תגידו, מה זה??

Rebeccan

New member
שקד, שזיף, תפוח, אפרסק

ועוד - כולם משפ' הורדניים מאפייני הפרח - 5 עלי כותרת, הרבה אבקנים, ניחוח טוב של הפריחה מרבית העצים שצויינו - הפריחה מקדימה את הלבלוב, והעץ עומד בשלכת השקד מקדים לפרוח, כיוון שהצוף שלו פחות טעים, והוא "בורח" לעונה שיש מאביקים אבל אין לו תחרות מצד פרחים אחרים שזיף פיסארדי לרוב מגדלים כצמח נוי - בשל הלבלוב האדום בורדו של העלים הפרי טעים בפני עצמו, אם כי לא תמיד העץ מניב פירות רבים פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

shlumbergera

New member
אולי המקור בערבית.מבטאים ביסארדי

ואולי לא. אני, אישית כמובן, לא אוהבת את העץ הזה. הוא תמיד מזכיר לי מטאטא זרדים עומד על הראש. בגינה פרטית בעלת מימדים רגילים הוא תופס נפח גדול מדי. שלא לדבר על כך שלפתע פתאום הוא תופס התפגרות ואי אפשר לדעת למה. ושלא לדבר על כך שלעיתים רחוקות הוא מחזיק את הפרחים עד לקמילה.

Aטלי

New member
איך מקבלים פרי

שנה שעברה היה לי פרי אחד, האם צריך להפרות?

Rebeccan

New member
פרי ?

בצ'כונה שלי יש לוידעת על מקומות אחרים בעצם, ראיתי פרי בעוד מקום לא ניסיתי להפרות ידנית - veni - vidi - vici באתי, ראיתי, קטפתי
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

לִיאֲת

New member
חייבת לקנות לי כזה

אני מבינה שההרדנברגיה פורחת בחורף. או לקראת סופו? איך היא נראית בקיץ? מתי הזמן הכי טוב לשתול אותה?

shlumbergera

New member
הרדנברגיה פורחת לפי האזור:קר יותר

מאוחר יותר, ולהיפך. ראיתי פריחות שלה כבר בסוף דצמבר. אבל יש מקומות שהיא תפרח רק בסוף ינואר ולתקופה קצרה. לאורך השנה היא שיח נשען/מטפס (נכרך אאל"ט) מלא עלים ירוק כהה. יכולה לשמש להצללה ולמיסוך. כשהיא מופיעה בפריחה הסגולה שלה, כשמסביב חורף אמיתי, היא מדהימה.

bel011

New member
מה זה היופי הזה? קצת פרטים בבקשה

והגינה נהדרת...

מייקלה1

New member
תודה בל ../images/Emo13.gif.

אריופס נקרא בעברית עינן. יש כמה סוגים, מה שמצולם אצלי זה עינן זהוב , עלים בירוק חזק, פריחה בצהוב בסוף החורף. שיח שאצלי מגיע לגובה 1.80 מ' עם מבנה צר. יש עוד סוג שנקרא עינן מסרקני העלווה אפורה והפרחים צהובים ובגודל של פרחי חרצית. שניהם גדלים בשמש ועמידים בקרה ובשרב,מתאימים לכל אזורי הארץ.

את בטוחה שזה עינן זהוב?

אני מכיר את העינן מסרקני והעלים שלו מאוד שונים (דומים לחרצית שיחית).

מייקלה1

New member
עינן מסרקני מזכיר חרצית שיחית,

רק שהעלווה בגוון אפור. אצלי בתמונה זה עינן זהוב מצרפת לך קישור עם צילום יותר ברור של העלים והפריחה.

shlumbergera

New member
מקמקמקסים../images/Emo20.gifמאמצת את האריופס

יש מצב ל ייחור? שניים? זרעים?

Rebeccan

New member
../images/Emo187.gif יש פטריות

שהפצת הנבגים שלהם היא כזו כאשר הגוף הזה מבשיל - הנבגים נראים כמו אבק גוף הפטריה מתפוצץ ומפיץ את הנבגים לכל עבר פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

מייקלה1

New member
לא אוהבת אותה,נראית כמו גזע

שרוף.לרוב אני לא נוגעת בה,לפעמים אני מנתקת אותה בעדינות לתוך שקית ניילון וישר לזבל.

למעלה