תגידו מה בעיניין

liente

New member
תגידו מה בעיניין

הביטוח הלאומי....מגיע משהו לחולי צליאק?

נילוס11

New member
זאת שאלת השאלות....

לחולי סכרת מגיע? לא. אז גם לנו לא מגיע. זו התשובה מדינה שחולי הסרטן המעי הגס שלה צריכים לשבות רעב,לקבל תרופות שיכולות לסייע להם להאריך את החיים ולהציל אותם. אז מה אנחנו נבקש? הנלך גם לשבות רעב אולי? בקיצור איך אני קורא לעצמי? איש יקר.

שמעתי על מישהי ש...

ויכול להיות שזה אחד מהסיפורים האלה שעברו מפה לאוזן, ואיבדו כל קשר למציאות בין לבין, אבל שמעתי על בחורה צליאקית שמוכרת כנכה ע"י ביטוח לאומי ומקבלת תגמולים מהם כל חודש... השאלה שעומדת מול עיני, היא אם אני רוצה להיות מוכר ע"י המדינה כנכה. לדעתי זה לא שווה את זה, ולו רק כדי לא לראות את עצמי בצורה אחרת. טוב לי כמו שאני, אני לא צריך את הכסף שינתו לי על רכישת המוצרים שאני קונה לעצמי, וטוב לי כמו שאני (לא "נכה"...)

אני לא מאמינה שזה אמיתי

אם יכירו למישהו אחד נכות על סמך הצליאק יצטרכו להכיר לכולם. אולי היא מוכרת כנכה בגלל בעיה אחרת. אני דווקא לא הייתי מתנגדת לאחוזי נכות אם הייתי באמת צריכה אותם. בשביל מה בכלל אנחנו צריכים קצבת נכות? המחלה לא מגבילה אותנו בחיי היומיום מלבד אי נוחות עם חברים, ככה זה לפחות אצלי. אם כבר רוצים להעניק לנו משהו זה סבסוד האוכל היקר להחריד שלנו.

הבנתי שזה מקנה זכות ללימודים

יש לי חבר שלמד קורס בזכות ה 19 אחוזי נכות שהוא קיבל בגלל הצליאק. שווה לבדוק את זה.

19% נכות?

איפה מקבלים את אחוזי הנכות האלו? בביטוח לאומי? למה זה נשמע לי הזוי בטירוף? מי מתנדב לבדוק עם העמותה?

למעלה