תגידו מברוק...

רומנteaת

New member
תגידו מברוק...

חדש

מזלט/tapuzforum/images/emo140.gif

צריכה מורה לנהיגה? כי אני מכירה מישהו יעשה לך אחלה מחיר/tapuzforum/images/emo8.gif

רומנteaת

New member
המממ...

אני אסלח על הרמיזה השוביניסטית
האמת שאני נוהגת ממש טוב. קצת שודים, אבל כולנו עצבניים לפעמים, לא? בוקר מופלא לכולם!

snoopy36

New member
אם היא עצבנית......לפעמים...

עלות שיעור-מינימום 200 ש"ח....

kleo patra

New member
מז"ט! בדיוק זו המחשבה שחלפי במוחי

אתמול- אחרי שהוצאתי ככ הרבה
על המכונית שלי במוסכים!!
גנבים.. טוב טוב,,,ארגיע,,,שנה הבאה!!! איזו|מכונית| קנית? תתחדשי

רומנteaת

New member
תודה ../images/Emo13.gif

קניתי רנו קליאו חמודה וחייכנית... למרות שכל הזמן אמרתי שאני לא רוצה ארופאיות אלא רק יפניות- בסוף נכנעתי... בינתיים אני מרוצה, טפו טפו טפו!

kleo patra

New member
קליאו היתה המכונית הראשונה שלי ../images/Emo3.gif

אם כי אני מעדיפה את הגרמניות...

רומנteaת

New member
את לא יודעת שלא קונים אוטו מחברים??

תכף גם תגידי לי שאת מוכרת דייהטסו שרייד אוטומטית ובכלל תוציאי לי ת'עיניים.

snoopy36

New member
מז"ט../images/Emo45.gif

תמיד אמרתי שהצרפתיות טובות......
אבל חכי כשתצטרכי מוסך.........

שפי אחת

New member
בשעה טובה מותק

שיהיו לך נסיעות טובות, בטוחות ומענגות! איזה כייף אוטו חדש.

רומנteaת

New member
תודה ../images/Emo13.gif

זה באמת כיף, וזו פעם ראשונה שיש לי אוטו אז בכל----ל... אבל אני אהיה הכי קיצ'ית בעולם ואספר לכם שמה שבאמת הכי כיף זו הדרך להשיג את זה... והעובדה שעשיתי הכל לבד לבד ובלי אף גברבר חסון שיודע ומבין בזה שילווה אותי ויחליט לי. אז ההצלחה שלי, והפשלות שלי, אבל לפחות זה רק שלי
שבת שלום...

Rtitan

New member
מברוק ../images/Emo47.gif אוטו מעולה... ../images/Emo13.gif

אם מטפלים בקליאו בזמן ונכון - היא אמינה מאד. רק שתדעי, שאת הצגת המכונית הצרפתים עשו בסיני, כדי לאפשר לנהגי העיתונות לנהוג היכן שרצו באיזו מהירות שרצו. המכונית מהפכנית למדי במבנה השלדה שלה שהיתה בזמנה הקשיחה ביותר והחזקה ביותר בגודל שלה, מה שאיפשר לה להשיג התנהגות כביש שהיתה שמורה רק למכוניות גדולות הרבה יותר. מאז, כל הקטנות למדו ממנה. בצרפת היתה ממש חגיגה לאומית כשהמכונית הוצגה, מאחר וזו המכונית שהצילה את רנו מפשיטת רגל בתחילת שנות ה-90... אז תתחדשי
- הסיבובים בהרי ירושלים ידעו להוציא ממנה את הטוב שבה

שחR

New member
206 הרכב הטוב ביותר בקטגוריה של סופר מיני

התנהגות הכביש, הנוחות, ההיגוי והעיצוב ברמה הכי גבוהה. המחיר קצת חיסרון, וגם המרחב הפנימי בעיקר מאחור. שהייתי זכאי לרכב בקטגוריה הזאת מהעבודה, לא היתה לי התלבטות. פיג'ו מספר אחת בקטגוריה של הרבים הסופר מיני ועדיפה על הקליאו. מכונית מדהימה בעיני והיפה מכולם בליגה שלה.

וזה אחד הדברים הראשונים שהרגשתי ברכב הזה,

פשוט כיף לנסוע איתו ולהבין את המושג "אחיזת כביש"...

Rtitan

New member
זו ל א"אחיזת כביש"...

זו "התנהגות שילדה" - ויש המון הבדל. אנחנו רגילים לחשוב על מכונית כגוף שנע בשני ממדים: קדימה-אחורה, וימינה-שמאלה. אבל מכונית נעה לאמיתו של דבר בשלושה ממדים: גם למעלה ולמטה על המתלים שלה. אל תזלזלו בזה - יש למתלים תפקיד אדיר לא רק בחוויית הנהיגה, אלא ובעיקר בבטיחות הנהיגה. בצורה הבסיסית ביותר תחשבו על המתלים כעל קפיצים. יש שם עוד כמה מתקנים - אבל הקפיץ על צורותיו השונות הוא זה שמהדק את הגלגל לכביש: קפיץ חזק יותר - לוחץ יותר, קפיץ חלש ילחץ פחות. תזכרו גם שלקפיץ, יש התנהגות מאד אופיינית: ככל שלוחצים אותו או מותחים אותו יותר, הוא מתנגד יותר - את התופעה הזו גילה פיסיקאי בשם הוק והחוק הפיסיקלי שמבטא את זה אכן קרוי "חוק הוק". עוד טיפה פיסיקה: חיכוך - מלבד העובדה שבלי חיכוך לא היינו כאן (אההממ
וגם היינו הרבה פחות נהנים בחיים... יו נואו...), ככל שמגבירים את הלחץ - מגדילים את החיכוך (מי אמר שצריך לחזק שרירי רצפת האגן
??) - תיכף תבינו לאן אני חותר
. כעת, תזכרו רגע ברמזור האחרון שעצרתם בו - בעצירה, אתם "נזרקים" קדימה (אתם לא נזרקים באמת - אתם רק ממשיכים במהירות הקודמת שהיתה לכם - המכונית שבולמת בורחת לכם אחורה אבל אתם קשורים למושב עם חגורה וקצת חיכוך ולכן מרגישים "נזרקים קדימה") - הזריקה קדימה הזו מעמיסה את המתלים הקדמיים ולוחצת אותם אל הכביש. מצד שני במקביל, הגלגלים האחוריים "עולים" קצת באוויר - הלחץ על המתלים האחוריים מוקל קצת => הגלגלים הקדמיים לוחצים יותר את הכביש, האחוריים קצת פחות =>> החיכוך של בגלגלים הקדמיים גדול יותר ושל האחוריים קטן יותר.הגלגלים הקדמיים אוחזים יותר מהאחוריים ולכן בבלמים מתכננים את הבלמים מאחור פחות חזקים מאשר מקדימה - שאם לא כן, בכל בלימה הגלגלים האחוריים היו ננעלים והייתם מסיימים את הבלימה בסיחרור פירואטי מרהיב עין. בהאצה מצד שני - המשקל של הרכב עובר אחורה והקדמיים מוקלים - זו הסיבה שלמכוניות מירוץ חזקות יש הנעה אחורית (למכוניות ראלי יש 4X4 כדי לספק לכל גלגל את האפשרות לעזור בהאצת המכונית ל משטחים מפוקפקים - ולכן יציבות המכוניות 4X4 עדיפה!!) - הנעה קדמים תפרפר גלגלים סתם.. סתם אנקדוטה - סיפרתי קודם על אנדרה סיטרואן שפיתוח הנעה קדמים בשנות ה-30: הוא טען שסוסים מושכים עגלות - לא דוחפים אותן. אם אינני טועה, אנצו פרארי שמכוניותיו מוכרות היטב והן בעלות הנעה אחורית טען מצד שני שהמכוניות שלו הן לא עגלות...) תכנון כל מערכת המתלה - לאיכות הקפיצים, לבולמים, לקונפיגורציית המתלה ולקשיחות שלו היא אומנות אמיתית. בניית מכונית בעלת שילדה משובחת היא אומנות שרק מעט מאד חברות באמת יודעות אותה, ובשדה הזה, באופן ממוצע, האירופאיות הרבה הרבה יותר טובות מהאחרות. היפנים מתחילים לסגור את הפער במכוניות יקרות יחסית - אבל באופן כללי, הם עדיין מפגרים מאחור. נהגתי על טויוטות, מזדות, קאיות ועוד כמה - השילדה נכנעת הרבה הרבה לפני הזמן. כעת - לאיכות השלדה (הקשיחות שלה כנגד קיפול), למבנה המתלים יש השפעה מכרעת על התנהגות המכונית בפניות - לשון אחר: נהג שיודע להשתמש בכלים שמעמידה לרשותו שלדה טובה בהעברות משקל בזמן פניות, יכול ללמוד לדבר בשפת המכוניות, להבין אותן ולקבל מכונית שיודעת לדבר איתו - אם תוכננה כראוי. הסיטרואן - הן מאהבות עילאיות בנהיגה - אין כמעט מכונית שיכולות לדבר עם הנהג בבהירות וברהיטות כמותן, בוודאי לא בקבוצת המחירים שלהן. כנ"ל גם פיג'ו - זו לא "אחיזת כביש" בלבד - זו "התנהגות כביש" שהיא התענוג, והביטחון האמיתי של נהג ונוסעיו. זהו... בסיבוב הבא - תבינו

למעלה