תגידו משו...

EverMan

New member
קנדימן , המצע המדיני-ביטחוני

של שינוי לא שווה נייר טואלט בשירותים. הם לא יצביעו עבורו אף פעם כי יש שם אנשים מאוד ימנים ואנשים מאוד שמאלנים שבחיים לא יסכימו עליו ויצביעו ברוחו , ואף על המצע הכלכלי יש אנשים שבחיים לא יצביעו דרכו כמו יהודית נאות. וכן , ברור שאני חושב שהמפלגה שלי הכי טובה. כי לדעתי היא הבחירה הכי טובה בביוב שופכין שנקרא היום פוליטיקה. הפוליטיקה הישראלית היום בשפל אדיר , אין לנו אף מנהיג אמיתי היום , ומפלגות חסרות אידיאולוגיה צצות כמו פטריות לאחר הגשם ... ודווקא עכשיו שקשה ! שיחכו שנגיע למצב של שוויץ ואז יעשו את זה ! לא עכשיו !

CANDY MAN

New member
או שנחכה ונגיע למצב כמו בניגריה...

שמה יש מלחמות אחים ונרצחים מאות אנשים על רקע הדת והמצב הכלכלי הקשה... המפלגות הגדולות מרגישות חזקות ולכן הן מזלזלות באזרח הקטן! בגלל זה העבודה התרסקה ויכול להיות שבעוד 4 שנים אם המצב לא ישתנה אז זה יקרה גם לליכוד!

EverMan

New member
העבודה לא התרסקה בגלל שהיא

הרגישה חזקה מדי. יש הרבה סיבות , אבל זאת לא אחת מהן. ואין שום סיבה שנגיע למצב הזה צריך להגיע מצב בו יש מפלגות גדולות ומבוססות. משהו כמו 4. אחת יונית ושמאלנית (סוציאליסטית) אחת יונית וימנית (ליברלית) אחת ניצית ושמאלנית אחת ניצית וימנית ובלי הסכמים קואליציונים ! מי שלוקח ראשון , יקח ראשון וירכיב ממשלה לבד , והפוליטקאים צריכים להיות - לא מושחטים מספיק - בשביל שיצביעו עבור מה שנכון. ז"א - אם יש חוק טוב - אז הסוציאליסטית יעבירו אותו. אם יש חוק רע - כולם יצביעו נגדו. למשל.

EverMan

New member
הדת לדעתי משולבת מאוד בכל הנושאים

ולא צריך להפרידה. זה כבר דבר פרטי ואדם יבחר בתור מפלגתו בנידון הזה.

La Gamba

New member
כלומר שהיא לא מהווה משקל

כמובן שזה יהיה אופטימלי. אך כעת אנו נמצאים במצב שבו יש לה משקל כבד, מצד אחד- אלה הרוצים לקיימה, וחוששים לגורל שאר בני ישראל שלא יקימוה. מצד שני- אלה שאינם רואים כל קשר בין הדת, שהיא עניין פרטי של כל אחד ואחד, ולבין המדינה. ואינם רוצים שיכפו עליהם כל מיני חוקים אשר בסיסם דתי. (קצת הגזמתי בטוב ליבן של המפלגות הדתיות)

אאת זרעי האימה שלך תזרע במקום..

אחר! ניגריה? אתה בכלל יודע מה הולך שם? מדובר בתרבות אחרת, בקונפליקט אחר ובסיבות אחרות לסיכסוך. אמנם יש משהו בדבריך על כך שהמפלגות הגדולות לא באמת דואגות לאזרח הקטן אבל את דברי אחרית הימים תשאיר לעצמך. וד.א תמיכה בשינוי שהיא מפלגה שאפשר לתמצת במילה אחת שהיא "שנאה" לא תעזור כול כך..

CANDY MAN

New member
שנאה זה מה זאתה מייצג...

אני מאד מקווה להגיע להסכמים שיהיו התפשרות בין שני הצדדים ולא שצד אחד נדפק וצד אחד רק מרוויח כמו היום.

Moledet972

New member
צודק. אני התכוונתי לכך שיש רק 2

מפלגות קיימות בקונגרס. בסנאט יש סנאטור אחד שהוא לא רפובליקני ולא דמוקרטי. בכל מקרה - אין להם מפלגות רציניות אחרות מלבד השתיים הגדולות.

La Gamba

New member
שלח לי על הביטוי אבל "טמבל!"

לא צריך להיות גאון כדי לבדוק מי צודק. ואתה טועה. כנראה ששכחת את השערורייה בחחירות עם אל גור. שאמרו שהרבה אנשים התבלבלו, עם קצת הגיון, אפשר להבין שלא ניתן להתבלבל אם יש רק שני אפשרויות... אנשים כמו ביו קאנאן הפאשיסטי, שעמד בלב סערת הרוחות. (כי אנשים בטעות הצביעו לו במקום לגור)

Moledet972

New member
כנראה שאאלץ לסלוח.

מצטער, טעיתי. היו שני מועמדים מרכזיים. מה שרשמת היה בתגובה לידיעה המרכזית שעליה התפתח השרשור, וניסיתי להסביר שבארצות הברית האנשים הצביעו כמעט כולם רק לשתי מפלגות, לעומת ישראל, שבה אנשים מצביעים למפלגות שונות והרבה מפלגות נכנסות לכנסת.

shay or eli

New member
משפט שמסביר את התופעה

"בכל מקום שישנם שני יהודים, ישנן לפחות שלוש דעות שונות". וחוץ מזה, חוסר היציבות של המצב יוצרת חוסר יציבות פוליטי. וגם שרידיה של שיטת הבחירה הישירה. ובאופן כללי החברה הישראלית רק מתחילה להתעצב, אז יש פערים מאוד גדולים בין דעות ועוד לא גיבשנו את זהותנו, בגלל זה אנשים מצביעים להרבה מפלגות שאף אחת לא יכולה לשלוט בלי קואליצייה.

uriel824

New member
מה ז"א למה????

אנחנו ישראליםםםם מה אתה חושב היו עושים בכנסת עם 2 מפלגות????? וחוץ מזה בישראל רשומות 54 מפלגות....

EverMan

New member
לכנסת ה16 הוגשו רשימות של

29 מועמדים. ז"א שיש 29 סיעות , לא 54 סיעות... בפועל יש מפלגות שלא קיימות...

uriel824

New member
בסדר...

29 הגישו לכנסת בפועל משרשום אצל רשם המפלגות זה 53 או 54 בארה"ב זה גם לא רשום....רק 2 והם מסתדרים איך שהוא ומצליחים לנהל לעצמם את החיים בלי בחירות חוזרות ונשנות כל שנה שנתיים....מתי פעם אחרונה ממשלמה או הכנסת סיימו קדנציה מלאה ???? אני כבר לא זוכר לעומת זאת בארה"ב אני לא זוכר מתי נשיא לא סיים את כהונתו....

EverMan

New member
בארה"ב לא הייתה ולא יהיו

בעיות כמו אצלנו. אין אצלהם דמוקרטיה. אין אצלם סוציאליזם או דעות אחרות. שני המפלגות בדיוק אותו דבר. ושני המפלגות לא מביעות דעות בנושאים כמו שלום , ביטחון , כלכלה מהותית , חברה. ולכן ארה"ב היא לא דוגמא.

uriel824

New member
לא דוגמא....

רואים שאתה לא יודע מה אתה מדבר....בארה"ב אין דמוקרטיה....בערך נכון הבחירות אחרונות הוכרעו בבית משפט אבל דעות שונות דווקא יש....זה אני אומר לך מנסיון של כמה שנות מגורים בארה"ב....

EverMan

New member
דעות תמיד יהיו !

אבל בפועל בפרלמנט - אין דעות מרובות. אין ריבוי דעות רעיוני. לא בנושא כלכלה , לא בנושא חברה וכו´.

למעלה