תגידו....

אפשר לומר שכמעט כל ז´אנר

הוא במידה מסויימת פופ, כי לפי ההגדרה פופ היא מוסיקה שהיא פופולרית, כך שאם להקה מסויימת מצליחה למכור אלבומים שלה אז היא במידה מסויימת פופולרית ולכן אפשר לסווג אותה גם כפופ אפילו בעל כורחה, כשהיא לא עושה פשרות סגנוניות כלשהן כדי להגדיל את המכירות. כמובן שאי אפשר לראות הכל בשחור לבן ולומר: "הלהקה הזו היא פופ והלהקה הזו היא לא", זה לא הפרסומת ל-SHARP (ניסיון לבדיחה, TAKE 1). מידת ה"פופיות" משתנה מלהקה ללהקה וגם מז´אנר לז´אנר. דרך אגב, בטח ששירי האהבה הקיצ´ים הם פופ, הרי קיצ´יות מאפיינת בד"כ את הפופ.

@יעל@

New member
אבל למשל בריטני ספירס לא שרה קיצ´

אבל מריה קארי בבלדות שלה כן.....

איך את קובעת מה קיצ´י ומה לא?

אני שומע את השירים של בריטני ספירס ורואה דמיון ענק בין שיר לשיר (נבדיל בין בלדות לשירים יותר עליזים) ואני פוסק שזה קיצ´י, שהרי מה זה קיצ´יות? זה בנאליות, מתכון שהאמן חוזר על עצמו ולא מרענן ומפתיע ואני שומע את השירים של בריטני ספירס ושאר הקולגות שלה לז´אנר ובקושי מבחין בחידוש ולכן אני קובע שהשירים האלה קיצ´יים. כמובן שהפופ התמים של האייטיז הוא יותר קיצ´י מהפופ העכשווי של תעשיית MTV בע"מ אבל הכל יחסי וכשבוחנים שיר ביחס לשירים אחרים מהז´אנר ביחס לאותה תקופה קובעים לפי זה אם הוא קיצ´י או לא. את מוזמנת לתקן אותי אם את חושבת אחרת, זו רק הדעה שלי ויכול להיות שאני לא כזה מקור מהימן בגלל שאני לא כל כך מתעניין בבריטני והחזה המשתנה שלה, אז אם יש לך הערות - שוט.

למעלה