תגידו ADHD זה מחלה? מצטערת

דפננה.

New member
תגידו ADHD זה מחלה? מצטערת

פשוט אין לי מושג ורק עכשיו התחלתי להתעניין בזה

דליה.ד

New member
זו תכונה וזה ליקוי בתפקוד מסויים

במוח. שימי לב ליקוי בתפקוד ולא במוח עצמו. יש חוסר בשני נוירוטרנסמיטורים בדרך כלל רואים בבדיקת mri שהאיזורים באונות הקדמיות לא כל כך עובדים. לאחר מתן ריטאלין והדמיה חוזרת ה"צבע" חוזר לאזור. זו לא מחלה וזה לא מדבק! גם לא מתים מזה! להיפך לומדים לחיות עם זה ולהפיק מזה מה שאפשר - ואפשר!

ADD ADHD וכל הסלט...../images/Emo13.gif

שלום לך דפנה יקירתי, הפרעות קשב וריכוז ADD והפרעות קשב ריכוז והיפר אקטיביות ADHD הן לא מחלה, הן הפרעה נוירולגית, נוירוטרנסמיטר מסוג מסוים שהוא חומר שמופרש על ידי המוח באופן רגיל אצל אנשים שלא סובלים מההפרעה, אינו מופרש אצל בעלי ההפרעה, כמו כן, במיפוי מוח תאר פרופ´ איימן (בוסטון ארה"ב) זרימת דם לקויה באזור המוח הקדמי. כתוצאה מכך סובלים בעלי ההפרעה מעודף גרויי קשב (שומעים רעשים רחוקים בווליום מאוד חזק, אינם מסוגלים להבדיל בין רעש קרוב לבין רעש רחוק ועוד) ומחוסר יכולת להתרכז, סימפטומים התנהגותיים הנלווים להפרעה הם לרוב מוסחות, חולמנות, ואימפולסיביות, חוסר יכולת להתמודד עם הצפה רגשית, יכולת שיפוט לקויה וחוסר יכולת לארגן את סביבתם הפיזית ולהתארגן מבחינה מחשבתית וביצועית. אצל אלה שסובלים גם מהיפראקטיביות (תנועתיות יתר של הגוף) מתבטאת ההפרעה גם ב"קופצנות", חוסר מנוחה, תנועתיות יתר בלתי נשלטת ולרוב גם בלתי מודעת ונטיה למצבי רוח. ברוב המקרים, נצפתה לקות למידה (מינורית או אקוטית) שהופיע יחד עם ההפרעה ודיסאוריינטציה פיזית. במקרים בהם הסובל מההפרעה לא טופל כראוי, נצפו עליות בהפרעות ההתנהגותיות עד כדי מצבים של הפרעת התנהגות קיצונית המכונה גם CONTACT DISORDER את ההפרעה מאבחנים אצל פסיכולוג המתמחה בהתפתוחת הילד ואצל נוירולוג - רצוי נוירופידיאטר (מתמחה בנוירולוגיית ילדים). הטיפול ברוב המקרים כולל מתן תרופות בפיקוח הנוירולוג בשילוב טיפולים מערכתיים (פסיכולוג, וכיו"ב) ופרארפואיים (ריפוי בעיסוק, קלינאי תקשורת וכיו"ב). התקופה הקשה ביותר לסובלים מההפרעה: גיל העשרה, התמתנות מגיעה לרוב בגיל הבגרות, כ-35 אחוז מהמקרים שאובחנו כסובלים מההפרעה נפטרו ממנה, אינני יודעת למה, עוד לא הישגתי מספיק חומר בעניין
כמובן שכל זה על קצה המזלג, יש מידע נרחב יותר ודעות שונות, מיתוסים וויכוחים רפואיים, את מוזמנת לצפות בחלק מהם בקישורי הפורום ובמאמרים תמצאי קישוריות בפס האפור בראש הדף) שיהיה בהצלחה, מקווה שעניתי. אפרת

FreeFeeling

New member
שלום ../images/Emo6.gif

דליה.ד: תודה לך
אפרת:
(איזה השקעה..) תודה לך ,אהבתי ליקרו. אם אפשר אוסיף שאלה.. (להמרות שאיננה קשורה למה ששאלו קודם) לפני שבוע הלכתי לרופאה עקב רצון לחזור לרטלין. (לתקופה של שלושה שבועות) .לא כיבלתי אישור. בגלל תענה שאני כבר לא מתחת גיל 18 ולכן כנראה צריך לעבור שוב אבחון !? (מי גיל צעיר נתנו לי את התרופה ופתאום צריך שוב אבחון ?) האם יש דרך יותר קצרה ? (מללכת שוב לבדיקה שגם ככה אני מקיר טוב את הדיון שיהיה שם) תודה מקרב-
,בן בן

בנצי´ק יקירי

לא אמרת לאיזה רופא פנית, ולכן קשה לי לענות, גם לא אמרת מתי נערך האבחון האחרון שלך, קשה לי לענות לך, אגב למה הפסקת עם ריטאלין? מחכה לתשובה נשיקות אפרת

FreeFeeling

New member
תשובות

"לאיזה רופא פנית": רופא הקיבוץ "האבחון האחרון": נערך בשערי צדק לפני כ-3 שנים (באמת הרבה זמן) "למה הפסקת עם ריטאלין?": לא הייתי במצב שהיתי צריך אותו. נשיקות בן

בנצ´יק

קודם כל הייתי פונה חזרה לנוירולוג בשערי צדק, כדי לחדש את המרשם, בתקוה שזה עדיין אפשרי, יש לבקש ממנו מכתב לרופא המטפל, אני קצת מתקה לענות לך מכיון שאין לי מושג מה הם החוקים לגבי מערכת הבריאות בקיבוצים, בכל מקרה פנה במקביל גם לרופא ושאל אותו מה עליך לעשות כדי לקבל מרשם (אולי לחזור לאבחון, אולי לפנו לרופא מקצועי אחר, הוא יוכל להפנות אותך). אפרת

למעלה