תגידו מה שתגידו

lsg101

New member
תגידו מה שתגידו

על איך שהיא נבחרה, ועל הכישורים שלה, ועל כמה היא מקושרת לפשע וכן הלאה (ואני אמרתי, ולא פעם), אבל ענבל גבריאלי היא היחידה שלא הצביעה בעד החוק של הארכת המילואים (שאגב, לא יובא לקריאה שניה ושלישית), ועכשיו היא אפילו נענשת על זה ולא מתלוננת. אז יכול להיות שזה תרגיל פוליטי, אבל בהחלט מגיע לה "יישר-כוח" לפחות על ההתנהגות שלה במקרה הספציפי הזה.

Roobie

New member
מסכים בהחלט ../images/Emo45.gif

ענבל גבריאלי מאוד מרשימה עד עכשיו. דרך אגב, היא היחידה מהליכוד שלא הצביעה בעד החוק הזה. אתה הולך להעניש את הליכוד על כך בבחירות הקרובות?

lsg101

New member
אני לא מצביע לליכוד באופן עיוור

אני שוקל את הצבעתי ארוכות לפני כל בחירות (עד כה עשיתי את זה), ובמידה ואגיע למסקנה שהליכוד לא מייצג אותי בעמדותיו ובדרכי ביטויין בכנסת ובממשלה, לא אצביע בעדו ואחפש מפלגה אחרת להצביע עבורה. ובכל המקרה, הבחירות לא קרובות

עמרי ר

New member
אולי שווה להזכיר לך

שמי שניסח את הארכת המילואים לפני שנה היה פואד, אז ראש מפלגת העבודה. אני לא חושב שיש מישהו שמחפש לדפוק את המילואימניקים, בוודאי לא המפלגות הציוניות שאנשיה גם שולחים את בניהם לצבא, ויודעים טוב מאוד מה חשיבות הצבא ואיזו עבודה עושים האזרחים המגוייסים לשירות מילואים.

Roobie

New member
נכון

וזו אחת הסיבות שפואד הועף מראשות מפלגת העבודה, ובכל מקרה אני לא תומך של מפלגת העבודה כך שזה ממש לא משנה. ואולי לא מחפשים לדפוק את המילואימניקים, אבל גם לא אכפת לחברי-הכנסת של הליכוד (מלבד גברת גבריאלי) לדפוק את המילואימניקים.

lsg101

New member
אבל בוא נודה בזה

שאם מרצ הייתה יושבת בממשלת שמאל שהייתה צריכה להאריך את ימי המילואים, היא גם הייתה מצביעה בעד, בגלל שזה שלב הכרחי בדרך לשלום. כמו שהם ישבו עם ש"ס, למרות ניגוד האינטרסים. צריך להודות בזה: לפוליטיקאים הנבחרים שלנו, רובם ככולם, לא כל כך אכפת מהבוחרים שלהם כשהם מגיעים לכיסאות שלהם. וזה ימשיך להיות כך, עד שישנו את שיטת המשטר.

Roobie

New member
ממשלת שמאל לא היתה בוחרת

להאריך את ימי המילואים, זה לא מקרי שמרצ תמיד מובילה מאבקים לשיפור תנאי המילואימניקים. זה לא התחיל עכשיו. בקשר לישיבה עם ש"ס - גם אז מרצ לא הצביעה בעד חוקים שמעודדים כפיה דתית. איזה משטר אתה רוצה לראות פה?

Charlie

New member
יובל, ממשלת שמאל החזיקה במילואים

למשך חודשים כוחות מילואים רבים לאחר מלחמת יום כיפור, למרות שהמלחמה הסתיימה.

Roobie

New member
מה הקשר?

אל תתחיל עכשיו לחזור 30 שנה אחורה בויכוחים כמו מישהו אחר פה... וגולדה ומפלגת העבודה של אז ממש לא קשורים למרצ של היום.

lsg101

New member
אני מניח

שהתכוונת איזה סוג משטר. אני הייתי רוצה מאוד לראות פה משטר בו הנבחרים הם מחוייבים בדין הבוחר ולא רק בדין התנועה. כלומר: שיטת בחירות אזורית-רובית, בהם כל נבחר חייב לעמוד לפני בוחריו כל ארבע שנים, ולהצביע על הישגים אישיים ועל תרומתו לבוחריו. מה גם שכך גם ניתן להקטין את מספר חברי הכנסת, למשל ל - 71 כמניין הסנהדרין (בשביל לשמור על הסמליות). בנוסף, ארצה לראות שיטת בחירות נשיאותית על מנת להוסיף יציבות למשטר (את הנשיא ניתן להפיל רק על ידי הדחה, שהיא הליך ארוך ומסובך), ועל מנת להעביר את הניהול של המשרדים הממשלתיים מפוליטיקאים בינוניים שלא מבינים דבר וחצי דבר בענייני משרדיהם, לאנשים מנוסים בעלי השקפת עולם מגובשת בענייני משרדם (לחברי הכנסת אסור להיות שרים, להיות חבר כנסת הופך להיות דבר מכובד, מטרה משל עצמה, ולא שלב ראשון בדרך להיות שר). בחלק מהמדינות הדמוקרטיות משתמשים או בדגם הזה (ארה"ב למשל) או במעין שילוב של השיטה הזאת והשיטה הפלרמנטרית (חלק מחברי הפרלמנט נבחרים בשיטה האישית, וחלק בשיטה המפלגתית, כמו בבריטניה או גרמניה), ולדעתי השיטה הזאת תהיה הרבה יותר טובה לישראל מאשר השיטה העכשווית.

lsg101

New member
ובקשר למרצ

מה זאת אומרת בוחרת להאריך? מה, שרון אוהב לראות חיילי מילואים מגוייסים להרבה זמן? מערכת הביטחון ראתה בזה צורך, ואם צורך שכזה יתעורר בזמן ממשלת שמאל שבה מרצ יושבת, גם מרצ תצביע בעד הארכה.

Roobie

New member
לא נכון

מערכת הביטחון לא רואה בזה צורך, ואפילו ביטלה את הארכת המילואים. הליכוד ושינוי נדפקו מכאן ומכאן, עכשיו הן גם לא יכולות לתקן. בקשר לשיטת המשטר שאתה מציע - מסכים איתה בהחלט. השאלה היא איך מועמד יעמוד מול הנבחרים כשהוא לא אמון על אזורם אלא ח"כ כמו ח"כ אחר? הוא הרי לא ראש-עיר או מושל, ובסופו של דבר ליכודניקים יצביעו למועמד של הליכוד ומערכניקים למועמד של העבודה.

lsg101

New member
אוקיי

1. הממשלה משכה את הצעת החוק, והוא לא יובא לקריאה שנייה ושלישית. משמע, שבכל מקרה, הם לא ישרתו 43 יום (וקצינים יותר) כמו שהממשלה רצתה. אני לא יודע מה הייתה עמדת מערכת הביטחון בעניין, אבל אם הם אכן התנגדו, זה מוזר מאוד שהממשלה ניסתה להאריך את מספר ימי המילואים. 2. לא הבנתי את השאלה. הנבחר יהיה הנציג של אותו אזור בכנסת. הוא לא יהיה אחראי על התיפקוד היום-יומי שלו (בשביל זה יהיו ראשי עיר ומועצות) אלא על שמירת האינטרסים של אותו האזור, וייצוגם של תושבי האזור בכנסת. אולי, אגב, בדרך כזה אנשים יפסיקו להצביע לאדם כי הוא מהליכוד או מהעבודה, ויתחילו להצביע לפי כשירות, לפי תרומה לקהילה, לפי קריטריונים יותר עניניים. בארצות הברית זה עובד.

ראליסט

New member
בניגוד לך...

זה מוכיח שהן הליכוד והן העבודה,שתיהן מפלגות ציוניות,יודעות לפגוע עמוק גם בצה"ל,גם באנשי המילואים וגם בערכי הצבא,כאשר זה מגיע לענינים פוליטיים,כמו כניעה לחרדים. וזו בדיוק הסיבה לכוחה העצום של "שינוי" בבחירות האחרונות. אגב,את בניהם שולחים כולם לצבא,למעט הערבים והחרדים,מה שלא מונע מכל הפוליטיקאים לפגוע בצבא בכל מיני תרוצים עלובים.

למעלה