים ! ההימורים שלי : 1. דטרויט 2. קליבלנד 3. יוסטון 4. ניו אורלינס אני מקווה שללייקרס ובוסטון תהיה עונה גרועה ושקובי לא יקח עוד אליפות בחיים d:

למעלה