תגידו, שמעתם על

האגס 1

New member
תגידו, שמעתם על

דבר כזה? מה אתם יכולים להרחיב על אימונים כאלה מעבר למה שכבר כתוב שם?

גנגי

New member
פחחחח..

אני אגיד לך את דעתי: כשרוצים להוציא כסף מאנשים על ידי ניצול נקודות התורפה שלהם - הכול הופך להיות כשר ו"מקצועי". בעיניי זה בולשיט. אני חייבת, לשם ההגינות, לציין שערכתי כמה אתרים כאלה למען אנשים שביקשו (עריכת לשון ושכתוב) וצחקתי כל הדרך אל הטקסט, וגם אמרתי לאותם אנשים שלמענם עשיתי זאת (בהתנדבות, אגב) את דעתי. הם באמת אנשים נחמדים, אבל הרעיון שהייתי צריכה ללמוד מהם איך "להעצים את עצמי" הצחיק אותי מאוד.

טל קר

New member
אני מאוד מחזיקה מיעילות של

coaching, כולל בכל מה שקשור בעזרה באינטראקציות חברתיות, כולל אינטימיות. זו דעתי הכללית. בנוגע למקרה הספציפי - חסר לי אינפורמציה בנוגע למאמנת הספציפית הזו (מה הרקע שלה, מה הנסיון שלה, המלצות וכד').

האגס 1

New member
מה עוד את יודעת על קאוצ'ינג?

התחום הוא חדש יחסית בארץ הומידע שיש עליו לא ממש ממוקד, למיטב ידיעתי.

מוּסקט

New member
אגס

זה באמת תחום יחסית חדש שעונה על צרכי השוק. מכיוון שזהו אינו תחום אקדמי מוסדר יש ימבה שרלטנים שם בחוץ. מדובר על שותפות קצרת טווח עם מישהו שמלווה אותך בתהליך שינוי שאתה בוחר לעשות. קואצ'ינג - להבדיל מטיפול פסיכולוגי, למשל - לא מניח שמשהו לא בסדר איתך ושבאת לחפש 'תיקון', אלא שבאת כי אתה רוצה שינוי. קואצ'ינג גם לא מתעסק עם העבר שלך רק עם ההווה והעתיד ולכן הוא יותר ממוקד ועונה על צרכי השוק היכן שהפסיכותרפיה לסוגיה לא עונה. עם יד על הלב, עוד לא ראיתי אף פעם מאמן לדייטים.

אטיוד5

Active member
אם אפשר אימון לדברים אחרים ...

אז למה שאי אפשר יהיה לדייטים? לכשעצמי, אינני מאמין בזה או בזה. המאמן לא יכול להיות שם בזמן אמת ולעשות את העבודה בשביל החניך שלו, או לעמוד בצד ולשים לו את המילים בפה. והחניך שלו, אם הוא נכשל עד כה, אז הסיכוי שהוא ימשיך להכשל די גדול. פשוט אין לו את זה, ושום אימון לא יעזור לו. לכל היותר הוא יוכל לדקלם כמה משפטים שהמאמן אמר לו ואז להכשל במדרגה הבאה.

האגס 1

New member
כלומר

אתה אומר שאין שום סיכוי למי שלא מצליח ליצור קשרים ברמה הרגשית?

מוּסקט

New member
ברור שאפשר לאמן

לדייטים רק לא ידעתי שיש מאמן שעושה *רק* את זה. אם יודעים לאמן יודעים לאמן. ואם אימון לא היה עוזר לא היו משתמשים בו. כמובן שתמיד יש סיכוי להיכשל בלי קשר לאימון או לא - אבל לא לנסות ולראות אם זה משהו שעוזר רק בגלל שאתה מאמין שאין בעולם משהו שיעזור לך זו טפשות ממדרגה ראשונה. אחד הדברים הראשונים שעושים באימון הוא לברר מהם האמונות התוקעות הללו - אלו שלא מקדמות אותך בכלום. אנשים בגדול די שבויים בהרגלים ובדפוסי התנהגות, חשיבה והרגשה. אלו שבאים למאמן רוצים לשנות משהו מההרגלים שלהם מכיוון שהם שמו לב שההרגלים הללו לא עוזרים להם ולא מקדמים אותם למקום בו היו רוצים להיות.

אטיוד5

Active member
בודאי שאימון עוזר

בראש וראשונה לחשבון הבנק של המאמן, על זה אין ויכוח. באשר לשאר אני די סקפטי, אבל מוכן לנסות. עד כה הוצאתי, רגע עושים חשבון, קרוב ל- 40000 ש"ח בשנתיים האחרונות על פססיכולוגים ופסיכיאטרים. את התוצאה את יודעת.

מוּסקט

New member
אימון מיועד רק למבוגרים

ואלו שמאמנים ילדים - עושים זאת יותר בסגנון של עיצוב התנהגות עם ההורים כשותפים מלאים בתהליך. לצערי ראיתי הרבה הורים שמוכנים להוציא הרבה כסף רק שיעזבו אותם בשקט ולא יבקשו מהם שומדבר חוץ מלשלם. הם יביאו את הילד לטיפול, ישלמו עליו, ויצפו שהשינוי יקרה רק מעצם זה שהילד הלך ושהם שילמו. איך שהוא לשלם - למרות שמדובר בסכומים לא מבוטלים - נראה להם יותר פשוט מלקחת חלק בתהליך ומלהיות מעורב במה שעובר על הילדים שלהם. זו גם הסיבה שאני מאמנת מבוגרים.

אטיוד5

Active member
גם אנחנו כאלו הורים

זה לא שאנחנו לא רוצים להיות שותפים, ובטח לא שולחים את הילד כדי שיעזבו אותנו בשקט (אין כזה דבר, שהרי רק להסיע אותו הלוך ושוב דורש כבר מאמץ וזמן לא מבוטל) אלא שאנחנו כ"כ סקפטים ביחס לקהילה הפסיכית, וגם איננו רואים שההתנהגות שלנו השתנתה מילד א' לילד ב' לילד ג', והסיפורים האלו שכל ילד צריך התיחסות אחרת גם ידועים לנו, וחוצמזה באמת כמה פעמים נפגשנו עם הפסיכולוגית, פחות ממה שהיא היתה רוצה וגם הרבה יותר ממה שאנחנו הרגשנו שצריך. המילה הזאת "שינוי" היא יפה מאוד. אבל לא פלא שפעם באת בעצמך, (זה היה כאן?) וביקשת שנגיד לך מה משמעות המילה הזאת בשבילנו, או מה האסוציאציות והקונוטציות שלנו למשמע המילה הזאת. כי איכשהו, אנשים לא משתנים. לכן גם לא פלא שגדודים על גדודים של קווקים מתגייסים למשימות השינוי. באמת צריך צבא שלם של מאמנים ופסיכולוגים ופסיכיאטרים כדי להזיז גרם אחד של אישיות.

gitta

New member
כמה נקודות השקפה

אנגלי צונן ישתמש בפתגם "He who does not know, teaches". דיעה אחרת, הסתמכות על המלצות מהניסיון האישי כפי שנאמרה כאן, גם היא רק בע"מ, כי השיטה לא טובה לכולם אלא רק למי שממש נפתח מעצמו לרצון וליכולת להיות מושפע. הכי אהבתי את הדיעה של קונפוציוס, שבחירת חברים צריכה להילמד כמקצוע לימוד, מגיל צעיר, במסגרת הלימודים הכלליים, הפורמליים, של כל אדם.

למעלה