תגידו לי אם זה רווחי....

לוחם770

New member
תגידו לי אם זה רווחי....

או לפחות מה רמת הסיכון הרעיון הוא כזה נעילת הדולר על רמה של (לצורך העניין) 3.6 מתאים לכל האנשים שכספם צמוד לדולר (אם זה הלוואות שנלקחו בדולרים. או שוכרי דירה בצמוד לדולר וכהנה וכהנה) האדם שרוצה להיות לקוח ישלם 50 ש"ח לחודש על כל 500 $ שהוא רוצה לבטח ויקבל ביטוח לשנה בשער של 3.6 כך שמבחינתו במשך השנה הקרובה הדולר לא עולה מעבר לרמה הזו (אני כנגד אותו אדם סוחר לפי רמות של דולר שקל כך שאני מכסה הפסדים) אני מציע להם ביטחון עבוד הדולר ברמה של 3.6 כאשר אם הדולר יעלה מעל רמה זו אני נותן להם סכום של 500 $ כל חודש בשער 3.6 לפי דעתי זה פוטנציאל לעסק מצויין אם למישהו יש הערות/שאלות/הצטרפות כמשקיע מוזמן לפנות אליי.

omer forex

New member
בוא נעשה את זה פשוט - כתיבת אופציות

מה שאתה רוצה לעשות זה לכתוב אופציה בשביל לכתוב אופציה לא צריכים להתרוצץ ולחפש לקוחות אפשר ללכת לבורסה ולמכור אופציית דולר שקל או לעשות את זה עם חדר עסקאות שעושה אופציות תמחור אופציה הינו דבר יחסית מורכב (בשונה מתמחור עסקת מט"ח רגילה) ולכן תאלץ להעזר בבנק או בחדר עסקאות באשר למחירים שנקבת - כל מרכיב במשואה משפיע בצורה מהותית על התמחור. בסוף, יש מחיר שוק לכל דבר. ויש גם מחיר שוק לאופציית CALL דולר שקל לשנה למחיר פקיעה 3.6. - שזה מה שאתה מנסה לעשות. בקיצור ידידי אם אתה חושב שהדולר הולך לרדת, (או לא לעלות), אתה יכול או לקנות אופציית PUT שאומרת שתרוויח אם השער ירד, או לכתוב אופציית CALL אם אתה לא בטוח שהשער ירד, אבל אתה בטוח שהוא לא הולך לעלות. וכל זה מהביית בלי לפתוח עסק ובלי לחפש לקוחות, פשוט.... צריכים המון בטחונות בבנק בשביל זה - כי אם אתה מבטיח שתשלם אם הדולר יעלה, הבנק צריך לדעת שאתה מסוגל לשלם זה יוצא שקל על כל 100$, אם השוק יהיה ב 3.61 ביום הפקיעה על מליון ? מאה אלף שקל לכל אגורה מליון שקל לעשר אגורות (3.7) ואם תעשה על 2 מליון $, והשוק יהיה בעוד שנה 3.75, תצטרך להוציא מהכיס 3,000,000 ש"ח! עסק מסוכן לכתוב אופציה....

omer forex

New member
אופס

טעיתי באפס בחישוב אבל העיקרון נשאר אותו עיקרון סליחה:)

ריווחי מאוד אם תמצא כאלה לקוחות.

נכון לסגירת המסחר היום, מכירת אופציה על סטרייק 3.6 תזרים לכיסך 35 ש"ח בלבד ללא עמלות. וזה על 10,000 $ ולא 500$ כמו בדוגמא שנתת. על פי היחס שנתת, על 10,000$ היית דורש 1000ש"ח, כלומר פי 28.5 מחיר השוק. אם תמצא מספיק פראיירים שישלמו לך כזה סכום על "ההגנה" שאתה מעניק להם, תוכל להתכסות דרך הבורסה ולעשות יופי של כסף.

לוחם770

New member
תשובה כמה מהשאלות...

אני מדבר על לקוחות שאין להם צורך בכזו עיסקה גדולה של 10000 $ אלא רק לצרכים אישיים מסויימים (לדוגמא שכר דירה או תשלום לסופרים על מזוזות או תשלום למורים לפי שער דולר - בבתי ספר חרדיים) ובאמת מתעוררת אצלי השאלה האם אפשר לקנות אופציות למשך שנה שבכל חודש יהיה לי אופציה לקחת שער של 3.6 וכמה זה יעלה לי אם אני רוצה את זה בסכומים קטנים (ואם אי אפשר לעשות את זה בסכומים קטנים כאן נכנס הרעיון שלי לקבץ הרבה סכומים קטנים ולעשות מזה כסף) השאלה (ואם מישהו יכול לענות לי על זה אני אשמח מאד) האם אפשר להתכסות על סכומים קטנים כל חודש למשך תקופה בשער כזה וכמה זה יעלה לי? אני אישית חושב שאם אני נותן היום אופציה לאנשים בכמות קטנה ובלי קשר למסחר ולוקח מרווח מלכתחילה של 10 אג' לתקופה מסויימת ושוכר כנגד אותו לקוח באותו סכום אני נמצא ברווח ובמידה והדולר יעלה הרי יעלה גם הסכום שהצמדתי לדולר ממש תודה על ההתיחסויות המקצועיות ואני אשמח לשמוע עוד הערות על הנושא ... ובפרט אם מישהו יכול לומר לי לגבי השאלה שלי כאן כי זה החלק שהכי חשוב לי לדעת לפני שאני חושב על רעיון כזה. ואגב תגידו לי מזל טוב על מכירה ב 1000 של הזהב לקחתי פוזיציה גדולה.

לוחם770

New member
אם תוכל יותר לפרט

על צורת ההתכסות שלי בבורסה אני אשמח מאד בכל מקרה זה נראה לי רעיון די ריווחי והדבר הבא שאני מברר זה התכסות בצורה נכונה ... תודה על כל ההתיחסויות בכללי ובפרטי אני מאד שמח לראות שעדיין יש חברים עוזרים כאן בפורום.

למעלה