תגידו, מה יהיה?

תגידו, מה יהיה?

אני מתיעצת עם אוגי לגבי העבודה, שתינו עובדות במקום די דומה, אבל כשאני מתארת לה את מה שקרה לי היא די נדהמת ואני לא מבינה איך זה יכול להיות ששני מקומות עבודה שנותנים את אותו השירות נוהגים לגמרי אחרת. פניתי לאחראית לקבלת פתרון(מתקשרים)ובמקום לומר לי שיש מספרים חדשים להתקשרות היא שאלה אותי "את פתחת היום תדריך יומי?, לא כי אם היית פותחת את התדריך היומי אז...ו... כי... " א.בוודאי שפתחתי תדריך יומי זה דבר שעושים לפני שמפעילים מחשב. ב.התדריך שהיא דיברה עליו הגיע אחרישהגעתי לעבודה ואיזה נציגה אמרה משהו על תדריך חדש אבל לא לי, אלא לחברה שלה וזה היה בין שיחה לשיחה שקיבלתי, חשבתי שהן מתבדחות, הן דיברו ביניהן על המון דברים שלא היו קשורים לעבודה, בכלל לא יחסתי חשיבות למה שהן אמרו, חוסר תשומת לב שלי האמת.. מפה לשם- היא דיברה המון זמן ובכל הזמן הזה חיכתה קשישה בת מעל שמונים על הקו למידע רפואי, יש לך משהו לומר לי? אחלה, אבל למה על חשבון הזמן של הקשישה? נדבר אחרי השיחה, אני אגש אליך כן? לא... אז אמרתי לה משהו בסגנון "כל הנאום שלך היה מיותר" ומהר חזרתי אל הקשישה" היא היתה מאוד חשובה לי והייתי צריכה להתקשר אל המספר החדש שניתן בעדכון וזה אומר לפתוח עדכון חדש. אז האחראית ניגשה אלי אחרי שעה ואמרה לי:"בפעם הבאה שתנתקי לי שיחה בצורה כזו אנחנו נלך לשיחת בירור אצל המנהלת" ואני הייתי בשיחה באותו הזמן כן? שאלתי אותה "למה אסור לענות לך? כי מה?" והיא אמרה: "הטון שלך לא מוצא חן בעיניי ולא מכובד" אז שאלתי אותה "למה לא?" באמת רציתי לדעת! אז היא אמרה: "אין לך לקוחה על הקו?" אז שאלתי אותה:"אני פניתי אליך או את אלי"? בטח שהיתה לי לקוחה, היתה לי בקרת איכות , שיחה מוסווה של המקום שאני עובדת בו , של ההנהלה וגם עברתי אותה בהצלחה רבה ולא שמחתי בכלל ,לא הרגשתי כלום חוץ מיאוש אחד טוטאלי ותת רמה נמאס לי. אני לא מספרת לכם הרבה דברים , אני עבדתי בזמנו אצל אדם מאוד חשוב במדינה שלנו, איש מאוד בכיר שדיבר אלי בגובה העיניים , בחיים שלי לא דיברו אלי ככה, בחיים. נשבר לי בחיי שאין לי כוח , בחיי.

ufo11

New member
QT...אין איזה מישהו שאת

יכולה לפנות אליו להתלונן? ייתכן ומדובר באדם שמנסה להתקיל אותך כל הזמן? זה עושה רושם כאילו מישהו מנסה להפיל אותך...לא יודע...יכול להיות שאני קולט לא נכון... אני לא מבין למה צריכה להיות התנכלות כזו...פשוט רוע לב של אנשים! אני חושב שזה שעברת בהצלחה את השיחה המוסווית...זה רק מראה לך שמבחינת עבודה ויכולת את מסוגלת להרבה! הבעיה היא שהאנשים...חמומי מוח כמו שאמרתי לך מזמן:) אני חושב שלא אני ולא אנשים אחרים יכולים לקבוע מה טוב לך מבחינת העבודה כי יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון כאשר נכנסים לעבודה או עוזבים אותה. תזכרי שכולם כאן בשבילך!

קיוטי מתוקה :)

קודם כל.. מנסיון, אל תקחי ללב יותר מדי אנשים כאלה, הם לא ראויים ליחס..ביחוד כאלה שבעבודה יודעים שההגדרה שלהם יותר גבוהה משלך ובגלל זה הם יכולים להתייחס אליך איך שבא להם. את בסדר ואת יודעת את זה. שיחת בירור זה מצוין, הם יראו שהיא ... איך לומר.. קצת מוגבלת שיכלית.. ואני מנסה להיות עדינה... ואולי יעשו עם זה משהו, והסבל יגיע לקיצו. בהצלחה. ואל תתני לאף אחד להרוס לך את הבטחון/את היום/את העובדה שאת מי שאת. במיוחד לא לאחת כמוה.

Blueberry Kiss

New member
משום מה יש לי הרגשה שכל זה

קורה כי אתן כולכן (בסיפור שלך) נשים. בין נשים שעובדות באותו מקום תמיד יש בעיות כאלה,אני לא יכולה להסביר למה אבל ככה זה. בנות הן נורא תחרותיות אחת כלפי השניה (אני לא טוענת שאת תחרותית, אלא דווקא השנייה בסיפור שלך). משום מה יש לי הרגשה שאם היו שם גם כמה גברים זה היה אחרת לגמרי. לדעתי את לא צריכה להתייחס אליה. המטרה שלה היא למרר לך את החיים ובכך להרגיש עליונות עליך. הדבר שהכי ישבור אותה זה אם כל הזמן תתנהגי כאילו זה לא מזיז לך. היא מרימה עליך את הקול? תעני לה בקול הכי נחמד וחברותי שאת מסוגלת. זה ממש גורם לבנאדם שמרים את הקול להרגיש מטומטם.

דינה יקירתי

אולי באמת כדאי שתסכימי לאותה "שיחת הנהלה" כדי שתבהירי את עמדתך ותסבירי מה קורה וגם שתראי ששום שיחת בירור לא מבהילה או מפחידה אותך שנית . אולי יש דברים שבכל זאת אם את אוהבת את העבודה כדאי להכניס מאוזן אחת ובפירוש להוציא מהשנייה - אחרת כל יום יהיה יותר סיוט מאחר וחבל . זה יעצור את ההתקדמות שלך כי תהיי עסוקה בכעסים ובתסכול במקום בהשקה - צריך בצורה כזו או אחרת לדעתי לשים קץ לסיפור

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo45.gif גם לי נראה שכדאי לדבר עם

המנהל/ת ואפילו ביוזמתך כדי שזה לא יבוא אחרי איזו תלונה חסרת בסיס אבל משאירת רושם.

לא נישאר לי אלה להסכים לכל הנאמר

* העבודה חשובה * צריך קצת להוריד מסך בעבודה, קצת לא לקחת ללב, ובסוף יום העבודה לשכח ממנה(כן זה לא קל). * להיות במסגרת למרות שהיא לא הכי ,,,, ולנסות לעשות טוב לאנשים, ולדעת שעשית את המיטב ובזה זה ניגמר. מדינה קשה. ויהיה טוב.

אוגי 22

New member
בלוברי

באופן כללי אני מסכימה עם הגישה של בעיות בעבודה בין נשים, אבל זה לא תמיד ככה, אתה צריך לראות אצלנו איך זה, כמעט כולם מנהלות - חוץ מאחד :) - והגיבוש ביננו והחברות זה פשוט דבר מדהים. עזוב כבר ערבי צוות שנעשים מרצון ובכיף וכולם רק מחכים לזה, מעבר לזה אנחנו יוצאים כולם יחד - איפה שאני עובדת אנחנו הצוות הכי מגובש שיש והרבה מקנאים בנו - אני חושבת שזה אפשרי אם לא קיימת מנהלת שמתנהגת כעבד כימלוך

hashy

New member
להגיד כן, כן ולסגור את הטלפון ../images/Emo70.gif

פוליטיקה, פוליטיקה ולנשום עמוק, עמוק...
הפולניות למדו שיש שתי דרכים להשיג מה שהן רוצות - אחת זה לגרום לרגשות אשם אין סופיים והשניה לתת לבנאדם לחשוב שאת חולקת לו כבוד ולקלל אותו מאחורי הגב...
להראות לה שהיא טועה ברגע השיחה רק יוביל לפיטוריך סתם כי היא בהתקפת אגו.. ולכן אני מציעה לא לאמר כלום באותו רגע. לתת לה שתגיד מה שהיא רוצה ושתברבר על מוות. אח"כ - לגרום לה רגשות אשם כאלה עד שהיא תתבייש להרים את הראש שלה לידך... אני מציעה שתי דרכים לעשות את זה : 1. אחרי שהיא סיימה לדבר או כשהיא שואלת האם קראת התדרוך היומי להשיב "מה שינו את התדריך אחרי השעה X [השעה שהגעת לעבודה]!! מתי הודיעו על זה למשמרת שלי?" זה כמו לאמר "מותק, את לא מבצעת את התפקיד שלך כמו שצריך" בלי לאמר את זה. - או - 2. בסוף דבריה לפני שאת סוגרת להגיד לה שאת רוצה לדבר איתה בסוף המשמרת בנוגע למשהו אישי ואז לגשת אליה בשקט בלי שאף אחד ישמע [אולי בפינת קפה או משהו?] !!! ולהסביר לה שאת לא יכולה לדעת שיש תדרוך חדש כשאת מגיעה מוקדם בלי שהיא תגיד לך, לבקש אותה לידע אותך כשיש תדרוך יומי חדש כאילו שאת לא יודעת שהיא אמורה לעשות את זה. במקום לכעוס עליה תעשי לה רגשות אשם לנצח - שאת מאד משתדלת, וקראת את החומר ואת התקשרת אליה כי זו הדרך לקבל את התשובות הכי נכונות כו' וכו' שהיא תרגיש חרא שהיא הציקה לך בכלל. מה שנקרא - עשי לה כמה שיותר פדיחות תוך כדי הפעלת הגנים הפולניים שטמונים אצל כולנו בפול ווליום אבל בשקט בשקט [כי אם תעשי בפול ווליום את יכולה להסתכסך איתה אישית ולכי תדעי מתי שוב תפגשו] אם חלק מהמטרות שלך שם הן לקבל קידום את יכולה גם לגשת לראש צוות שלך או אליה אפילו ולהעיר על זה שלפעמים "פוטרי הבעיות" מעירים הערות בזמן שהלקוח ממתין על הקו וזה מאריך את השיחות מאד ומה שאת מציעה זה שהערות כגון אלה יאמרו עם תום השיחה עם הלקוח או אחרי/ לפני משמרת. גם אם את יודעת שהם לא יעשות עם זה כלום לפחות תרויחי יוזמה אישית בדוחו"ת עלייך. כל הרעיונות האלה הם לצערי פרי ניסיונות מרים עם בוסים אטומים שלא רואים ממטר את זה שמולם ואת הטעויות שלהם ובטח לא זוכרים איך הם היו כשרק התחילו לעבוד. גיליתי שלהילחם איתם לא כדאי ולהראות להם שאת טובה יותר מהם זה מסוכן אם רוצים להמשיך לעבוד. מה שכן, תמיד אפשר לצייר על נייר את הראש שלהם ולעשות עליהם הרבה נקודות עם העט - כאלה שעושות חורים בנייר
... ולזכור שבסה"כ היא איזה פוצית קטנה שתשב טוב טוב על ה
...

בתדריך היומי כתוב

"הלקוח הוא הדבר היקר ביותר לליבנו" וכולכם צודקים כאן, חוץ מבלוברי שכתבה משהו על תחרות כי אני לא מכירה את האישה הזו, אני רק יודעת מה השם שלה, אין לי מושג מה הסטטוס שלה או מאיזו עיר היא והאמת זה גם לא מעניין אותי. ובכלל בלוברי, זה מקום ענק ,תדמייני בערך 2 אולמות כדורסל מלאים בנציגי שירות לקוחות ומחשבים, משהו כזה, ויש כמה קומות. יש גם נשים וגם גברים ויש פרגון בין הנשים ובין הגברים , אולי יש תחרות אבל באמת שאני לא מכירה , לא יצא לי להכיר לא להתחרות, אני לא חושבת שמדובר בתחרות,זה אופי אולי של בן אדם ואולי, אולי אחראי משמרת במקומות עבודה בישראל צריכים לעבור קורסים של תקשורת בין אישית אחת לכמה זמן כי כששואלים חלק מהם "מה שלומך?" הם עונים"בסדר" ובוהים... ובהמשך.. אם בתדריך היומי הקבוע זה מה שכתוב אז למה למען השם אני צריכה לייבש על הקו קשישה שמתחננת לעזרה? כי אנחנו מדינה לא מתוקנת? ואולי אני לא יודעת להעריך את מה שיש לי? אולי אני לא יודעת להתנהג כמו סמרטוט ריצפה? באמת, אני לא צינית, מאז שהתחלתי לעבוד שם אני מקבלת מהאישה הזו יחס מוזר משהו ולא עלה בדעתי לפצות פה, פשוט פחדתי ממנה ופתאום זה נראה לי הכי טבעי לענות לה , פתאום כזה הבנתי שבעצם אני אפילו צריכה לענות לה , כי בכלל לא מדובר בי אלא באישה קשישה בת שמונים ומחר ידובר אולי באחד ההורים שלי וזה ממש, אבל ממש הרגיז אותי, ולהתפתעתי אתמול כששוחחתי עם אחראי משמרת על כך הוא אמר לי שהוא מאוד מאוד מקווה שהפניתי את העניין למנהלת המוקד. ונציגה ששמעה את השיחה ושאלה אותו במי מדובר (אני לא הסכמתי להגיד לה במי מדובר) אמרה לי שהיא שמחה על שאני מעבירה את הנושא הלאה מפני שהאחראית שבה מדובר עוברת כל גבול מזה זמן וכבר התלוננו עליה כמה נציגים. אבל אני באמת מתחילה להאמין שמדובר בי ולא בשביל לקבל מכם סימפטיה אלא כי אולי, רק אולי,הייתי צריכה איכשהו להצליח לייצר לב של עופרת מה שאני לא מסוגלת ואולי בשביל זה צריך סוג של עבודה אחרת. כשמדובר באנשים שמתחננים לעזרה אני לא יודעת... כי הלקוח הוא הדבר היקר ביותר לליבנו, בהחלט! לב של עופרת צריך שיהיה לי. אני לא יודעת מה יהיה , אבל אין ספק שאני מותשת ודי משוכנעת שגם בשיחה עם מנהלת המוקד אני אצא האשמה כי איכשהו בינינו? אחראית המשמרת התחילה כנציגת שירות, מה שאומר שהיא הוכיחה להם שהיא שווה משהו. יקר מאוד...

Nayeli

New member
דינה

מה שרואים מלמטה לא רואים מלמעלה!!!!!!!!!!!!!!!! תזכרי את זה טוב טוב. זה לא ש"יש בה משהו אז קידמו אותה" יכול להיות שהיה בה משהו והיא פשוט התחילה לתפוס מעצמה ברגע שהיא קודמה. לא צריך להיות חזק, צריך להיות חכם - צריך לדעת למי לפנות ועם מי לדבר. אם היית שואלת את אחת המוקדניות האחרות אולי כבר מזמן היית עולה על זה שהתלוננו עליה והיית מתלוננת בעצמך. אולי שווה להעלות את זה להנהלה ולהזכיר בתוך זה את ה"זלזול ללקוחות" שלה כמו האישה הזקנה שחכתה הרבה זמן בזמן שהיא בלבלה לך את המח...

Nayeli את תמימה או שאני מיואשת

נתתי למנהלת המוקד מכתב וביקשתי שיחה בעקבות חילופי הדברים שהיו עם אחראית המשמרת,הצעתי להגיע היום במידה ולא התאפשר לה אתמול. יש כמה מנהלי משמרת במוקד בו זמנית, לא רק אחת, לא יודעת מה רואים מלמעלה או מלמטה האישה הזו איכשהו הגיעה למצב שבו היא מדברת אל נציגים כמו שהיא מדברת ומה שאני כותבת כאן זה מה שקרה כשעניתי לה. כשהתחלתי לעבוד שם הייתי בחופשת מחלה כמה ימים והתקשרתי ביום ד' לשאול מה המשמרות שלי, היא אמרה לי "אין משמרות" שאלתי אותה "את יודעת אולי באיזה יום יש משמרות?" היא ענתה לי:"לא! אני לא יודעת באיזה יום יש משמרות" אמרתי לה "תודה" והיא אמרה "בבקשה" וסגרה את הטלפון. בימי רביעי יש משמרות חדשות כל שבוע, אני הייתי חדשה, היא ידעה באיזה יום יש משמרות אבל ניצלה את זה שאני חדשה, לא לקחתי את זה הלאה להנהלה, לא היתה לי סיבה לחשוב שהיא מתנכלת לי כי אני חדשה , אני לא מכירה אנשים שפועלים מתוך מניעים מוזרים , אבל בדיעבד... והיתה גם שיחה שהיתה ממש השיא מבחינתי לפני הקשישה ועל חשבון לקוחה מאוד מאוד חולה ואולי הקשישה מבחינתי היתה הטריגר, אולי... כי כשמדובר באנשים חסרי אונים ועומדת מולי אישה ומחייכת ואומרת לי "דברי מהר", זה ממש, אבל ממש כבר לא מצחיק. אבל אני מתערבת איתך על מה שאת רוצה , שאין מצב שישמעו אותי איפושהו, נראה לי שניתנה לי הזדמנות לעבוד במקום עבודה, אחד התנאים לעבודה הם להיות עם לב של עופרת , ואני לא יודעת לייצר כזה לב. וזהו! ככה זה בחיים ואני גאה בתכונה הזו שלי ומודה לאלוהים עליה כל בוקר גם אם זה אומר שיהיה לי קשה לתת לילדים שלי דברים שקל לי לתת להם מאז שאני עובדת. יש גבול והלקוח באמת יקר לליבי. מה לעשות

hashy

New member
אני לא חושבת שNAYELY נאיבית

אני חושבת שאם תתעקשי שאת רוצה שיחה עם מנהלת המוקד תקבלי אותה ושם היא תהיה חייבת להקשיב... גם אם היא לא תעשה כלום זה משהו חשוב עבורך, פעם אחת שתוכלי לפרוק את מה שעובר עליך. את לא ילדה קטנה שיוכלו לאמר שאת קטנונית ואני בטוחה שאת גם לא תשמעי ככה. כשהתחלת את הפורום טענת שאף אחד לא יקשיב ולא יסכים לעזור והתעקשת בכל זאת. כולנו ראינו שבסופו של דבר היו הצלחת לגרום לכך שהרימו את הכפפה - אולי לא כולם, אולי לא תמיד אבל זה קרה ולא אחת. יש כאלה שעוזרים לאחרים פה, יש עיתונים שפירסמו, טלויזיות שאירחו רק כי את לקחת את הסיכון והתעקשת שיקשיבו לך. הייתי שמחה לדעת שאת עושה את הדברים האלה גם בשטחים אחרים בחיים שלא קשורים אלינו אלא רק לעצמך...

tropic

New member
אל תעשי כלום ואל תתיחסי עד הפעם

הבאה. אם יקרה שוב משהו חסר נימוס עם רוע לב שכזה בזמן שאת בשיחה עם לקוחה, תגידי "סליחה" ללקוחה ולאחראית שנובחת עליך תאמרי משהו בסגנון "אני עכשו אם לקוחה, תוכלי להחזיק את עצמך שנדבר בזמן הפנוי?" ואז תוכלי לשאול אותה מה יש לה נגדך? ומה בדיוק היא רוצה ממך? ממש במילים אלו כי את רוצה לדעת מדוע היא נגדך כל הזמן? חיזקי ואימצי!

אז מה אם היא התחילה בתור נציגת

שירות והיום היא בדרגה אחרת? מה עושה אותה לצודקת ? זה שהיא בעמדה אחרת והיא בתחושה של עליונות לא אומר שהיא מספקת את השירות טוב ממך!!! עובדה שלא היה נראה לה כל כך רע לייבש אישה מבוגרת על הקו = רק כאשר זה לא התאים לה - לדעתי - עלייך ליישר את ההדורים - ואם יש צורך לפנות לממונים עליה כי היא מציקה לך - עשי זאת יכול להיות שרק טוב יצמח מזה - ולאו דוקא תצאי אשמה מהסיפור - אם כן עלייך לעשות חושבים - דרגה של אדם לא עושה אותו נותן שירות טוב יותר - יכול להיות שבזמנו היא הייתה נותנת שירות טוב - וכאשר התקדמה בדרגה זה השתנה - הכל יכול להיות!

זה מאוד מוזר לי שאתם מצדיקים אותי

אני ממש מרגישה לא בסדר ומחפשת הודעה של מישהו שיכתוב לי שאני לא בסדר ואין הודעה כזו. איך זה יכול להיות? הייתי צריכה לסתום את הפה ולתת לה להמשיך לצחוק לי בפרצוף ואתם לא מבינים את זה, זה מוזר לי סליחה חבר'ה. באמת סליחה... מי שצריך עבודה מי שצריך פרנסה לא צריך לדעת לסתום את הפה? במצב של היום במדינה וזה? כאילו אני לא מבינה, באמת שלא... אתם מבינים? אני לא מאשימה אתכם חלילה, אני פשוט מנסה להבין איך זה שאתם לא חושבים כמוני על המצב של היום במשק והפרנסה של המשפחה שקודמת לכל וכל מה שמתלווה לזה. לפעמים אולי צריך לדעת לסתום את הפה? *כדי להתקבל עוברים קורס, יש מעט מאוד נציגים שנשארו מהקורס שלי, והרבה מתכננים לעזוב... נציגים אומרים לי "איבדתי את החיות שבי מאז שאני כאן, אין לי חשק לקום בבוקר" ואני אומרת "די, יהיה בסדר, כל ההתחלות קשות, יהיה בסדר, לאט לאט..." על מי אני עובדת

אז זה אומר דרשני....

וגם אם את הולכת להתפנס אין שום סיבה שתעשי מעצמך שטיח וידרכו עלייך... אז אם את חושבת שאת צודקת לכי על זה ..

hashy

New member
דינה יקירתנו, אם את כל כך מבקשת

אין בעיה: "את לא בסדר!!!!" (-; ועכשיו ברצינות את מוכנה להפסיק להכות
את החברה שלנו דינה? מה לעזאזל את רוצה מעצמך? אפשר לחשוב מה עשית? נשבר לך ונמאס לך מההתנהגות שלה ולא חשבת על עצמך ועל מקום העבודה - אם עוד לא גילו לך - זה מותר!!!! בסה"כ מצאת דרך להישאר שפויה בכל זה. יש לך הרבה כח אם את מצליחה להישאר שם ועוד לעודד אחרים.... תזכרי את זה. את לא יכולה לשנות את העובדה שאכפת לך מאחרים ומאיך שמתנהגים אליך, זה חלק ממך ולדעתי אחד החלקים היותר יפים - אחרת לא היה הפורום הזה... חוצמזה, אם הייתה איזשהי בעיה רצינית שגובלת במחשבה לפטר אותך כבר היו אומרים לך. ואת אומרת שמפרגנים לך על התלונה. אם שלחת מכתב למנהלת המוקד כדי לתת לה סיכוי לשפר את המוקד שלה היא
צריכה להגיד לך
תודה...

למעלה