תגידו..

mingbai

New member
תגידו..

אם אני נוסעת לתקופה ארוכה יחסית, מה הכי טוב- לקחת טרוולים (דולד? יורו?), או להשאיר את הכסף בבנק ולקחת כרטיס אשראי ולמשוך? או לקחת סכום איתי ולפתוח שם חשבון ? אולי כל האופציות ביחד??? אוףףףףף.

guanyin

New member
@@@

לי היה הכי נח לעשות חשבון בנק, למרות שאני לא ממש יודעת להסביר למה. תמיד טוב לדעת שהכסף נמצא במקום בטוח, ושאם מישהו יחליט לפרוץ לך לדירה, לא יהיו לך הפתעות מיותרות. בכל מקרה - נראה לי ששווה להמיר מיד את הכסף ליואנים, בגלל שהדולר כל הזמן יורד ביחס ליואן. חוצמזה, שאח"כ טיילתי והייתי בדי הרבה מקומות שהבנק היחיד שהיה שם היה הבנק החקלאי, שלא מתעסק עם המרות או כ"א שינ"ל, לכן חשבון מקומי התגלה כמאד שימושי. מצד שני, אם את לא מתכוונת לטייל הרבה, אז זה לא צריך להוות שום שיקול.

mingbai

New member
$$$

ואם הכסף שלי הוא כרגע בשקלים בבנק? להעביר לדולרים ולהחליף בסין? להחליף פה ליואן (אפשר בכלל) ? בגלל שהדולר במצבו אז אני קצת בדילמות מה הכי טוב. את זריזה. מבסוטה ממך. כרגיל..

guanyin

New member
תזכרי אותי

כשתהיה לך מסעדה!
אנ'לא יודעת אם אפשר להמיר ליואנים מהארץ. אבל את יודעת, יואן זה כזה מטבע זניח, של כלכלה כושלת, למה שאפשר יהיה?

BenBaryo

New member
את יכולה להמיר בשדה התעופה

אני אישית מסתובב עם כ"א ב"ל (אני מסתובב עם ראשי תיבות בכיס)... וגם כשהייתי במקומות נידחים תמיד היה להם איזה בנק עם כספומט.. עוד לא נתקעתי בלי... אבל צריך לדאוג שהכרטיס יהיה ויזה או מאסטרקרד. הבנק ה"נפלא" שלי המליץ לי על אמריקן אקספרס לסין, ואכלתי רק קש בחיפושים אחר כספומטים שמקבלים את הכרטיס הזה.

Anny Sun

New member
לדעתי חשבון בנק עדיף

אם את נוסעת לתקופה ארוכה, עדיף לפתוח חשבון בנק בסין. זה סתם בעיות נוספות ללכת עם כרסיט ויזה לדעתי. וחוץ מזה עם היריד של הדולר, עדיף שיהיה לך יואנים מוכנים מראש ושלא כל פעם אחר כך תתחילי להחליף. לגבי אם ניתן להמיר בארץ, אני לא חושבת שאפשרי אבל יש מצב שתוכלי לקנות הונג קונג דולר ולהמיר אחר כך ליואנים בסין (אני חושבת שהונג קונג דולר לא נופל כל כך כמו דולר ארה"ב)

dod_basim

New member
אני גם חושב שחשבון בנק עדיף

זה כל כך פשוט. בכלל את יכולה לשקול לעשות העברה בנקאית מהחשבון שלך פה. חוץ מיזה תמיד שווה לקחת כרטיס אשראי בינלאומי למרות שהוא לא תמיד תופס

למעלה