ולבתי הגדולה כבר לא היו רק ביצים,,קראנו להן ´מהלכים´ לאותם כינים.ומשך השנים זה הפך לבדיחה בבית,,,יש לי מהלכים, יש לי מהלכים...מהשורש הולך!ויום אחד זה נעלם כמו שזה בא..מכת הכינים הזאת
ראיתי את הכתבה המשודרת עם הביצית המופרית שהולחף בה הדי.אן.איי. ילדים בריאים לא ייצאו מזה....רק חלקי חילוף........... שלא לדבר על ההיבט הפילוסופי.......מוסרי
הן ביצי תרנגולת שעברו תהליך כימי לפי מיטב המסורת הסינית. אף אחד מהסינים ששאלתי אינו מוכן לספר לי בדיוק איך ומה הם עושים לביצים כדי להפוך אותם לביצי מאה שנה או "Century Egg" כפי שהן נקראות באנגלית. הם רק מוכנים לומר שזה תהליך מסורתי עתיק העובר מדור לדור ושזה סוד משפחתי. מפרורי מידע שאספתי אני מבין שהתהליך כרוך בהשריית הביצים בתוך תמיסה כימיכלית למשך תקופה ארוכה, המאפשרת לתמיסה להתמזג עם תרכבת הביצה ולשנות את ציבעה וטעמה. הביצה עצמה היא בגוון אפרפר מבחוץ. ואחרי שמקלפים אותה מגלים שהחלבון נעשה שחור בעוד שהחלמון הוא בצבע כחול סגלגל. הריח די קשה, וצריך להיתרגל אליו. אבל הטעם... טעם גן עדן. הביצה צריכה להיות קשה אבל קצת נוזלית ודביקה, מקלפים מוסיפים קצת רוטב סויה, ומובטחת לכם חוויה בלתי נשכחת. איצ´ה