תגידו , מה הייתן עושות??

מירי,

New member
תגידו , מה הייתן עושות??

יש לי גיסה נהדרת! אבל מה? אנחנו נפגשות פעם בחודש (בערך) אצל חמתי, יש לה ילד בן שנתיים (בונבון אמיתי...), רק מה... הילד לא יודע לישון , ולכן ברגע שהם מתחילים את תהליך ההשכבה שלו , כל הזמן משתיקים את הילדים שלי- עכשיו מה לעשות שהילדים שלי לא שקטים (וזה בלשון עדינה)? נמאס לי שכועסים עליהם בגלל זה, או שמבקשים מאיתנו (ההורים) לגעור בהם.... מצד שני הילדים שלי ישנים יופי, הם ישנים בסלון (עיניין של מקום) וכשקמים בבוקר אנחנו לא אומרים לאף אחד (כולל כמובן לא לפשוש בן השנתים) להיות בשקט... בכלל לא בא לי לריב עם גיסתי על הנושא (או על כל נושא בכלל-כבר אמרתי שהיא מקסימה?) אבל אין סיבה גם שאני אגער בילדים שלי... אז?

kby

New member
למה לריב אם אפשר לדבר?

דווקא ברגע רגוע, להגיד שאת ממש מזדהה עם הקושי שלה, ושברור לך שכשנמצאים לא בבית עוד יותר קשה, אבל שגם לך קשה להרגיע את הילדים שלך שרגילים לדבר וכו'... לא חושבת שיש "פתרון קסם" לרגעים האלה, אבל קצת אמפתיה של שני הצדדים לצד השני רק תקל...

מירי,

New member
את שלב הדיבורים עברנו מזמן...

היסברתי.. מה גם שהיא כמובן היכירה את הילדים שלי עוד קודם
... לא עוזר! כשרוצים שהוא יישן , מנסים להשתיק את הילדים שלי...

kby

New member
אממ...

אני מבינה שזו שעה שהם עוד ערים... מה אם לתת להם לצאת לשחק בחוץ בזמן שמנסים להרדים את האחיין הבעייתי
?

מירי,

New member
אני היגעתי למסקנה....

שהילד הזה בכלל לא בעיתי! רק מה יש לו הורים..... תיראי הילדים שלי בני 4,6 , ביום שישי אין להם שעת שינה - כך שאני מדברת על שעות צהרים או 2100 בערב... "דווקא" הייתי רוצה לשמוע את ההורים שיש להם ילדים קטנים ונימצאים מ"הצד השני" - כלומר מנסים להרדים את הילדון ,האחיינים עושים רעש וההורים לא משתיקים אותם....

ר של ניב

New member
אז הנה אני כאן

דניאל הייתה נרדמת בלי בעיות, וגם לא הייתה נודניקית אם לא הייתה נרדמת. ניב הפוך ולכן כשאנחנו אצל ההורים של בעלי ויש עוד אחים יש לי בעיה (כמו בפסח למשל). ניסיתי שעות להרדים אותו ולא הצלחתי בגלל שדוקא שם המבוגרים לא יודעים מה זה שקט 5 דקות. אני מבינה את ההורים האלה, מה את רוצה להם יעשו? אם יש אפשרות שהילד ישן בחדר צדדי אז עדיף. מה רע בזה שהילדים שלך ילמדו שיש עוד רצונות חוץ משלהם, שילמדו להיות בשקט כשמישהו אחר ישן? לא רואה בזה שלילי.

מירי,

New member
הילד ישן בחדר צדדי...

הילדים שלי רגילים שבחדר שלהם מותר להם ביום שיש להשתולל - אבל שם אין להם את זה , הם משתדלים ברמתם להתחשב הם למשל יודעים לא לרוץ במסדרון, או לא להכנס לחדר שהוא ישן בו-למרות ששם יש מחשב (ולא חשוב כמה הם רוצים לשחק במחשב) ולא מדובר על 15 דק או חצי שעה 'עד שהילד יירדם' אלא מהרגע שמתחילים הניסיונות ועד הבוקר... (טוב, מזל שגם הילדים שלי נירדמים באיזה שהוא שלב).

ר של ניב

New member
אז פעם בחודש הם יהיו בשקט בחדר שלהם

מה קורה אחרי שהוא נרדם אם יש רעש? חבל שהיא מרגילה אותו לשקט כשהוא ישן, זה רק יקשה עליו כשיגדל, הוא יתעורר מכל דבר. אצלי יש בעיה עד שהם נרדמים, אחרי שנרדמו אין בעיה לעשות רעש בגדר הסביר כמובן.

אני חייבת להגיד שאני מבינה את גיסתך

אני בטוחה שהשינה של הילדים שלך חשובה לך כמו השינה של הילד שלה. יש לך מזל שהילדים שלך ישנים בכל מקום ובכל מצב אבל לא כל הילדים כאלה. אני מנסה להבין למה יש לך בעיה פעם בחודש ללכת לקראתה ולעזור לה בנושא השינה של הילד שלה ולבקש מהילדים שלך להיות קצת בשקט עד שהוא ירדם או לצאת איתם לרבע שעה החוצה - זה בסך הכל לא דרישה כלכך גדולה.

מירי,

New member
אני מאוד מנסה!

אלא שכל פעם מחדש זה יוצר חיכוחים ביני ובין הילדים שלי! זהו בדיוק , שאני משערת שגם הגיסה מרגישה כל פעם מחדש משהו כמו "אוף... שוב הילדים האלה" (ואני יודעת שב'גדול' היא מאוד אוהבת את הילדים שלי) הילדים שלי מצליחים להיות קצת בשקט , רק שהקצת שלהם הוא בערך 5 דק' מה שלא מספיק עבור הקטנצ'יק ואמא שלו... ולצאת ב 2100 בערב החוצה זה קצת בעייתי בצפת שאפילו השבת היה שם קצת קריר בשעות כאלה!

ode

New member
אם אתן נפגשות פעם בחודש

לא כדאי לריב בגלל זה. מצד שני- ברור שאת לא צריכה להשתיק את הילדים שלך. אולי כדאי לנסות להעסיק אותם בפעילות שקטה כמו ציור או משחקי קלפים וכדומה ולהשאיר את המשחקים הרועשים ליותר מאוחר.

ללי 2

New member
אני דווקא חושבת שאת כן צריכה להשתיק

את הילדודס שלך עד שהקטן ירדם , אולי כפי שהוצע שישחקו במשחקים שקטים , כי גם הילדים שלך צריכים לדעת שמבקשים מהם משהו במקרה זה שקט עליהם להיות יותר שקטים. (אני היתי מתחשבת בגיסה שגם ככה סובלת כי בנה לא ישן). ושוב לא לגעור בילדים שלך פשוט לבקש ולהסביר

מירי,

New member
לנסות אפשר...

להצליח- לא היצלחנו! ואין יותר מאוחר , מהרגע שהילד 'צריך' ללכת לישון , צריכה להיות דממה (או לפחות שקט כמע מוחלט) עד שהוא מתעורר (למחרת בבוקר). ולריב איתה לא כדאי גם אם היינו נפגשות פעם בשנה- זו אישה מקסימה! והילדים ייגדלו וזה יעבור- הרי אנחנו נישאר תמיד משפחה...

אני ממש מבינה אותך

זה כאילו אני כתבתי את ההודעה
גיסי וגיסתי בדיוק אותו דבר.הבעיה היא שאם היתה מדובר בלהשקיט את הילדים ל-5 דקות עד ההירדמות הייתי עושה מאמץ עילאי. אבל מדובר בשינה מאד חלשה של הילד שלהם, והם כל הזמן שש...ש...שששש....ששש... בקיצור ממש לא נעים. ניסיתי להסביר להם שאי אפשר לדרוש מילדים שקט מוחלט או שידבר בלחש אבל זה לא עוזר הם ממשיכים לדרוש שקט. מה עושים? אם ממש לא נעים (כמו לנו) מסדרים מפגשים לא בצהריים, או מחוץ לבית כאלה שהילדים הערים לא יצטרכו להנזף על לא עוול בכפם.

Shellylove

New member
אבל דווקא בתור אמא

היא אמורה להבין עד כמה זה לא ריאלי לצפות מילדים בגיל הזה להיות בשקט כל-כך הרבה זמן. היא הרי לא תצפה להתנהגות כזאת מבנה הפעוט, נכון? אני מניחה גם שברציונאל היא מבינה את זה, אבל כשהיא נמצאת בסיטואציה ה:שששש..., יוצא לה אוטומטי כי זה הדבר שעומד בראש מעייניה: להרדים אותו ושכל העולם יתאים את עצמו. איפה מתרחשת "הדרמה"? אצלכם בבית? אצל חמותך?

למעלה