תגידו לי - זה רציני???

תגידו לי - זה רציני???

טוב, שני דברים לאור משחקי הלילה האחרון (אין פתיל נפרד...) 1) תגידו - וויל ביינום? באמת? מישהו זוכר שורה כזו במכבי? 32, 7 אס' ו 4 ריבאונדים. WTF, גם במכבי ידענו שהוא חודר מצויין, אבל מה שראיתי בתקציר נראה כמו הרבה יותר - אני חושב שבעיקרון חדירה ואתלטיות בנ.ב.א. הן הרבה יותר משמעותיות מבאירופה (שם הוא תמיד נתקל ביער) וגם יש סביבו שחקנים שקל יותר לסמוך עליהם (למשל במכבי הוא היה מוציא כדור לשלשה פנויה והשחקן היה זורק איירבול, או לא זורק...) ובכל זאת, נראה שקבלת ההחלטות שלו השתפרה בהרבה - לפחות על פי מה שקראתי. 2) שנייה לסיום החצי של דאלאס פיניקס, קיד מוציא כדור להווארד שדופק שלשה משלושת רבעי מגרש. סבבה, סל גדול. אבל אסיסט?! זה רציני?!בחיי שעכשיו ברור לי איך שחקנים מגיעים לכאלה מספרים של אסיסטים בנ.ב.א (באירופה 10 אסיסטים הם דבר נדיר ביותר), הוציא כדור חוץ, לזריקה ממגרש שלם, ונתנו לו אסיסט, פשוט לא ייאמן...

King LBJ

New member
לא הבנתי מה הבעיה בסעיף השני

ברור שזה אסיסט וזה לא רק בNBA זה גם באירופה ככה (לפי מה שידוע לי, אני אהיה מאוד מופתע אם תוכיחו לי עכשיו אחרת). מה ההבדל אם זה מסירה מהחוץ ללסל משלוש או מחצי מגרש? ומה ההבדל אם זה מסירה לסל מתוך המגרש או מהחוץ? ההגדרה של אסיסט זה מסירה לסל לא? גם אם זו לא הייתה מסירה מדהימה אלא רק מסירת פשוטה לשחקן שהשליך את הכדור אל הטבעת וקלע זה עדיין תחת ההגדרה של אסיסט. בקשר לביינום, באמת מדהים וגם לי יצא לחשוב על זה ולדבר על זה עם חברים שלי. זה פשוט שחקן שונה לגמרי ממה שראינו במכבי. ברגע שנתנו לו בדטרויט את המושכות הוא התחיל לספק סטטיסטיקות אדירות הרבה יותר ממה שהיינו רגילים ממנו וגם הבנת המשחק שלו והאחריות שלו השתפרו. הוא כנראה פשוט שחקן שמתאים לשיטת המשחק בNBA וממש לא מתאים לשיטת המשחק האירופאית, שכוללת משחק איטי יותר, קבוצתי יותר, פחות אתלטי שמסתמך הרבה על קליעה ולא חדירה וששומרים בו הרבה יותר הגנה אזורית.

carmelo

New member
גם כמה פעמים זה כבר קורה?

אלא אם אתה חושב שגם הוצאת חוץ מתחת לסל לשחקן שמטביע זה אסיסט, זה כבר קורה יותר...אבל זה דווקא לא בהכרח הרכז עושה. בדר"כ הרכז צריך לקבל את הוצאת החוץ. אבל אכן מודדים אסיסטים בNBA אחרת, אני לא סגור על הקריטריונים אבל מניח שכמו בצעד וחצי, נותנים קרדיט בCONTINUATION...חוץ מזה, אל תשכח את השמונה דקות אקסטרה ומאפיינים נוספים של התקפת NBA לעומת התקפה אירופאית שמאפשרים לרכז להשיג יותר אסיסטים.

rapgamer4ever

New member
מה רציני?

ביינום מצא מצוין את המקום שלו בדטרויט. יכולות פיזיות ראו כבר במכבי שיש לו, כנראה שהוא באמת שיפר את קבלת ההחלטות והפך לאחלה שחקן שישי. ואסיסט... ככה זה. ככה נהוג למדוד. מסירה שמיד אחריה הגיע סל.

Oxycodone

New member
תשמע

6-7 משחקים שוויל ביינום לוהט........ הוא מתאים לליגה והוא שיפר את הזריקה ו החדירות שלו.......הוא קצת מזכיר את אייברסון ו גמאל קרופורד.. הוא הרבה פעמים הולך עם ראש בקיר - אבל ההבדל שהוא נותן גם הגנה טובה ומפתיע לטובה ומתאמץ במשחק האחרון שנתנו לו לגמור את המשחק ולשחק ברבע הרביעי במקום סטאקי סוף סוף דטרויטו ניצחו.

לא מפתיע אותי שהוא לוהט - זה היה צפוי

האמת שצפיתי שביינום יצליח בנ.ב.א. יותר מבמכבי - בגלל החדירה והתלטיות שכבר יש לו. אם הוא מקבל 20 דקות למשחק - הוא שווה איזה 12 נקודות וארבעה אסיסטים. זה היה ברור לי מההתחלה. בכל זאת, אני לא הערכתי שהוא יהיה מסוגל להוביל קבוצה (כמו שהוא לא הצליח להוביל במכבי) ואתמול הוא עשה גם את זה! וזה פשוט מדהים בעיני. כנראה התחלף אצלו משהו מנטלי בנ.ב.א., אחרת אין לי איך להסביר את זה. דרך אגב, כמעט היה לי מספר שלוש בהודעה הזאת - על עומרי כספי, אבל לאור ההצלחה של ביינום - אני ממלא פי מים

למעלה