תגידו.....מה דעתכם

puma141

New member
תגידו.....מה דעתכם

על תינוק המריבה החדש?

http://www.israelhayom.co.il/article/424711|כדור|

^^^^^^שימו לב, יש לינק.

RossieL

Active member
תינוק המריבה 2016

ווי, סיפור לא פשוט בכלל.
ולא משנה מי יזכה, מישהו אחר יפסיד - ובגדול.
עצוב, פשוט עצוב לקרוא את הסיפור וקשה מאד להזדהות עם צד זה או אחר, כי כאמור, כל סיום של הפרשה יהיה נורא עבור מישהו.

puma141

New member
משפט שלמה- קלאסי!

באמת לא פשוט.
יחד עם זה- בגלל הגיל הצעיר, בגלל אי ידיעתו של האבא האומלל הזה, בגלל הטענה *שאני נוטה להאמין לה* שדחפו אותה למסור את הילד, ובגלל גילו הצעיר של הילד-
הוא צריך לחזור להוריו הביולוגיים. עם כל הצער שבדבר.
אם אני לא טועה כבר כשהתינוק היה בן 4 חודשים, כשהאב הגיש את תביעתו, היו צריכים לדון בדחיפות נדירה ולהחליט, ואז היה נגרם פחות עוול למי מהם.
אבל הבירוקרטיה האכזרית כאן, חסרת רגישות, כרגיל.

RossieL

Active member
אבא ואמא

תראי, מאד קשה לי לחוות דעה לכאן או לכאן כי לבי עם שני זוגות ההורים.
מחד גיסא- הורין הביולוגיים שמסתמן שתהיה להם עזרה ותמיכה משתי המשפחות ועדין, גילם כה רך בעצמם וכבר עול תינוק, וזוג סבתות שככל הנראה למעשה יגדלו את הילד/ נכד. לא בטוח שזה נכון.

מאידך גיסא, זוג הורים שאימצו את הילד כחוק [לפחות מבחינתם, הם לא עברו עליו ולא עשו דבר המנוגד לו] ונפשם נקשרה בשלו ומין הסתם יהיה באפשרותם להעניק לו את כל צרכיו ולגדלו כמו היה שלהם מבטן ומלידה.

יוצא שכל החלטה של בית המשפט תערער את חייו של זוג הורים אחד.
והילד? הוריו הם אלו שיגדלו אותו, יקומו אליו בלילות, יחוו את חיוכיו, שן ראשונה, כתה א, חברה ראשונה, לב שבור בפעם הראשונה ועוד ועוד.

מי "יזכה"?
הלוואי והיה אפשר שכולם, אבל כאמור, זוג הורים אחד ילך הביתה בידיים ריקות [תרתי משמע] ושיברון הלב ילווה אותו עד יומם האחרון.

לא מקנאת במקבלי ההחלטות

puma141

New member
אני לא אומרת שההורים המאמצים

עשו משהו רע, חלילה. הכל במסגרת החוק.
זה בכלל לא האישיו בסיפור לכן הוא קשה כל כך.
מעבר לחוק היבש, יש חיים יש דינמיות
יש בני אדם וטעויות. במקרה הזה לדעתי,
יש פה טעות שיש בה צדק מבחינת האב לפחות. קרתה כאן דרמה של החיים בלי קשר לחוק.
גילם הצעיר של ההורים, זניח לא נחשב במקרה הזה.לא שיקול שצריך להילקח בשום
אופן! ישנם הורים שמבחינת התנאים האופטימליים לילד מבחינת החברה, בכל ההיבטים, שיכולים להיות הורים מפלצתיים.
כך שאין לזה קשר בכלל.
לקחת את הילד מהוריו, זו בכיה לדורות לכל הנוגעים בדבר. בעיקר לדעתי בבוא היום,
של ההורים המאמצים שהילד לדעתי לא יסלח להם.
זה לתת לילד הזה לבוא מהתחלה ממקום של חסר.מקום שבטוח הוא הולך לקראת תסכול נוראי, חוסר וודאות, מקום לא שלם בלי שורשים אמיתיים.
אני גם חושבת שבתוך השבר הזה
מי שיפגע הכי פחות במבחן הזמן אם הילד ילקח ממנו, אלו ההורים המאמצים.
ההורים הביולוגיים לעולם ירגישו חסר בשר מבשרם. כנל לגבי הילד.
ההורים המאמצים יכאבו תקופה וישתקמו.

puma141

New member
אני כותבת

מהפון ולא ממש בודקת חחח
נא להתחשב!

ויורד גשששששששששם! איזה כיף!

RossieL

Active member
הקושי עצום

קשה לי לקבל את האמירות החדות לגבי עתידו של הילד אם יגדל עם הוריו המאמצים אבל גם לא יכולה לשלול לחלוטין את הדברים.
אין ספק, כאמא לילדים, מדובר בדילמה איומה ונוראה שכולם בה נפגעים.

עצוב נורא לכל הנוגעים בדבר

אפשר שתהיה רוטציה

אפשר שהילד יגור חצי שנה אצל אלה ואחר כך חצי שנה אצל ההורים השניים
ככה עד שיתבגר ויחליט היכן הכי טוב לו
אולי לא יחליט ויבין שטוב גם וגם
ככה יהיו לו שני אבות, שתי אמהות, ארבע סבים ושבעים סבתות, מה רע?
אני עם ארבע אמהות כבר המון שנים, אז מה? אני עז?

sashalola

Well-known member
בשאלת מה טוב לילד

קשה לקבוע דיעה נחרצת מבלי לדעת את כל הפרטים,
אבל אני נוטה לחשוב שעדיף לילד הזה לחזור להוריו הביולוגיים
רק לחשוב על הסצנה הזאת כשהילד הזה יגלה שיש לו אמא ואבא שרצו אותו ונלחמו עליו מאז שהיה בן ארבעה חודשים. איך יסתכל אז על הוריו המאמצים?

יכול להיות גם מצב הפוך

שהילד יכעס על הוריו הביולוגיים שדפקו, הרסו או קלקלו במו ידם
את האפשרות היחידה שהיתה לו לצאת ממעגל העוני.
ואילו עכשיו הוא נותר ללא נעליים ועם בגדים קרועים
ככה גר בתוך משכנות העוני.

sashalola

Well-known member
אולי, ועדיין

ילדים מאומצים מחפשים את הוריהם הביולוגיים, ונשארים עם איזה קורטוב של צלקת ננטשות, במקרה הטוב, גם אם גדלו בבית של מיליארדרים.
העניין הכלכלי, אולי זה יכול להיות שיקול של היגיון אדם בוגר, ובדיעבד,
אחרת כל ילד שגדל בתנאים פחות טובים יכול לבוא בתלונה להוריו שלא מסרו אותו לאימוץ כדי שחייו יהיו יותר נוחים וכו'.
וכמעט בכל מקרה, בסביבה המקצועית שנידרשת לקבוע עמדה לגבי גורלו של הילד תמיד תמיד העדיפות הראשונה תהיה להחזיר את הילד להוריו הביולוגים אלא אם כן מדובר במצבי קיצון של תנאים המסכנים את שלום הילד.
העוני של הורים ביולוגים, לעומת רווחתם הכלכלית של המאמצים, זה אחד מהפרמטרים המשניים והפחות חשובים שנלקחים בחשבון.
במקרה דנן השאלה היא באיזור המוסרי הגבוה, שהרי התינוק נמסר ללא ידעת האב, ובניגוד מוחלט לרצונו, בבחינת נחטף מחייו.
אגב, יש לי אח מאומץ

אח מאומץ?

את יודעת? בצעירותי הסתובבתי שנים רבות עם תחושה שאני ילד מאומץ.
למה?
אמי למרות היותה מרוקאית היא הייתה לבנבונת בהירת עור
ואילו אני הייתי שחום כמו עארף.

יכול להיות שאני אחד מילדי תימן החטיפים.

סיפור קשה ועצוב אבל לדעתי הוא צריך להישאר עם ההורים המאמצים.

הם ההורים שלו בשנה האחרונה ואין שום סיבה לקחת אותו.
אני חושבת שהם יציבים יותר מההורים הביולוגיים..
לאמא הייתה אפשרות להתחרט..והיא לא עשתה זאת. הבנתי גם שנתפסה בכמה שקרים לאורך הדרך.
&nbsp
ההורים המאמצים גידלו את התינוק, רמו בלילה וטיפלו בו כשבכה.
הם עשו הכל לפי החוק.
וגם הילד בטח התרגל אליהם ואוהב אותם...נראה לי מזעזע לעקור אותו ככה מהבית אותו הוא מכיר.
&nbsp
האבא הביוגלוגי נפגע מהסיפור אבל לדעתי טובת הילד גוברת על כך.
הוא יכו לתבוע את האמא על שהסתירה ממנו והחליטה לבד למרות שאני לא יודעת אך בית המשפט יראה את זה כי הרבה טוענים שזאת החלטה של האישה...
&nbsp
ויש את השיקולי המידיניות המשפטית- החלטה כזאת תפתח פתח ותהפןך את על האימוצים למשהו מהורהר, לא וודאי.
&nbsp
עם כל הכאב,קושי וצער, הייתי משאירה את הילד עם הוריו המאמצים.

sashalola

Well-known member
הזמן הוא פקטור מאוד משמעותי במקרה הזה

האב מבקש את ילדו מאז שהיה בן ארבעה חודשים.
משיכת הזמן היא לרעת כל הנוגעים בדבר ובעיקר לתינוק שככל שיהיה צעיר יותר המעבר יהיה קל יותר.
אם היה מדובר בילד בן חמש אולי הייתי חושבת אחרת.
הזיקה וקשר הדם חזקים יותר מכל התפלפלות משפטית ולמי יש עורך דין יותר טוב.
זה לא משפט פלילי שנסמך על תקדימים פשרות ועסקות,
כל מקרה נבחן לגופו.
במקרה הזה, על פניו, ומבלי לדעת את כל הפרטים, ולדעתי ותחושותיי, אין כל מניעה שהתינוק יחזור להוריו הביולוגיים עם כל הכאב והצער שיחוו המאמצים.

אני דווקא בעד פסק הדין הזה

טובת הילד עומדת לנגד עיני ולא בגלל מצב כלכלי כזה או אחר.
לנתק ילד בגיל כזה מזוג הורים שמבחינתו הם אבא ואימא לכל דבר, זה נזק בלתי הפיך. בבוא יום מן הימים כשהוא יגדל ויפתח את תיק האימוץ, הוא יבין שבסך הכל הוריו הביולוגיים רצו אותו אבל הם איחרו את המועד.
איכשהו יש לי הרגשה שאצל הוריו הביולוגיים הילד לא היה מלקק דבש. זאת תחושה שלי שלא נסמכת על שום דבר אבל עדיף שיגדל אצל הוריו המאמצים, שם נראה לי הוא יזכה לחיים יותר יציבים.
זאת אך ורק התחושה שלי ובמקרה יצא שגם מבחינה חוקית הילד צריך להישאר אצל המאמצים. אני דווקא שמחה.

מסכימה....ומה מבטיח שהבעולוגיים לא ישנו את דעתם שוב עוד

חודש/ שנה?..
&nbsp
ההורים הביולוגיים במקרה הזה הם הסה"כ אלה שהביאו את הילד לעולם...וגם זה קרה ב"טעות"....ההורירם המאמצים הם ההרואים אשר גידלו, קמו בלילות, החליפו טיטולים, הלכו לרופא וכל היוצא בזה...

רצו אותו אבל אחרו את המועד

הוא יפתח את תיק האימוץ ויגלה שהוריו הביולוגים נלחמו עליו, רצו אותו והוריו המאמצים נלחמו לא לתת לו לחיות במשפחתו האמיתית עם הוריו, הסבים והסבתות, כנראה עד אז יהיו גם אחים....משפחה שלמה אותה מנעו ממנו כי הם רצו ילד.

הילד בן 10 חודשים מעניין כמה זכרונות יש לך מהגיל הזה.........
יהיו כמה ימים קשים אבל גם זה יחלוף לטובת חיים שלמים ונכונים עם ההורים האמיתיים שרוצים אותו ובעיקר האב שמעולם לא ויתר עליו אבל המדינה חטאה ובגדול כשלא חיפשה את האב עלמנת לבדוק אם הוא מוותר על הילד, גם האמא הצעירה מאוד מספרת איך לחצו עליה לוותר וזה מעורר בי בחילה, כאילו יש אנשים סוג ב במדינה הזו שתפקידם להיות חלקי חילוף לאנשים המבוססים יותר.
בני אדם מרמה כלכלית נמוכה יותר אינם מכונת ילודה זמינה עבור אילו שאמידים יותר ואינם יכולים להביא ילדים לעולם.
היתה לנו פרשת ילדי תימן אחת בה המדינה שהספיקה.

למעלה