תגידו מזל טוב

fireman

New member
טופס 5 קיים בכל מקרה

מאחר וזה טופס שמוצג ע"י הרשות המקומית, חתימת הרשות המקומית על טופס 5 היא זו שמקנה בסופו של דבר את הגושפנקא כלפי החברה המפתחת (במידה ויש) על כך שעבודות הבניה בשטח הסתיימו באופן סופי ומוחלט. יתכן ואצלך שילבו את שניהם יחד מאחר וגם את עבודות הפיתוח כבר דאגת להשלים, מה שלא קורה אצל מרבית הבונים.

../images/Emo49.gif../images/Emo49.gif../images/Emo49.gif

שכתלי הבית יספגו רק בריאות ואושר

אטיוד5

Active member
הנה אני אומר

מזל טוב. אצלי ענין הטופס 4 היה כ"כ מינורי, כמו עוד איזו פרוצדורה קטנה שעוברת מעצמה. זה ממש היה אנטיקלימקס מסכן. עבר חלק לגמרי במכה ראשונה. הבנדם עשה סיבוב קטנטן, העיף מבט וחתם, כאילו כלום. לכן קשה לי להתחבר לכל הרעש-מהומה שעושים כאן מהטופס 4 הזה.

fireman

New member
כאמור, אצלי הבעיה הייתה להגיע

למצב שמישהו יבוא לבקר אצלי בבית.....כשהוא הגיע זה כבר היה פיס אוף קייק....את המרורים אכלנו לפני.

אמממאאא

New member
מזל טוב ובקרוב אצלינו

אני בשוק! אתמול הגשנו את הטפסים,על המקום בדקו אמרו שיש הכל וישלחו פקח. הייתי בטוחה שזה יקח זמן,היום התקשרו,באים מחר! תחזיקו אצבעות. וטיפ! כל מי שמתחיל לבנות מקבל מהועדה חוברת עם כל מה שצריך לטופס 4. בבקשה,הכינו תיקיה יפה,רשמו בצד "טופס 4" והתחילו לתייק. מדידה מיקום יסודות ביקורת בטון של כל שלב החתימו כל מי שתריך מיד <המודד הראשון מת ומי שלא החתים אותו בזמן...> חתימה של הקבלן וצילום רשיון שלו אישורי מהנדס אישור על פינוי זבל מדידה סופית בדיקת ממ"ד/אטימות מי שיעשה כל דבר בזמן,לא ירוץ אחרי כלום ויהיה לו הכל ביד. ברגע שהכל יהיה גמור אפשר להגיש את הבקשה. בהצלחה!

אטיוד5

Active member
כל הניירת הזאת והפעולות האלו ...

הן לא הבעיה המרכזית בקבלת טופס 4. הבעיה המרכזית היא שיבוא הפקח וימצא כל מיני דברים שניבנו לא לפי התכנית בדיוק, או שניבנו שלא כהלכה. סתם דוגמא, בנית מעקה למדרגות והשלבים מרוחקים זה מזה 13 ס"מ במקום 10 ס"מ או שומו שמיים אופקיים.

fireman

New member
דווקא שלב הפקח עבר הכי חלק שיש

כי את כל מה שהייתי צריך "להכשיר" הכשרתי מבעוד מועד..... המוקש אצלי היה בעיית המהנדס....הגעתי למצב שיש לי בית בנוי, מאוכלס, מחובר לחשמל ואין לי חתימות מהנדס על טופס 4 והכי גרוע, אין לי מהנדס שיחתום. במשך שנתיים אכלנו חצץ על העניין הזה.....היינו צריכים להוציא את המתים מהקבר (התוכניות מהארכיב) ולהתחיל להריץ את הכל מחדש ולזה צריך להוסיף תוספת בניה של 1.7 מ"ר שרק הוסיפה לבלאגן ומשם המשיכו להתעסק בקטנות על דברים ממש מטופשים.... אבל אתה יודע מה.....עם אנשי מקצוע לא נפלתי, הכל רץ חלק, במשהו הייתי צריך ליפול.....זה היה הטופס 4, אבל נו מילא, עבר ונגמר.

avi5199

New member
הנזק שלי מהביקורת מסתכם ב 15 אלף שח ../images/Emo46.gif

החלפת חלק מהגדרות ריצוף החניה מילוי אדמה בגינה.

טלטוש

New member
קודם כל מזל טוב ובקרוב אצל כולנו

אבל, אני חושבת שכן כדאי לכתוב שמות של בעלי מקצוע לא מקצועיים אם אני נפלתי אצל רמאי אני בוודאי לא ארצה שמישהו אחר יקנה אצלו - רק כדי למנוע נפילה של אדם אחר.

למעלה