תגידו - קראתם את:

AlonPe

New member
תגידו - קראתם את:

"אשת חיל" של ליהיא לפיד? עכשיו קורא אותו. עדיין באמצע. וכל כך מזדהה, וזה כל כך כואב! וכל כך עושה חשק, לקום ולנסות לשנות ת'עולם, לפחות שלנו... ואולי זה סתם, אולי אני בפתחו של 'משבר ה-ארבעים'

AlonPe

New member
יא אללה!

רציתי לדבר על הספר, לא על משבר-גיל-הארבעים!
זה אחד המשפטים שאני לא אוהב להתקל בהם, בטח שלא פה "אופייני לגברים" / "אופייני לנשים"! מה לא כולנו בני אדם?! חוצמיזה שזו שטות גמורה! נשים המציאו ת'משבר הזה!!! ואחר כך הדביקו אותנו! D-:

g u y 4 u

New member
כולנו אנשים

אבל הכימיה אצל גברים ואצל נשים היא שונה. ביום שבו לגברים יהיה רחם עם כל התהליכים ההרמונליים הכרוכים בו וביום שלנשים יהיו ביצים עם התהליכים ההורמונליים הכרוכים בהם - אז נהיה שווים בתגובות והתהליכים יהיו זהים. המרכיבים ההורמונליים שונים בין גברים ונשים מכאן שהשוני הוא מהותי. את החיים, גברים ונשים חווים בצורה שונה לא רק בגלל חינוך - אלא בראש ובראשונה בגלל שוני כימי מהותי בינהם. אשה חווה את משבר גיל המעבר בשלב בו מפסיק תהליך הביוץ והמתבטא בהפסקת המחזור. זה שונה מאשה לאשה אולם התהליכים ההורמונליים משתנים על זה אין עוררין (יש נשים שחוות את המשבר בגיל 40, כאלה בגיל 50 אולם הרוב המכריע חווה את זה בסביבות גיל 45)זה, אצל הנשים מקרא משבר גיל המעבר או משבר גיל הבלות. אצל הגבר זה בא לידי ביטוי כשהוא מתחיל לחוות קשיים בזקפה בתדירות גבוהה. התקופה היא תקופת שבה האיזור ההורמונלי אצל הגבר משתנה. זה שונה מגבר לגבר (יש כאלה שחווים אותו כבר בגיל 35 וכאלה רק בגיל 65 אבל הרוב המכריע סובל מהתופעה בסביבות גיל 40) זה מה נקרא משבר גיל המעבר או משבר גיל ה-40 אצל הגברים. הפעם הראשונה שדיברו באופן מפורש על משבר גיל המעבר ומשבר גיל הבלות היה במגזין ואניטי פייר בשנת 1993 (מאמר על המשבר שאיש לא מדבר עליו). צר לי, ניסיתי לחפש את המאמר אבל לא מצאתי אותו. אז לא, זה לא משהו שנשים המציאו. זו המציאות הבלתי מעורערת.

motior

Member
נשמע לי לא נכון בכלל

חוויתי את משבר גיל ה-40 החל מגיל 37 בערך בלי שום קשר להורמונים ו/או לבעיות זקפה. אני עדיין חווה אותו... מכיר עוד לא מעט גברים ונשים שחווים את המשבר. הוא לא קשור להורמונים אלא לתחושה של "עברתי חצי חיים ומה בסה"כ השגתי???" משבר גיל ה-40 שונה ממשבר גיל המעבר ומשבר גיל הבלות.

Master Stav

New member
אני תוהה בקול רם

האם משבר אינו משהו בו לנו יש את הבחירה אם כן או לא ? עברתי 40 ...משבר ? לא זוכר כזה

g u y 4 u

New member
המשבר גיל ה-40...

להבדיל ממשברים אחרים, נובע משינויים הורמונליים. לא כתוצאה מהחלטה. ההחלטות מושפעות מהשינויים. אצל כל אחד זה אינדיבידואלי. זה בא לידי ביטוי בעיקר בכך שאצל האשה יורדת כמות האסטרוגן ועולה כמות הסטטוסטרון - אצל הגבר יורדת כמות הסטטוסטרון וכמות האסטרוגן עולה. אתה לא מודע לתהליך פשוט כי אתה לא מכיר את הכימיה של הגוף ולא מודע להשפעת ההורמונים על תהליכים מחשבתיים. אתה לכאורה מחליט החלטות כאלה ואחרות בצורה "מודעת", אבל הנטיה לכאן או לכאן, מושפעת במידה רבה מאיזונים כימיים בגוף. יש לזה גם השלכות פיזיולוגיות וגם השלכות על ההתנהגות. יתכן שאתה עדיין לא שם. זו הסיבה, אולי, שלא חווית משבר. אבל כולם עוברים את זה. זה בא לידי ביטוי בתחושה של חוסר מיצוי, ברצון לערוך שינויים בעבודה, בחיים ובזוגיות וכדומה... שוב - גם זה אישי לכל אחד. כל אחד עובר את זה אחרת.

Master Stav

New member
כאמור לא קונה את זה

אני אשדם של שינויים כול חיי האמנתי אמונה אמיתית במי הוזיז אתה גבינה שלי ושינוים הם דבר מבורך בעיני , אכן אני אחר ממה שהיתי לפני 5 שנים ... אבל גיל ארבעים לא צויין כל שכן לא היה בו שום אירוע מכונן ואני כבר 3 שנים עוד מעט אחרי .... מכיר עוד רבים אחרים שחושבים ומנהגים כמוני בנגון משבר הוא משבר רק אם אתה בוחר שהוא יהיה משבר ...

g u y 4 u

New member
זה רק הכינוי לתהליך...

זה לא תמיד בא לידי ביטוי בצורה של משבר ממש. אבל זה מסביר תהליכים לא אופייניים שעובר אדם בגיל מסויים. אתה לא תדע כשאתה בעיצומו של התהליך, אבל יום אחד תביט לאחור ותתהה האם זה היה זה.... מעניין...סליחה אם אני חורג, אבל מתי התגרשת?

Master Stav

New member
עדין לא התגרשתי ....

בפעם השנייה ... הגרושין הראשונים שלי לפני 16 שנה

g u y 4 u

New member
../images/Emo6.gif

הרגת אותי. אז את מי הצעת לי? את זו שטרם התגרשת ממנה או זו שהיא גרושתך מלפני 16 שנה?

g u y 4 u

New member
מה עם השניה?

מה זאת אומרת ויתרה? עשתה הפלה? עזבה ולא היתה מוכנה לגדל את הילדה שנולדה?

liza26

New member
קראתי - ספר טוב

כל אחד יכול לקחת מהספר את הזה את מה שמדבר אליו כי הוא נוגע בהמון נושאים אצלי לדוגמא- מה שהכי גרם לי לקוצר נשימה זה הקטע שהיא אומרת משהו בסגנון שאחרי כל הבלגן של החיים וההרואיות והאמא המשקיעה והאישה לוחמת וה...וה...וה.... את מחכה לפרס , לכפיים , לטקס גדול של הכרת התודה ומגלה שאין , שפוט אין שם כלום ןהחיים נשמכים וכל אחד עסוק בבעיות שלו ואין פרס.

AlonPe

New member
נכון, נוגע בהמון נושאים

אגב - זו גם היתה אחת הביקורות עליו... אבל למי איכפת מביקורות! באחד הקטעים היא מספרת על המירוץ נגד הזמן בפקק, כשמאחרים לגן. זה סיפור כל כך "קטן" וטריוויאלי, ובכל זאת ממש קססתי ציפורניים במתח - למרות שגם הסוף (הרע) ידוע פה מראש - עם האכזבה, המבטים המוכיחים, ההתנצלויות התירוצים. האמת שהקטע הזה, של השאיפה ל-(הורות) מושלמת, נראית לי... לא'דע אולי קטע תל-אביבי כזה... כלומר ברור שאני מכיר את זה, אבל נראה לי שזה הוצג שם קצת בהקצנה/הגזמה. הדבר שהכי דיבר (מדבר - עדיין לא סיימתי) אליי - הקטע הזה בזוגיות של "לתפוס צד", להתבצר - וכל הציפיות שמכזיבות, והמטענים. נדמה ש-אפילו רק לראות את הצד השני, באמפטיה, לראות ולהבין את הקשיים שכל אחד חווה, ואחד כוחות, להילחם ב-"עולם האכזר שבחוץ" ביחד, היה יכול לפתור את רוב הבעיות... או שלא.

liza26

New member
למה לקנות??

אני חושבת שהספר שלי- נמצא אצל אחותך הגדולה ודרך אגב יש מבצע בצומת ספרים. ספר אחד במחיר מלא והשני ב-70% הנחה ועוד מבצע של 1+1 התחדשתי ב"אשתו של הנוסע בזמן" וב"נכריה"

למעלה