תגידו מזל טוב

fireman

New member
תגידו מזל טוב

היום קיבלנו את הטופס 4 רשמית
בקרוב אצלכם!

calya

New member
קולולולולו ובוא תפתח מסורת כמו בפורום חתונות:

מי שמקבל טופס 4 צריך לכתוב שירשור קרדיטים. זה אומר שכל מי שהיית מרוצה ממנו מקבל קרדיט ותאור קצר של העבודה שהוא עשה לך, למשל:
מטבח - פאנל מטבחים. מסוג XYZ. היו ספקים טובים, אהבתי את הצבע בלה בלה בלה...
טיח - שלמה ובניו טיח בע"מ. עשו עבודה נהדרת בחצי הזמן ושווים את המחיר...

fireman

New member
אוקיי, מקובל..... ../images/Emo13.gif

מאיפה נתחיל.....אמממ ריצופים, אריחים, כיורים, כל הסניטציה, ברזים - נגב קרמיקה סניף ב"ש, שירות מעולה ומחירים מצויינים. דלתות - פנים וחוץ, שריונית חסם, סניף ב"ש, שירות מעולה! חשמל, טלפון, טל"כ, רשתות, תאורה - אני
אלומיניום - עידן האלומיניום ב"ש (אבי הגדול!) 12-14 מפתחים כמדומני, כולם בידודיים, תריסי רפפה אלומיניום משוך, 3 חלונות בלגיים, כל השאר 7000 קליל, פנורמי קליל 9000 אינסטלציה+ביוב+ניקוזי גגות - צ'רלי הגדול (אין מה לפרסם יותר מזה, הוא לא עובד עם השוק הפרטי, רק בפרוייקטים גדולים, עשה לנו בגלל שהוא כמו משפחה אצלנו) מעקות - זיו שחף, יופי של עבודות! מטבח, ארונות אמבטיה, מראות - פנל מטבחים, מעולים מעולים מעולים! מיזוג אויר - יש לו מזל שאני לא זוכר את השם שלו. ריצוף חוץ +רעפים - אקרשטיין סניף ב"ש, בסניף שירות מצויין, מובילים - תלוי על מי נפלתם, היה לי אחד זהב ואחד להקיא עליו (עבודה אני עשיתי) אביזרי ממ"ד - רב בריח, שלא תדעו, כל מילה נוספת מיותרת אספקת בטון - בר בטון - עמדו יפה בזמנים, איכות בטון מעולה (תוצאות בדיקות של 38 מגפ"ס ומעלה לבטון ב-30) שאיבת בטון - פומי, שירות מצויין, עמידה בזמנים, מפעילים מקצועיים, מחירים טובים. אספקת טיט - הנסון - היו בסדר גמור, חומר באיכות מעולה חומרי בניין שונים (בלוקים, מלט, וכוליי....) - דג'ורנו סניף בית אשל ב"ש, שירות מצויין. חומרי חשמל - קשטן - מעולה, מחירים מצויינים, שירות נהדר, קיבלו בחזרה ובחיוך כל ציוד שלא היה לי בו שימוש וזיכו לוח חשמל - קצנשטיין אדלר - מעולה ברזל - נקנה ממספר מקומות, לא סגרתי עיסקה גלובלית, פשוט בכל שלב הצגתי כתב כמויות ולקחתי אצל מי שנתן את המחיר הכי טוב, אם זה משנה, הם היו אלימלך מקס, כיפוף ברזל דרום והספק של החומרי בניין בחורה (ישוב בדואי) שאיני זוכר את שמו. אבן הבאתי מחברון בימים שעוד היה אפשר להביא (1999) צרות - משרד המהנדס שלנו, הצרה הכי גדולה שהייתה לנו בבניה, מנהל משרד שעבד על העובדים שלו כנראה, השאיר אותם לי משכורות, לקוחות זועמים ונעלם לו לרומניה, עוד אחד מאותם מקרים שאפשר לומר עליהם צרת רבים חצי נחמה.....במקרה שלי לקח שנתיים להוציא טופס 4 רק בגלל הסיפור הזה. אדריכלית - שוש אלון (עבדה בזמנו באותו משרד) - עשתה עבודה נהדרת, ואין לי כלפיה שום טענות, להיפך, מאוד סובלנית, יצירתית, עשתה עבודה יפה מאוד ומקצועית מאוד, היום יש לה משרד פרטי ואני ממליץ מאוד לכל מי שבונה באזור. עבודות עפר ואספקת חומרים בתפזורות - האחים סמי, שירות מעולה, מקצועי, זהיר, סובלני, אני ממליץ מאוד. כל מי שרוצה פרטים נוספים וספציפיים לגבי כל איש מקצוע מאלו שצויינו לעיל מוזמן לפנות במסר אישי.

איריסג

New member
כ"אדומה" בפורום חתונות אני אעיר:

הקרדיטים בחתונות אמורים לכלול גם את הספקים שהיינו לא מרוצים מהם. הבעיה בתחום כמו חתונות שכולנו רוצים לחשוב שהיתה לנו חתונה מושלמת ובחרנו היטב את כל הספקים. כך שביקורות לא מחמיאות הן די נדירות. מה גם שתמיד יש את החשש הזה (לטעמי הלא מוצדק, אם עושים את זה נכון) שהספק יקרא ויאיים בתביעה וכו'. אני חושבת שדווקא בפורום כזה - חשוב שגם ספקים שלא עשו עבודתם נאמנה, או שהסתבר אחר כך שנתנו מחיר נורא גבוה וכו', או שהשירות היה לקוי - יצויינו כאן. כמובן תחת כל כללי מניעת הדיבה המקובלים בתפוז.

יאיר266

New member
מתנגד...

אנחנו רק בתחילת הדרך, אבל הרושם שלי הוא שבניגוד למה שאמרת על חתונות, בבנייה יש לאנשים לשפוט את בעלי המקצוע לחומרה (בבחינת "כולם מניי..."). מכיוון שמרוצה/לא מרוצה זו נק' מאד סובייקטיבית אשר תלויה גם בספק וגם בלקוח וגם בנק' הזמן הספציפית, מספיק לדעתי לציין רק קרדיט חיובי. אם מספיק אנשים ישתפו פעולה, אפשר יהיה להרכיב רשימה שתכלול את כל בעלי המקצוע שצריך.

איריסג

New member
ואיך נדע להזהר מרמאים / שרלטנים או סתם בעלי

מקצוע גרועים? הרי אם מישהוא לא נמצא ברשימת המומלצים - זה לא בהכרח אומר שהוא לא בעל מקצוע מצויין. אני חושבת שחלק מאד משמעותי מזכות הקיום של הפורום הזה הוא להזהיר מפני בעלי מקצוע רעים. שוב - כמובן לא על בסיס "רס"ן שמועתי" - אלא חוויות אישיות ומקרים ברורים - ומבלי להכנס לתביעות דיבה. סתם דוגמה - עניין דלתות הפנים - אלמלא הפורום (ונעזוב רגע את אחד הגולשים שאיך נגיד בעדינות - קצת אובססיבי לעניין) לא הייתי יודעת שיש בעיה עם אופן גלרי. אבל בזכות זה שהנושא עלה לפורום - למדתי שיש איתם בעיה ולצערי, לא הספקתי להזהיר בזמן חברה לעבודה - שאכלה אותה די בענק איתם (וככה גם יכולתי לתרום לפורום ביקורת נוספת). אבל כאמור - בזכות הפורום למדתי שיש בעיה.

fireman

New member
להשתמש בפורום ככלי לסגירת חשבונות

זה דבר שאני לא אוהב, גם כגולש מן המניין וגם כמנהל במערכת הפורומים הספציפית הזו כבר 7 שנים. אני יודע דבר אחד, איש מקצוע שילכלך על עצמו כשהוא עושה עבודה אצלי, לא יזכה ששמו יישמע יוצא מפי כהמלצה לאדם אחר, אך לעומת זאת, איש מקצוע שיעשה עבודתו נאמנה, הבטחתי היא כי כל דרישה לאותו איש מקצוע שתגיע לאוזני תזכה בהמלצה חמה מאוד..... בטוחני שלא מעט מחברי הפורום הזה, בין אם הפעילים ובין אם הפאסיביים החליטו לעשות את המטבח אצלהם בבית במטבחי פנל בעקבות המלצה שלי ואת המעקה אצל זיו שחף בגלל המלצה שלי ואני מאחל לכל אותם אנשי מקצוע עוד שנים רבות של עשיה, הצלחה ושגשוג כי מגיע להם וגם אם יש מחלוקות בדרך....והיו, עם לא מעט אנשי מקצוע..... השורה התחתונה צריכה להיות שורת התוצאה..... אם ניקח לדוגמא את האיטום של הגג, אכלתי ממנו מרורים בגלל עבודה שבוצעה בצורה לא טובה, אכלתי נזילות על ימין ועל שמאל אבל למרות כל הטלפונים, הכעסים, הסחבת והנזקים אותו איש מקצוע הגיע פעם, ועוד פעם ועוד פעם ועוד פעם עד שכל הבעיות הגיעו לפתרונן גם במחיר פירוק, ותיקון ופירוק ותיקון והמון משאבים וכסף שיצאו מכיסו בגלל שרצה לספק את השירות כפי שהבטיח שיספק אותו.... אז בשורה התחתונה העבודה נעשתה כהלכה, בלי עין הרע הגג אטום יופי יופי אבל אני לא אדבר רעה בשמו של אותו איש מצקוע אבל מנגד אף אדם שאני מכיר ומחפש איש איטום לא ישמע אותו מזכיר את שמו של אותו איש מקצוע.....כמו שנאמר...."נפרדו דרכינו לשלום" לא מתכוון לשים לו פנדלים אבל גם לא מתכוון להמליץ עליו מאחר וכל מילה שתיכתב כאן, לטוב ולרע, משמעות רבה לה. לסיכום נאמר שהמלצה טובה יותר מאזהרה.....עדיף לבחור איש מקצוע מבין 3 המלצות ולא להתרחק מאחד לא טוב, ללכת לאחד שאף אחד לא מכיר וליפול איתו....תנו את הקצפת לצדיקים ולרשעים תשאירו שיבשלו לעצמם את הדייסה שלהם (יאללה איזה פואטי אני היום
)

avi5199

New member
אפשר קצת חוויות מהשלבים הסופיים שלפני

קבלת הטופס ? האם מקבלים את הטופס מייד אחרי הביקורת של הועדה או שיש עוד הפתעות ? אני בשלב שאחרי ביקורת של המפקח של הועדה , אני כרגע מתקן את הליקויים שהוא מצא ביקורת, וצריך להזמין אותו שוב אחרי זה לביקורת חוזרת, רציתי לדעת אם יש עוד או שאחרי הביקורת הזאת מקבלים ישר את הטופס.

fireman

New member
הביקור של המפקח

מגיע לאחר שנחתם כל "טופס הטיולים" שמרכיב את טופס 4 (תקנה 5)
מדורי חיוב בעלים, אגרות, ממ"י, טאבו (אם יש), חברה מפתחת, מחלקות מים וביוב, הבאת כל הבדיקות (הג"א, בטונים, צנרת, ביוב, מהנדס
) ובסוף בסוף בסוף מגיע המפקח לבקר..... אצלי כל מה שהיה צריך לתקן, תוקן מראש אז דווקא השלב הזה עבר במחיאות כפיים, לאחר אישור מנהל אגף הפיקוח (שגם איתו היה לנו עימות לא קטן) מקבלים את הטופס 4 ואיתו רצים לחברת חשמל (למסגור במקרה שלנו
) אם הפיתוח הסביבתי במגרש הסתיים אוטומטית אתה יכול כבר למלא את הטופס 5.....אני הרצתי אותם במקביל בשביל לא לרוץ פעמיים כאשר בשביל הטופס 5 צריך להוכיח גמר בניה (ביקור נוסף של המפקח) ואצלי את זה עדיין אין בגלל עצלנות נטו.

avi5199

New member
מה יש גם טופס 5 !!??? ../images/Emo2.gif../images/Emo10.gif../images/Emo178.gif../images/Emo5.gif

מה זה טופס 5 ? בשביל מה זה טוב ? המפקח כבר ראה אצלי את הפיתוח והעיר הערות על הפיתוח.... בעצם כל ההערות שקיבלתי היו גדרות וריצוף חניה ... אז מה לעשות עכשיו ? אני מקווה שאין טופס 6, 7, 8, ... בכל ביקור יש להם גחמה חדשה שעולה לי עוד כסף.

fireman

New member
כבר חתום כולו

צריך רק את החותמת הסופית שתלויה כרגע רק בי.....צריך לסיים עוד 2 מ"ר ריצוף חוץ....ואני ממששששששש מתעצל

fireman

New member
טופס 5 הוא טופס גמר

טופס 4 הוא טופס אכלוס - המבנה ראוי לחיבור לתשתיות קבועות ולמגורים טופס 5 הוא טופס גמר - גמר כל עבודות הבניה, פיתוח וכוליי בשטח. כאשר הבניה מבוצעת על שטח שבו יש חברה מפתחת טופס 5 מהווה שחרור של דפי הערבות שכל בונה נדרש להפקיד כערבות לשמירה על תשתיות....כלומר, אם בניתי את הבית שלי והורדתי בטעות עמוד תאורה עם הטרקטור שעבד אצלי, העלות תחולט מתוך הערבות שהפקדתי.... לאחר קבלת טופס 5 החברה המפתחת משחררת את הכסף הזה (שבמקרה שלי יועד להקמת הגינה
)

תודה. אם הבנתי נכון,

אם אני בונה עצמאית ללא חברה מפתחת אז אין לי טופס כזה וסיימתי את תפקידי בטופס 4?

avi5199

New member
אההההה נרגעתי , לא ביקשו ממני ערבויות כאלה.

אז אחרי טופס 4 לא צריך יותר טפסים. בנוסף כתוב בהיתר שטופס 4 ינתן אחרי גמר כל עבודות הפיתוח ... שזה עכשיו.

למעלה