תגידו....

@יעל@

New member
תגידו לא נמאס לכם לריב כל הזמן?????

גם אם ידברו פה על גאנס או על גו גו דולס או כל מישהו זה יהפוך לוויכוח על פופ???????????????????????????????? דרך אגב: לא ידעתי שרד הוט שים פופ.... כמו שאמרו לי פעם על בון ג´ובי

Black Bass Beam

New member
אני שונא לעשות את זה אבל...

רד הוט ובון ג´ובי הן אכן להקות פופ בהגדרתן ולא משנה שהפפרז מנגנים פאנק ובון ג´ובי מנגנים רוק או איך שלא תקראו לסגנון שלהם. כי בעצם, כל מוזיקה היא בהגדרתה מוזיקת פופ ולא משנה לאיזה ז´אנר היא שייכת לכן אין מה להתווכח על הנושא. כל להקה שקיימת היום היא להקת פופ. כמו שפעם הביטלס היו להקת פופ. מה שמשתנה הוא הזמן. ברגע שהפופ נגמר - נשאר רק הז´אנר. כבר אי אפשר להגיד שהביטלס הם להקת פופ כי הם כבר לא במצעדי הפופ. (פופ = פופולארי...) מה שנשאר זה רק שהם נגנו רוק´נ´רול וג´אז וכולי. (תחשבו על זה שניה. פעם מוסיקה שהיום משתייכת לז´אנר של מוסיקה קלאסית היתה פופ!!!) יומטוב.

Esmena

New member
לא כל המוזיקה, כמעט הכל.

כל מה שפופולרי(גם אם לא מאוד). וכן,גם אני חשבתי על הקטע עם המוזיקה הקלאסית.קריפי...

@יעל@

New member
מה????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

פופ אם תסתכל במילון, פירוש המילה הוא קופצני כמו למשל פופקורן. מורכב משני מילים: פופ - קופץ קורן - תירס תירס קופצני.... אאוטצ´!

יעל, אני מקווה שהפופ-קופץ היה בדיחה

אם כן, אז
על הדאחקה, אבל הפירוש של פופ בקונוטציה המוסיקלית זה קיצור של המילה POPULAR - פופולרי, מוסיקה שהרבה אנשים אוהבים.

באמת חשבתי על הקטע הזה

הרי כשאומרים פופ לרוב מתכוונים למוסיקה שמושמעת ב-MTV וברוב תוכניות הרדיו - המוסיקה העכשווית, אבל צריך לזכור שפופ לא משתייך רק לשבועיים האחרונים אלא היה קיים גם לפני עשרות שנים, כך שסיווג שירים ואמנים שונים הוא בעייתי, מאחר והם היו בלב המיינסטרים בזמנם, כלומר פופ, ועכשיו לא משמיעים אותם כמו שהשמיעו בעבר, לכן קשה לקרוא לזה פופ, אך בהתייחס לאותן תקופות ניתן לקרוא למוסיקה של בון ג´ובי פופ כי היא היתה במרכז המיינסטרים והיתה מאוד מותאמת להעדפות הקהל הרחב.

חולוני

New member
פופ זה לפי תקופות.

פעם הביטלס היו פופ (וגם כיום). פעם נירוונה והגראנג´ היו פופ. והיום לינקין פארק, הצ´ילי פפרס וכל חבריהם ב-MTV הם פופ (וגם רדיוהד הם פופ במובן מסוים).

חולוני

New member
כי משמיעים אותם ברדיו.

ורק לפי שנה יצא אלבום אוסף שלהם שנראה ששבר את שיאי המכירות בבריטניה או משהו כזה..

dylan

New member
אז יש לי שאלה..

נניח שבריטני היתה נדחקת לשוליים, איך היית מגדיר את הסגנון המוסיקלי שלה??

השאלה היא לא אליי אבל בכל זאת אענה

אני כנראה הייתי מגדיר את הסגנון שלה כ"זבל". אבל ברצינות, הסגנון המוסיקלי של בריטני הוא פופ, כך מקובל, אך אם נתמקד יותר ניתן להגדיר אותה כ"טין-פופ" וכך מגדיר אותה אתר ALL MUSIC - טין-פופ ודאנס-פופ, אבל מצד שני הוא קבע שהז´אנר הראשי שלה הוא משום מה רוק, אז לך תבין.

Black Bass Beam

New member
תשובה

אני לא שמעתי שירים שלה אז אני לא יודע איך להגדיר את הסגנון שלה... אני אשמע כמה שירים ואחזור אליך...

@יעל@

New member
אז לפי מה שאתם אומרים גם המטאל

הוא פופ וגם הרוק הוא פופ וגם השירי אהבה הקיצ´ים האלה הם פופ ו......

מה עם לטינו?

גם במזרחית וגם בלטינו יש שירים שהם "פופיים", כמו בכל סגנון מוסיקלי. בכל ז´אנר יש איזה חלק מסויים שמתפשר, מתרחק מהסגנון המקורי ומתקרב למיינסטרים. במזרחית זה אייל גולן ושרית חדד שנמצאים בלב המיינסטרים לעומת זמרי מזרחית רבים אחרים שלא פרצו לתודעה ובלטינו זה זרם המוסיקה הלטינית ששוטף את הארץ, ריקי מרטין, אנריקה איגלסיאס וגם חוליו איגלסיאס בזמנו - כולם סיגלו למוסיקה הלטינית מבנה פופי שלא זהה בסגנון למוסיקה הלטינית המקורית. אני יכול לומר שכשאחותי השמיעה לי מוסיקה לטינית מקורית ואח"כ שמעתי את הפופ הלטיני מהסוג שציינתי לעיל ידעתי להבחין בין הסגנונות והבחנתי בשירי הפופ הלטיני בדמיון מסויים לשאר שירי הפופ של MTV.

חולוני

New member
מזרחית כבדה היא לא פופ.

מכיוון שלא משמעים אותה ברדיו. אבל "מוזיקה ים תיכונית" היא בהחלט פופ.

למעלה