תגידו-

תגידו-

יש איזה תיקון שהחלטתם לתקן בעצמכם אחרי הגירושים? (אני עונה בסוף. נכון?)

חחח... צודקת, לא חשבתי על מגוון האפציות בלתקן

דיברתי על הנפשי כנראה... הרי גם לנו יש אשמה בכישלון הקשר ולכן גם לנו יש מה ללמוד, לא? (ברור שהם יותר אשמים... ובכל זאת
) אז מה למדתם על הטעויות של עצמכם? מה תיקנתם/ תרצו לתקן?

snoopy36

New member
תראי,

אדם פועל בדר"כ על פי שיכלו ויושרו...בתקווה שהוא מאמין שמה שהוא עושה נכון... בקשר זוגי לא מוצלח,ייתכן שפעל אחד הצדדים כאמור אך לגבי הצד האחר היה זה מוטעה...זה לא מחייב שאכן היה זה מוטעה!כך שאולי שני הצדדים "אשמים" אך לא מחייב ששני הצדדים צריכים לשנות...

זה לא כמו להסיר אחריות מעצמך?

להגיד שאולי שני הצדדים טעו, אבל לא בהכרח צריכים לתקן כלום? (אם לא יתקנו לא יטעו שוב?)

snoopy36

New member
זה לא מה שאמרתי...

מובן וברור שבמידה מסויימת שני הצדדים טעו... העניין שאם את לדוג' פעלת ע"פ מצפונך,יושרך ושיכלך והאמנת בדרך שלך...והוא ראה בזה טעות ולכן התפרקה החבילה...זה לא אומר שהבא גם יראה בזה טעות...אולי כן אבל גם אולי לא...לא מוכרח לבוא שינוי/תיקון...יכול שיבוא אבל לא MUST ! את יכולה לומר לעצמך, טוב אשנה גישה,אשנה דרך,אשנה כיוון...תחילה האמיני בשינוי כי אם לא-אז אל תשני... קאפישששש?

טוב, אני לא יכולה לפעול ע"פ

מצפונו, יושרו ושיכלו של מישהו אחר... אין ספק שאחד הדברים שאני צריכה ללמוד זה לבחור מישהו שיותר מתאים לי... אבל חוץ מהבחירה, היו פעמים שכעסתי יותר מדי שהגבתי ויכולתי להגיב בצורה חכמה יותר שהתקטננתי שהתמרמרתי. הייתי רוצה לחשוב שאפשר להגיב אחרת פחות להיחסף אחרי הג'יפה של עצמך.... אני חושבת שהתחלה חדשה היא הזדמנות מצויינת להרהר במה אפשר ללמוד כדי לשנות.

נישואים לא מתפרקים בגלל טעות אחת

אלא בגלל התקשורת שמסביב... ועוד טעות ועוד טעות וחוסר רצון/יכולת לתקן לא? תרחיש בדיוני- הרי אם היתה לנו זוגיות טובה ואהבה גדולה ואני הייתי מאמינה בדרך שלי והוא היה רואה בזה טעות. סביב הנושא הזה היינו יכולים לתקשר להסביר כוונות רגשות מחשבות. להבין את הצד השני יותר... ובגלל שהיתה לנו זוגיות טובה ואהבה גדולה אז אני הייתי מוותרת על משהו (כן גם על משהו עקרוני) והוא היה מוותר גם והיינו נפגשים באמצע, לא?

כן.

לדעתי את מאד צודקת. ובכל זאת, זמן לא קצא אחרי הגירושין שאלתי את עצמי איפה אני תרמתי להיווצרותם ומה עליי ללמוד, ועדיין אני לומדת...
זה תהליך שאני נהנית ממנו, האמת... מתחדשת.

אגם גם

New member
לא משהו ספציפי,

אבל מן הסתם לומדים מכל מערכת יחסים שהיא.. נישואים או לא, זה לא באמת משנה- אבל מכל אינטראקציה ומכל קשר זוגי שהוא, אתה לומד משהו על עצמך. לפעמים דברים טובים, לפעמים פחות.. אבל לומד
וכשאתה הופך ער לדברים הפחות טובים אצלך.. זו למעשה כבר התחלה של שינוי, או תיקון..

סמדר72

New member
אני כן

אני יכולה להעיד על עצמי שאז הפרידה אני רק גדלה.. ולא במובן הפיזי..חחחח השתניתי מאד...הביטחון עלה..אני עצמאית...מתחילה לגלות על עצמי דברים חדשים ולפרוח!!! מאושרת מתמיד!!!

לחלוטין כן - ../images/Emo16.gif../images/Emo115.gif../images/Emo66.gif

ברשותך אני מעדיפה לקרוא לזה "שיעורים" כי תיקון (במובן שאני מכירה ומאמינה בו - ) הוא משהו הרבה הרבה יותר גדול ומתמשך. הרבה מאוד שיעורים זכיתי ללמוד מאז הפרידה - המון עבודה עצמית - התמודדות פנימית. כל פעם עברה עלי איזה "תקופה" מרוכזת של אסימונים מטורפים שירדו . התחושה היא נהדרת מבחינתי. למרות שהיו הרבה רגעי כאב...חשש....הכרה באמת וראיית דברים בפעם הראשונה באור האמיתי שלהם. טוב עכשיו זה כבר סתם נשמע מורכב ו"כבד".... אז לסיכום: לא משהו אחד שאני יכולה לסכם פה בנקודה או שתיים... אלא המון הבנות על המקום שלי בעולם - עלי עצמי במובן פנימי מאוד.וכמובן שכל זה מוליד בין השאר גם מסקנות על מקומי במערכת היחסים שנגמרה...ועל החלק שלי .הבנות ומסכנות להווה ולעתיד.

snoopy36

New member
מאמין שהתכוונת ל"מסקנות" ולא ל"מיסכנות"...../images/Emo8.gif

שיעורים זו מילה מצויינת ../images/Emo13.gif

כי מכל טעות יש מה ללמוד. וכשלומדים- זה די מבטל את הטעות (פתאום הטעות כבר פחות טעות ויותר בי"ס...) גם אני למדתי המון בעיקר על המקום הזה שלא מוכן לקבל עזרה ואז כועס מן ציפיות לא הגיוניות שיעשה את מה שאני הייתי עושה... (אבל בטח למדתי עוד דברים... : )

מתחברת ל"שיעורים" ולא ל"תיקון"

למדתי המון על עצמי ועל אנשים מתוך מערכת הנישואים ומתוך הפרידה ובעיקר מהגירושים. למדתי על עצמי דברים שמעולם לא האמנתי שיכולים להיות בתוכי, שאני יכולה להגיע למקומות בחיי שלא חשבתי עליהם קודם. שמחה שנישאתי, למדתי שיעור מדהים על החיים, למדתי להיות אמיצה וחזקה ולעמוד על שלי ולהיות אמיתית ונאמנה לעצמי. אז כן, היה לי חתיכת שיעור, ומישהי חכמה פעם אמרה לי (אחת שמתעסקת בקבלה), שהנישואים שלי היו גם התיקון שלי. אולי, ואולי לא, אבל מה שבטוח- היה טוב, ועוד יותר טוב שנגמר

למעלה