תגידו משו...

תגידו משו...

כרגע עליתי על משהו מאוד מאוד מטומטמם... למה לעזאזל,יש לנו 29 מפלגות?! אפילו לארצות הברית יש רק 2! לתורכיה 4... אז למה לעזאזל 29?

Moledet972

New member
אין לנו 29 מפלגות - יש 29 מפלגות

שמתמודדות לכנסת. בסוף תישארנה 8-10 מפלגות. יש לנו כל כך הרבה מפלגות מהסיבה הפשוטה שאנשים בוחרים בהן, וגם כי יש אחוז חסימה נמוך.

La Gamba

New member
לארצות הברית יש יתר משניים

כדאי שתספור כמה מועמדים לנשיאות היו.

EverMan

New member
יש 3 מפלגות , והסיבה

שיש לנו כל כך הרבה מפלגות זה כי יש לנו מיליארד סחטנים קטנים שלא מסוגלים ללכת ולהביע עמדה כלשהי. במקום שרע"ש יצטרפו לעבודה או למרצ - יתפקדו וישפיעו וידרשו להשפיע במאבק שלהם - הם מקימים מפלגה חדשה. למה צריך מפלגה ירוקה בישראל ? שפשוט ירוקים יכולים להכינס לעבודה או מרצ ולהשפיע שם ? למה צריך את ש"ס שלא מראה שום אידיאולוגיה ? למה צריך את שינוי שרק מבקשת חילוניות שאנשיה יכולים להתפזר לכל רחבי הקשת הפוליטית ? למה ? בשביל אבוקדו .. אין סיבה טובה.

Moledet972

New member
למה שהירוקים יצטרפו ל"עבודה"?

אני זוכר שמצנע הוא "ירוק" גדול... מצ"ב - "פלורליזם".

Johnny the Doe

New member
לשם שינוי אני מסכים איתך

ואני אומר שכדאי לאזרחי ישראל להצביע, לטובתם, לאחת משתי המפלגות הגדולות כדי לתרום ליציבות השלטון. לא יכול להיות שיהיו לנו חמישים אלף שרים בגלל מפלגות קטנטנות שנוגסות במנדטים של מפלגת השלטון.

EverMan

New member
אני בטוח שתסכים איתי על יותר

דברים , רק שלא יוצא לדבר על דברים שמסכימים איתם
שנית , לסרגיי - סרגיי , אם הירוקים היו בעבודה אז היה לה מצע ירוק יותר ברור. כי האיד´ של העבודה תומכת באיכות הסביבה - אז ניתן להשפיע מבפנים ורק לחזק עמדות. לא צריך בשביל זה מפלגה. ונתתי את מרצ והעבודה כדוגמא.

Moledet972

New member
למה שהמצע של העבודה לא יתמוך

בזה? נראה לך שתהיה מפלגה שתרשום שהיא נגד איכות הסביבה? בכל מפלגה יש דיבור על איכות הסביבה.

EverMan

New member
לא נגד , אבל איך היא תפעל

ובאיזו מתינות - זה בהחלט. המטרה זה גם להשפיע על הח"כים - ושאתה חבר מפלגה אתה יכול ללחוץ עליהם מבפנים בצורה מאוד משמעותית.

Johnny the Doe

New member
הנה, אמרת את זה בעצמך

אין לירוקים סיבה מיוחדת להצטרף לעבודה או למרצ כי התועלת העיקרית בהצטרפותם למפלגה קיימת היא בהשפעתם על ח"כים אחרים לשתף פעולה ולפעול למען מטרותיהם ומאחר ואתה מסכים שאין מפלגה שיוצאת במוצהר נגד איכות הסביבה ניתן להסיק שהם יכולים להצטרף לכל מפלגה קיימת כדי להשפיע. ואולי אפשר להסיק מכך שמאחר ואין לירוקים זיקה מיוחדת לאחת המפלגות הם החליטו להקים מפלגה משלהם...

EverMan

New member
הבעיה היא שיש להם זיקה.

גם למרצ וגם לעבודה יש ח"כים שנלחמים מאוד על הנושא הירוק - אולי לא בעוצמה יתרה- אבל בהחלט נלחמים. ואילו הירוקים כולם היו נכנסים למפלגה כלשהי - והיה להם לפחות ח"כ אחד - הם היו משפיעים באותה מידה - ואף יותר.

ש@לתי

New member
אתה טוען פה

שמרצ והעבודה מפעילות ומקדישות אותם כוחות ואמצעים למען איכות הסביבה? האם ביכולתך להביא לכאן מספר חוקים ירוקים שהעבודה חוקקה?...סתם בשביל לראות.

EverMan

New member
כמו שאתה יודע טוב מאוד מנהלי

היקר - דיי קשה למצוא פרוטוקולים של חוקים בלי לעבור שעות על פרוטוקולים של הכנסת. אני זוכר חוק של אורית נוקד למען איכות הסביבה אך אני לא זוכר את תוכנו המדוייק. אני לא מתמקד בחקיקה סביבתית - כי לי באופן אישי זה לא ראש סדר מעייני. אך זכור לי לפחות 3 חוקים , אחד של נוקד , אחד של פינס ואחד של כבל העוסקים באיכות הסביבה.

ש@לתי

New member
אז נגיד, 3 חוקים.....מול כמה של מרצ

נראה לי שכל חבר פורום פה יודע ומבין ומכיר בעובדה שמרצ חוקקה ועשתה ועושה הרבה יותר למען הסביבה מאשר מפלגת העבודה.

EverMan

New member
אולי כן אולי לא , לא אני ולא אתה

יודעים כמה חוקים הם חוקקו בנידון לעומת העבודה... בכל מקרה , שני המפלגות פועלות במישור איכות הסביבה ובמידה והירוקים היו חלק מהםהן היו פועלות פי שמונה. הנושא אבד בגללך. השאלה היא : האם הירוקים צריכים לפעול דרך מפלגה קיימת או לא ? האם זה לא בזבוז של הקול הישראלי הפיצול כוחות האלה ? למפלגות שאין להם דרך מלבד מטרה אחת ? זה לא יוצר זנות פוליטית ?

CANDY MAN

New member
אה, כן, בטח...

ולשבת בממשלת אחדות בממשלה שפועלת נגד כל האידאולוגיה שאתה מאמין בה זו לא זנות פוליטית... עשה לי טובה... את מגוחך! אם היינו סומכים על המפלגות הגדולות שידאגו לנו אז כלום לא היה זז פה... רק המפלגות הקטנות באמת דואגות לאינטרסים של הציבור ולכן יש לו יותר אמון בהם... הליכוד והעבודה מבטיחות הרים וגבהות ומקיימות מאט מאד... לא מגיע להן לקבל את הקול שלי ולכן הן לא יקבלו! אתה כבר שפוט מראש למפלגה ששטפו לך את הראש איתה מגיל קטן ולכן המחשבה שלך תקועה ותעמולתית...

EverMan

New member
בהחלט זנות פוליטית.

וזאת הסיבה שהעפנו את האדם שאחראי לזנות הפוליטית. אני לא רואה את טומי לפיד עף ואת שינוי מגבשת מצע מדיני ברור ומוחלט על כולם. אף אחד לא שטף לי את המוח במפלגה - להפך. נוער העבודה היא התנועת נוער הפוליטית היחידה בה אין קומונרים ואנשים מצרפים אך ורק על בסיס רעיוני. התועיל בטובך להסביר לי מי בדיוק עשה לי שטיפת מוח מגיל צעיר ? (שאני בנוער העבודה בסה"כ שנה וחצי?) מפלגות קטנות מייצגות את הציבור שממנו הם באות ולא את טובת המדינה ואת טובת הכלל.

CANDY MAN

New member
תפסיק לערב את שינוי בכל הודעה...

קודם אתה אומר לי שאני מפרסם אותה בכל הודעה שנייה ועכשיו כל פעם אתה מזכיר לי את שינוי? מה ההגיון שלך? ואם בשינוי עסקנו אז לשינוי יש מצע מדיני-ביטחוני ברור מאד ואתה מוזמן לקרוא אותו בפעם המאה... אם אתה רוצה תמצית אז היום בעיתון של ידיעות אחרונות הם עשו תמצית יפה של המצע של כל מפלגה... אם תשים לב אז שינוי באותו קו מחשבה של העבודה אז אני לא מבין מה אתה רוצה מהם... השטיפת מוח שלך מתבטאת בכך שחוץ מהעבודה כל המפלגות נראות לך חסרות תועלת וגרועות ובכל מהפלגות אתה מזלזל ואת כולם אתה פוסל וזורק לפח... כאילו הכניסו לך למוח שחוץ מהעבודה הכל חרא... כל אדם אם קצת מחשבה בוחר לעצמו מה נראה לו ומה לא אבל לא פוסל את הכל כאילו הוא לבד בעולם.

למעלה