תגידו

eynat4

New member
תגידו

מה זה 'jonu'? הוא צמוד אצלי לירח ולונוס בטלה..מה המשמעות?

אחיקם ר

New member
נזכרתי שכתבתי עליה באתר שלי הישן...

בבקשה: יונו (Juno) - יונו קשור לנישואים, שותפות ושיתוף פעולה. כמו וונוס, יונו בסימן מלמד מהן האיכויות שהאדם מעדיף ביחסים קרובים ואינטימיים, ובבית, מלמד על מיקומם ואופיים של אנשים אלו. מלמד היכן האדם מחפש התקשרויות, הרמוניה ואיזון. עוזר להבין היכן האדם מאזן את הצורך במחויבות ואינטימיות עם החופש האישי וכן עוזר להגדיר את סוג הפרטנר לנישואין שהאדם נמשך אליו. באופנים רבים הוא מסביר את ההתנהגות ביחסים והדפוס שהאדם משתמש על מנת להביא ביטוי פיזי כלפי הבנה רוחנית בקשר. המיקום במפה עשוי גם להצביע היכן נמצאים נושאים של כוח וקינאה. במיתולוגיה הרומאית יונו, אלילת הנישואים והאימהות, היתה מפורסמת בנאמנותה לבעלה יופיטר אשר הסתייג מלשמור לה אמונים חזרה. (טרנזיט ביונו עשוי לציין לעיתים חוסר נאמנות).היא האוקטבה הגבוהה של מזל תאומים ומרגישה "בבית" במזלות האוויר. למשל, יונו בדגים, השותפים של האדם יהיו בעלי דמיון רב וחולמניים, אשר מתקשים להסתגל למציאות. באותה מידה, אדם זה עשוי להיות רגשני מאד אשר מתחבר עם שותפים אשר מרחיקים אותו מסביבתו. אדם זה צריך ללמוד לאזן את יכולתו לאהבה ללא תנאי יחד עם אהבה והערכה עצמית. האדם מחפש ביטחון ושלווה פנימית דרך יחסים אינטימיים. אישה שמסובבת ראשים כשהיא נכנסת לחדר כנראה "זכתה" ליונו על האופק שלה. נראה לי שמגיע קרדיט לטליה טל שעזרה לי בזה.

eynat4

New member
מגניב

אז מה זה אומר בעצם שהוא צמוד לצמידות שלי? אלו סוג הפרטנרים שאני מושכת לחיי..? טלה?

אחיקם ר

New member
אל תשאלי אותי שאלות קשות...

אני רק עושה "העתק הדבק"...
האמת, שאצלך זה מעניין כי מצד אחד יונו נמצאת בטלה (אנרגיה גברית מובהקת), אך צמודה לירח ולנוגה (אנרגיה נשית). אני חושב שהצמידות אולי מבליטה את הנשיות שלך, ואת מחפשת את הגבר האמיץ שיציל את הנסיכה ממגדל השן שהיא כלואה בו... מה את אומרת? קלעתי?

צריך לקרוא את הספר של ג'ין שינודה בולן

שהמליצה עליו בת5.. זה מסביר המון ארכיטיפים הקשורים למיתולוגיה היוונית וכפי שהם מתבטאים אצלנו. מבחינה מיתולוגית וארכיטיפ נשי: יונו, המכונה ביוונית הרה, והיתה אשתו הראשונה והיחידה של זאוס (יופיטר) היא בעצם האלה הראשונה שאכן יסדה את מוסד הנישואין. היא מסמלת מעל לכל את הכמיהה להתמסדות במוסד הנישואים. המיתולוגיה מספרת כי הרה שהיתה אשתו של זאוס, נולדה אף היא למר כרונוס (סטורן) הנוראי והוא גם בלע אותה. לאחר שזאוס הביס את כרונוס היתה הרה ליפה בנשים. זאוס שהתאהב בה רצה להתקרב אליה וחשב שזה ילך לו כבדרכים קודמות (התחזות למישהו אחר ואונס). כדי להתקרב להרה הבתולה, הוא הפך את עצמו לציפור קטנה, רועדת וקפואה. הרה ראתה את הציפור וריחמה עליה וכדי לחממה היא חיבקה אותה אל חזה ואז השיל זאוס את התחפושת וניסה לאנוס אותה. הוא לא הצליח והיא הצליחה להתנגד אליו עד שהוא הבטיח כי יישא אותה לאשה. מאז היא הפכה לגברת הרשמית של זאוס, והיא זאת שבזכותה קיים מוסד הנישואים. על אף היותה הגברת הראשונה, בגד בה זאוס על ימין ועל שמאל והיא היתה חדורת קנאה ויצר הנקמנות פגע בנשים איתם זאוס קיים יחסי מין או בילדי הנשים שנולדו לזאוס. מהסיפור המיתולוגי הזה לקוחה דמותה של יונו כאישה המייצגת את מוסד הנישואין כפי שאחיקם מציין. ניתן לדעתי להבין אותה ע"י התייחסות לכל מזל בו היא שרוייה, אבל יש לקחת בחשבון שהיא איננה כוכב לכת ואולי לקרוא אותה ואת מניעיה צריך תובנה יותר עמוקה ממה שאנחנו מכירים. מה גם שרוב האסטרולוגים לידיעתי אינם מכירים בה ככוכב ממשי. הספרים שבת5 המליצה עליהם מאוד מסבירים על הארכיטיפיים של האנושות כולה מראי המיתולוגיה היוונית. יש פרק שלם המוקדש ליונו (הרה) וכל מה שהיא מייצגת. נשמע מאוד מתאים למה שכתב אחיקם. הכותבת מתארת עוד ארכיטיפיים גם את הארכיטיפ של דיאנה (ארטמיס, או אלת הירח) וגם סרס (דמטר, אלת הדגן שהיתה הארכיטיפ האימהי עלי אדמות). אשמח לשמוע אם יש ליאיר מה לומר על מעללי הכוכב יונו (הרה היוונית) ובכלל מה מעמד הכוכבים הללו כגון סרס ויונו ווסטה על האסטרולוגיה והאם אכן עמדו בהבטחתם כסימבול באסטרולוגיה?

eynat4

New member
אולי בגלל זה אני כל כך רוצה כבר להתחתן!!

יאללה..וכולם צוחקים עליי.

Ceres

ביוונית דמטר. נחשב לכוכב לכת ננסי והיום הוא אפילו באותו מעמד אסטרונומי של פלוטו - גם פלוטו מוגדר ככוכב לכת ננסי.

אחיקם ר

New member
סרס ומעלליה ../images/Emo13.gif

סרס (ceres) - הגדול מבין האסטרואידים המרכזיים. קשור לטיפוח, טיפול ומה גורם לאדם לתחושת נוחות. כיצד אנו מטפחים ומטופחים - האופן בו האדם מטפח ומטפל באחר והאופן בו הוא מקבל טיפוח. מבטא את הקשר לתודעת "אימא אדמה", מסביר את היכולת האישית להכיל אהבה עצמית ולקבל אהבה. זו הצורה הגבוהה ביותר של אהבה, אהבה ללא תנאי. הוא גם עוזר להבין את הצדדים שהאדם דוחה ומתנגד להם בעצמו ומלמד כיצד לקבל את נקודות החולשה כמו את נקודות החוזק. כמעט תמיד יחשב כמבשר טובות בכל תצורה בה יימצא. במיתולוגיה היוונית סרס היתה אלילת התבואה וכאשר נחטפה ביתה פרספון על ידי הדס (פלוטו), היא עצרה את טיפולה באדמה על ידי הבאת רעב ומחסור חמור. כאשר הוחזרה ביתה אליה היא השיבה את השפע לאדמה. פלוטו הכריח את בתה לאכול דבר מה (לא זוכר מה), וכך גרם לה לחזור לשאול כל שנה למשך ארבעה חודשים. אלו ארבעת החודשים של החורף, לפי האמונה, בהם בתה של סרס נמצאת בשאול עם הדס (פלוטו), ולכן האדמה לא נותנת יבול בתקופה זו (סרס בצער ואבל). סרס במפה מתקשרת למקומות של גידול או עבודה עם ילדים או לגינות וחקלאות. סרס היא האוקטבה הגבוהה ביותר של מזל סרטן ומרגישה "בבית" במזלות המים. למשל, סרס בדגים, האדם תומך ומטפח את האחרים על ידי נתינה של אהבה ללא תנאי, מאפשר ומעודד את האנשים סביבו להגשים את חלומותיהם. האדם תומך באהבה נצחית, אוניברסלית ובהקרבה. את הטיפול והטיפוח הוא מקבל מאלו אשר מאמינים במחשבותיו, אמונותיו וחלומותיו. אדם זה "נרפא" על ידי רומנטיקה וקשר. צמידות בין סרס לשמש יכול לרמוז על אדם המוקף תמיד בילדים (במיוחד אצל נשים). האדם נהנה לטפל בגינתו, בחיות המחמד שלו ובתינוקות/ילדים קטנים. כאשר סרס מרובעת לשמש יכול הדבר לרמוז על אדם ללא ילדים - אך הוא בהחלט יהיה נדיב כלפי ילדי חבריו, או שיתנהג כמו "אמא פולנייה" כלפי מבוגרים.

אחיקם ר

New member
ואם כבר - אז כבר!

פאלאס אתנה (Pallas Athena) היא החוכמה היצירתית, מתקשרת לחוכמה,יצירתיות והוגנות. התפתחות אינטואטיבית, איזון בין אינטואיציה, היגיון ומדע. היא מלמדת על האיכויות העדינות אשר מאפשרות לאדם להלחם על מה שהוא מרגיש צודק בחייו. מלמדת על אומץ, פעלתנות והיכולת של האדם להאמין בעצמו, כישוריו וחכמתו. היא מאירה כישורים, "מתנות" ואיכויות יצירתיות של האדם. מייצגת ניצוץ של האלילה הלוחמת באדם המגנה על החוכמה, היצירתיות וההוגנות. במיתולוגיה היוונית היא נבעה מתוך ראשו של זאוס (יופיטר) בצורתה השלמה. המיקום שלה במפה מלמד היכן נחווה יצירתיות גדולה וחוכמה. היא מתקשרת לנשיות, נשים לוחמות ונשים קרייריסטיות (ז'אן דארק, מרגרט טאצ'ר, דמי מור) ולעיתים לאינטימיות בין נשים. היא האוקטבה הגבוהה של מזל טלה ומרגישה "בבית" במזלות האש.למשל, פאלאס בדלי, האדם מגן על הנזקקים. היצירתיות והחוכמה הפרקטית היא מתקדמת, מיוחדת וספונטנית. הכישורים והחזון של האדם מתבטאים בסגנון מודרני או בסגנון ענתיק. האדם ניחן ביכולות גבוהות של הבנת הזולת אשר ממוקדות בתהליכי חשיבה.האומץ מצוי באופטימיות ובאמונה של שוויוניות. רופא שבוחר לחקור את הרפואה המונעת , יתכן וניחן בפלאס שעושה משולש לאופק. פאלאס בצמידות לרום השמיים תראה על חכמה רבה, והרבה מקוריות ויצירתיות בעבודתה. כמובן שזה יתרום אם עבודתה סיעודית היא.

אחיקם ר

New member
ועוד קצת...

וסטה (Vesta) - "שומר הלהבה", שומר האמת וערכים רוחניים ותרבותיים. ברומא העתיקה, המשרתות היו הבתולות הצנועות אשר התמסרו לשרות האלילה ונדרו נדר צניעות. מתקשר למי אשר מרגיש "נשוי" לכוח נעלה. חשוב במיוחד ל"נשמות ותיקות" אשר יש להן תחושת שליחות ומטרה. מגדיר היכן ובאיזה אופן האדם רואה את משימתו ואת האמת בחייו ובעולם. קשור למיניות, ריפוי וההשראה של רצונותיך הממוקדים באלוהות הפנימית. קשור להתמדה, מיקוד ומחויבות רוחנית. עוזר לאדם להבין היכן יקריב עצמו למען מטרה נעלה. אותם הדברים והאיכויות שהאדם מגן ומחויב להם יהיו הדברים שהוא מקריב על מנת לגלות את האמת הרוחנית הפנימית.המיקום במפה מראה מה אנו מטפחים ושומרים עמוק בלב ולעיתים זה מקום מאד עמוק בתוכנו שעל פניי השטח איננו מודעים לו כלל. הקרבה היא נושא מרכזי לאנשים עם וסטה חזקה במפה. זו האוקטבה הגבוהה של מזל בתולה ומרגישה "בבית" במזלות האדמה. למשל, וסטה בסרטן, האדם שומר על להבת הבית. האדם מגן על הזכות לטפח ולאהוב ללא תנאי. משימתו היא להגן ולטפח את ילדי עולמו כולל חברים, אוהבים, שותפים וילדיו שלו. בחיפוש אחר האמת הפנימית שלו מצויות איכויות של טיפול, קבלה עצמית ואהבה ללא תנאי אשר סביר להניח האדם מכחיש בעצמו. האדם מתמקד בעיקר בצרכים הרגשיים של אלו אשר בחייו.היבט חיובי בין וסטה למרקורי יכול לרמוז על אדם שומד מהר ובקלות. היבט שלילי בין וסטה לנפטון, עם זאת, יכול לרמוז ל אדם שמתקשה להתרכז. תרגום חופשי מתוך מאמרים של קארל וויליס (1998), לינדה ראנקין (2001) וקרייג גרנט.

אחיקם ר

New member
רוצים לדבר גם על הכוכבים האוראניים?

הפלנטות האוראניות - האסכולה האורנית משתמשת ב"כוכבים היפוטתיים", כלומר בנקודות שאמורות לתפקד כמו כוכבים, רק שלא רואים אותן... הן התגלו, כך טוענים, באמצעות תצפיות ויתכן שאף תיקשור. המוטיבציה של אלפרד וויטי, אבי האסכולה האורנית, לחפש כוכבים נוספים עלתה כאשר בתור קצין תותחנים במלחמת העולם הראשונה ערך הורוסקופים להפגזות הארטילריות, והתברר לו שהן לא התרחשו על פי הנתונים האסטרולוגיים. הוא הניח שחייבים להיות גורמים אסטרולוגיים נוספים המשנים את התמונה האסטרולוגית, וכך באמצעות תצפיות (לא אסטרונומיות...) החל לחפש ולחשב את מיקומי הכוכבים ההיפותטיים. "פלנטות" לדוגמא - האדס וקופידון...

אחיקם ר

New member
מ'זתומרת?

מהאתר שלי! יש בו מלא חומר מסתבר.... חבל שהוא מבולגן... פעם עבדתי קשה עליו. כל שביב מידע אסטרולוגי שהיה לי - הכנסתי אליו... היום אני נעזר בו כשאני נתקל במושג חדש (כמו יונו, עם י'!
).

זה ארכיטיפ שמתנגש עם הירח

כי האסטרולוגיה המסורתית רואה בירח את האמא. מה עושה סרס שמסרסת את הירח? ד"א נראה לי שסרס במזל עקרב זה דווקא לא מעמד קל, למרות שזה כוכב מימי. המרגיז ב"פלנטות" האלו שאין להם מזל שהם שולטים עליו ממש אלא רק מזל שהם בטח מתקשרים אליו. הסיפור של סרס ופרספון הוא סיפור נפלא ומייצג ידידות נפלאה בין אם לבתה ומבליט את האופי האמהי של אלת הדגן, סרס.

למעלה