תגידו לי אם זה הזוי

z dead

New member
תגידו לי אם זה הזוי

ראיתי את השחיטה שעשתה דטרויט ל-לייקרס אתמול בלילה,במיוחד בצבע,אני מאוד אוהב את ראשיד אני מודה לפני שאני ממשיך. גאסול אתמול ובפעם המי יודע כמה הראה שמול גבוהים איכותים באמת הוא די שווה לתחת,אז נכון שיש לו עוד הרבה שנים לשחק אבל הוא לא השחקן שיביא ל-לליקרס אליפות. חשבתי על טרייד: ראשיד + מק'דייס(או האופציה להחתמה או מה שלא קורה איתו) תמורת גאסול + אריזה/וולטון (אולי אפילו גם אריזה וגם וולטון). מצד אחד ראשיד כבר בן 34 ומק'דייס גם לא בדיוק צעיר,מצד שני מדובר בשחקן פלייאוף מוכח בניגוד לגאסול שעד השנה האחרונה לא עשה כלום בפלייאוף. מצד אחר מדובר מבחינת דטרויט בשחקן שחיבר את הקבוצה שהיא תאבד,מצד שני היא תקבל שחקן פרנצ'זייס לכמה שנים טובות בדמותו של גאסול. מבחינת הלייקרס הם יאבדו שחקן גבוה שנשארו לו כמה שנים טובות ומצד שני ירוויחו שחקן כמו ראשיד עם קליעה מכל טווח ויכולת מסירה לא פחות טובה מזו של גאסול אם לא טובה משלו ושחקן עם אישיות עצומה שיוכל לחנוך את ביינום,בניגוד לגאסול הרך הוא גם יוכל לתפקד לא מעט כסנטר גם מול קבוצות עם גבוהים נורמאלים + כמובן מקדייס שתמיד יכול לעלות מהספסל בשתי העמדות ולתת 10-15 נק' בכל ערב נתון. הלייקרס יאבדו גם אתלט איכותי כמו אריזה,אבל מעבר לאתלטיות אין בו שום דבר אמיתי שמספיק ליותר מ10 דקות של אנרגיה וגם את וולטון שהוא סוג של מחבר קבוצה אבל בכל מקרה הוא לא ממש רואה דקות בזמן האחרון,מצד שני יש להם מספיק 3-4 בקבוצה עם אודום ורדמנוביץ ועם וויאציץ שיכול לשחק 3-2,ככה שהם לא נפגעים בעומק של העמדה הזאת וב4 הם מתחזקים באקסטרה שחקן בדמותו של מק'דייס. בנוסף האופציה של ראשיד כסנטר עם השלשות שלו כשלידו אודום או רדמנוביץ pf תרווח לקובי את המשחק בצורות מטורפות והוא יהיה כמעט בלתי עציר. מה אתם אומרים?

rapgamer4ever

New member
גם הזוי אבל גם לא חכם

אוהדי הלייקרס אוהבים להתבכיין על גאסול. אבל גאסול הוא שחקן מצוין וזה בעיה של האוהדים שהם מצפים לסופרסטאר, כי גאסול הוא לא כזה ומעולם לא היה. האמת שבינינו ראשיד בגילו כבר לא גבוה מי יודע מה וגאסול סתם לא היה טוב אתמול וזה תמיד יכול לקרות. ראשיד היה שחקן מוכח, עכשיו הוא סתם שחקן זקן. ראשיד בכלל לא יהיה רלבנטי עוד שנתיים ואולי אפילו שנה- מהלך כזה של הלייקרס דופק להם את האופציה לדבר חזק צמרת במשך שנים. אגב, ראשיד מוסר פחות טוב מגאסול. הוא בכלל שחקן פחות טוב ממנו.

z dead

New member
...

ראשיד גם בגיל 50 יהיה טוב יותר בכל פרמטר. הקליעה,ההגנה,האגרסיביות,הטווח,החכמה בהגנה. אז ראשיד עוד שנתיים-שלוש פורש,לפחות איתו ועם מק'דייס יש להם סיכוי אמיתי לזכות באליפות,גאסול יכול לשחק גם עוד 10 שנים,הוא לא מה שיביא לליקרס את האליפות בטח לא כשלאט לאט בינום הופך לשחקן דומיננטי ומשחק יותר,מה שתוקע לליקרס את הצבע בהתקפה עם הקליעה הלא ממש טובה של גאסול. גאסול מקבל משכורת מקסימום,ראשיד לא,מה שמאפשר להביא עוד שחקן או שנייים לא רעים בכלל שיעבו את הסגל עבור הלייקרס. מעבר לעובדה שבמידה וראשיד פורש עוד שנה-שנתיים,ללייקרס מתפנה מקום במשכורות והם שוב הופכים למועמדים לאליפות ישר אחרי שהוא פורש וההימור יוצא משתלם גם אם הלייקרס לא זוכים בתואר(ואין סיבה שלא יקחו). גאסול לא דומיננטי בצבע אפילו במאבקים ישירים מול נוביצקי,זה שחקן שיותר טוב מראשיד? נו באמת. תבדוק את הסטט' של ראשיד ואת זו של גאסול ותראה שלמרות גילו,עדיין ראשיד נותן סטט' כמעט זהה אחד לאחד בכמעט אותה כמות דקות,רק ש-שם הוא לא משחק עם קובי ויתרון הקליעה שלו משלוש ומכל טווח בכלל לא מתקרב להיות מנוצל,שים אותו ליד קובי והוא נותן לך לפחות 3-4 נק' יותר מגאסול בכל ערב נתון,כשבשנתיים האחרונות ראשיד נאלץ בכלל לשחק בעמדה שהוא בקושי שיחק בה מעל ל5 דקות פה ושם והתרכז הרבה יותר בהגנה ובעצירה של הגבוה הדומיננטי של היריבה,כשגם אתמול כשקוואמי פתח כסנטר זו היתה הפעם השניה בלבד מתוך 9 משחקים כשבממוצע הוא משחק 14 דקות למשחק בלבד. ויותר מזה הם מקבלים את מק'דייס כחלק מהחבילה כשהגבוה המחליף היחידי שיש להם כרגע זה מים. שלא לדבר על העובדה שהוא מנהיג ולא פוחד לקחת זריקות והשני נקניק ספרדי.

Oxycodone

New member
לא הבנתי אתה אוהד לייקרס או דטרויט ??

אתה רציני או צוחק ? קודם כל זה שב2 משחקים הלך לראשיד טוב עם השלשות..והוא שיחק יותר pf בזכות זה שבראון שיחק טוב..זה לא אומר שזה ימשיך ככה , בהרבה משחקים הוא מחטיא את השלשות ועושה שטויות שבא לך להרוג אותו , למשל בפלייאוף מול בוסטון הוא הרס את כל הסדרה עם החטאות מהשלוש במקום מהלכי פוסט אפ , גם יותר קשה לקחת ריבאונד שהוא רק מסתובב ליד הקשת. יכול להיות שאייברסון וקוטמי משפרים את המשחק שלו ואכן הוא עדיין אחד הגבוהים הטובים בליגה. אבל מה שאתה מציע הזוי לגמריי , גאסול לא שווה חוזה מקסימום..דומארס פינה מקום כדי להחתים את לברון כריס בוש , אמארה או אחד הכוכבים של הליגה , גאסול לדעתי לא ברמה הזאת וממש לא שווה חוזה מקסימום ,לדעתי אם ראשיד ימשיך לשחק זה יהיה רק בדטרויט ו נקווה שגם מקדייס יחזור , ואז תגיע אליפות לאנשים שמגיע להם..למקדייס ואייברסון ,לקובי לא מגיע כלום. הלייקרס לא טובים כמו שעושים אותם , פישר רכז מעפן אפילו על אייברסון הוא לא עשה נקודות וגאסול רך ואודום לא משהו. לדעתי ניו אורלינס ויוסטון הכי חזקות במערב עד שהספרס יחלימו.

z dead

New member
לא אוהד אף אחד.

ראשיד הוא pf הוא לא סנטר,בפעם האחרונה שהוא שיחק pf הוא לקח אליפות,זה שהוא נאלץ לשחק כסנטר ועושה עבודה די טובה עוד לא הופך אותו לסנטר. האחוזים לשלוש של ראשיד עומדים על קרוב ל40 אחוזים,משו שלא מעט קלעים בnba היו שמחים שיהיה להם,מה גם שבדטרויט עד שאייברסון הגיע לא היה שחקן שמסוגל לעבור את היריב בכדרור,עבור שחקן כמו ראשיד שפותח את הצבע שחקנים כמו קובי או אייברסון זה נכס גם לו עצמו וגם לשחקנים האלה. אני יודע שגאסול לא שווה חוזה מקסימום,אבל הוא רק בן 28 ועל הנייר הוא שחקן לעוד כמה שנים טובות כשידוע שראשיד פורש עוד שנתיים-שלוש גג,ואין יותר מידי pf-c בליגה ברמה גבוהה,כששניהם מהם (דנקן וראשיד) על סף פרישה. פישר לא מעפן,היה לו יום לא טוב,הוא עדיין שחקן גדול ושומר עצום אפילו על שתי עמדות,אבל על אייברסון קובי היה צריך לשמור ולא הוא. אודום שחקן ספסל השנה וככזה הוא מביא הרבה דברים,ברור שחמישיה הוא לא שווה בקבוצה שטוענת לכתר.

ikrmr

New member
אודום דווקא כן משהו והוא שחקן מצוין

בס"ד אך הבעיה אתו כמו עם גאסול, ויאצ'יץ' ורדמינוביץ' (ששני האחרונים כמובן שחקנים פחות טובים), הוא יכולתם במשחקים המכריעים וברגעי אמת כמו בפלייאוף.

rapgamer4ever

New member
על מה אתה מדבר?

ראשיד טוב יותר מגאסול בכל פרטמטר? גאסול טוב יותר בריבאונד, באינסייד סקורינג ובמסירות. ראשיד טוב יותר בקליעה מבחוץ והגנה. אבל גם לא בהרבה בקליעה מבחוץ- זה שהוא זורק משם הרבה לא אומר שהוא קולע משם טוב. ראשיד פחות קבוצתי, פחות יציב ובכללי פשוט פחות טוב. אגב- אין לי שמץ על איזה 40% מהשלוש אתה מדבר. יש לו ממוצע קריירה של 34%- לפני שנה, שנתיים ושלוש הוא קלע ב-35%, השנה הוא על 37% ורוב הסיכוי שגם זה יתיישר למטה. פשוט תזכור שאתה מדבר על שחקן ש-3 שנים קולע 13 נקודות למשחק, זה מספיק.

Orenseg

New member
והוא בן 34, לעומת 28.

הלייקרס לא ישלחו את "הנקניק הספרדי" אחרי שהציל להם את העונה שעברה ומתאים בדיוק לתוכניות שלהם. בתחילת העונה הבאה שיד יהיה בן 35 והם לא יכולים לבנות על חזרה שלו. גם מקום מתחת לתקרת השכר לקראת 2010 לא ממש בא בחשבון, כי קובי צפוי לעשות אופט-אאוט ולחתום על חוזה חדש (הדיבור לפני פתיחת העונה היה על 135M$ ל6 שנים). החוזה של גאסול לא מתאים לדומארס, שכנראה מתכנן על בוש או אמארה ב2010. איך אפשר להגיד ששחקן שזורק רק 18% מהזריקות שלו בתוך הצבע (וקולע 2.4 נקודות למשחק משם) דומיננטי יותר משחקן שזורק 59% מהזריקות שלו בצבע (וקולע 7.3 נקודות למשחק מבפנים)? גאסול גם סוחט פי 3 יותר עבירות בזריקה מאשר שיד ומשיג פי 3 יותר נקודות משם. ואם כבר מזכירים אחוזים מהשדה ומציגים את גאסול כצ'וקר לעומת "שיד הגבר" שלא פוחד לקחת זריקות: שני השחקנים שיחקו בפלייאוף האחרון 6 משחקים מול ההגנה האימתנית של הסלטיקס. גאסול קלע 13.2 נקודות למשחק ב52.7% מהשדה, ושיד קלע 12 נקודות למשחק ב41.5% מהשדה וב30.7% מחוץ לקשת. שיד היה המנהיג של הפיסטונס? לפני הטרייד זה היה מיסטר ביג שוט, וכרגע זה נראה כמו פרינס. ומי צריך בכלל את שיד כ"מנהיג" בקבוצה שיש לה את קובי בריאנט?

OrEl74

Well-known member
מנהל
האמת שזה נראה לי דיון הזוי לגמרי

אני לא חושב שיש מישהו סלייקרס שחושב לשלוח את פאו למקום אחר ואיך בכלל אפשר לחשוב שקבוצה שפתחה את העונה בצורה הכי טובה השנה צריכה איזשהו שינוי? הלייקרס העונה פשוט מושלמים ושינויים לא נראים באופק ולא ממש נחוצים.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אבל אם כבר הנושא עלה... ../images/Emo13.gif

בעיניי דטרויט בהרכב של AI, פאו, פרינס וריפ הופכת אוטומטית לטוענת לכתר מה שקשה להגיד עליה כשראשיד שם. לא שאני מזלזל בראשיד חלילה אבל האיום של פאו מתחת לסל גדול הרבה יותר מזה של שיד, הדבר היחיד שבו שיד טוב יותר מפאו זה היום מבחוץ ועל זה בהחלט אפשר להתגבר.

Orenseg

New member
מסכים, אבל זה לא יקרה.

אני חושב שאת העונה שיד יסיים כפיסטון (אלא אם יקרה עוד משהו לא צפוי), כי דומארס מתכוון להעביר את השרביט לריפ, פרינס ושאר הצעירים בסגל. אם הוא מצליח להנחית את בוש או אמארה בכסף של גאסול או שיד, זו קבוצה לאליפות.

z dead

New member
על זה אני מדבר

כן,טוב יותר בכל פרטמר. נחמד שגאסול טוב יותר מבחינתך על הנייר בקליעה בתוך הצבע,רק שכשהוא מגיע לשחק מול גבוהים ברמת פלייאוף הוא בדרך כלל מתבטל,ראשיד קולע מחצי מרחק בעשרות דרגות יותר טוב מאשר גאסול,אני לא מדבר אפילו על השלשות. ראשיד אחד השחקנים הקבוצתיים ביותר ששחקו את המשחק,איך הגעת לזה שהוא לא קבוצתי אני לא מבין...מסופר סטאר שהגיע מפורטלנד הוא השלים בדטרויט עם הפיכתו לחלק מהקבוצה החל מהמשחק הראשון,הוא לקח פחות זריקות מהמילטון ובילפס ולפעמים אפילו מפחות מפרינס. אמרתי קרוב ל40 אחוזים,37 זה קרוב ל40,ולא מעט קלעים היו שמחים לזה,וגם 34-35 מהשלוש זה משו שלפחות 50 אחוזים מהליגה היה שמח שיהיה לו. שחקן ש3 שנים קולע 14 נק'* למשחק כי הוא ויתר על האגו שלו כ"כ מזמן ו80 אחוז מהתפקוד שלו בהגנה זה החסימות להמילטון,ובהגנה למרות גילו הוא תמיד לוקח את השחקן הדומיננטי מבין הגבוהים בין אם מדובר בסנטר ובין אם מדובר בpf. הבן אדם בן 34 ושומר על אריות צעירים כמו הווארד ועושה עבודה מצויינת ב99 אחוזים מהזמן,מה לעשות שקשה לשחק בהגנה תמיד מול השחקן הכי טוב בצבע + להיות שם תמיד כדי להפריע בחדירות ואז עוד לתפקד בצורה מושלמת בהתקפה. ושוב,הוא כבר שנתיים-שלוש משחק לא בעמדה שלו. לגאסול אין כ"כ הרבה אחריות בהגנה ולמרות שהוא שיחק בקבוצה בררה שבה הוא ה"כוכב" הבלתי מעורר וכולם עובדים בשבלו בהתקפה הוא עמד על 19 נק' למשחק ב3 וחצי השנים האחרונות,תן לראשיד או לדנקן או לגארנט,וכו' וכו' לשחק בכזו קבוצה והם נותנים לך 25 בכל ערב מינימום.

rapgamer4ever

New member
אני לא חושב שאוכל להמשיך את הדיון

כנראה שאנחנו רואים בשיד שחקן אחר לחלוטין. אתה רואה בו סוג של גארנט שמגיע לבוסטון והמספרים שלו יורדים (אבל היכולת עדיין מעולה), אני רואה בו שחקן הרבה מעבר לשיא, מאוד לא יציב וכבר לא מהגבוהים הבכירים בליגה. אתה האדם היחיד שאני מכיר שחושב שהיום ראשיד שחקן טוב יותר מגאסול. זכותך, אבל אני חושב שיהיה לי קשה לדבר איתך על הנושא ככה.

z dead

New member
איך הגעת לזה?

מתי אמרתי את כל מה שאתה טוען? ברור שראשיד בדרך הברורה לפרישה,מזה התחלתי את כל הדיון הזה. אבל עובדתית,ראשיד לאחר שהגיע לדטרויט הוא מהשחקנים הקבוצתיים ביותר,כמות הזריקות שעליהן הוא מוותר בהשוואה שלפני עידן הפיסטונס היא עצומה,גם כשהגיע לשם בעונתו הראשונה והיה האול-סטאר היחידי באותה קבוצה,כבר אז הוא השתלב בקלות במארג הקבוצתי ולא כפה את עצמו. ברור שהוא מעבר לשיא אבל גם מעבר לשיא הוא נותן הרבה יותר דברים ממה שגאסול אי פעם יוכל לתת,מה לעשות הוא כ"כ מגוון,הוא לא יציב? בפעם השלישית או הרביעית,כי בגילו לשחק מול השחקן הדומיננטי בצבע בהגנה ולשחק לא בעמדה שלו מה לעשות משפיע על ההתקפה בטח כשהוא משחק 36 דקות למשחק. מיובי בראון ועד ג'ף ואן גנדי יש קונצזוס שאפילו היום וואלאס הוא בין הגבוהים הבכירים בליגה בעמדת הpf-c.

rapgamer4ever

New member
הוא לא זורק פחות כי הוא כזה קבוצתי

הוא זורק פחות כי הוא לא מגיע למצבי קליעה טובים. ראשיד בשיאו היה טוב יותר מגאסול (מקצועית- יחד עם הבעיות בהתנהגות זה כבר סיפור אחר), היום בהחלט לא. אתה תוכל לומר שלא ולהמשיך להסביר את דעתך, זו בדיוק הסיבה שאני לא רואה לאן זה ממשיך. אתה לא משתכנע ממני, ואני לא אשתכנע ממך.

z dead

New member
הסברתי כבר

למה הוא לא מגיע לאותם מצבים שעליהם אתה מדבר,בערך 3-4 פעמים. מה גם שגם בעונה הראשונה שלו בדטרויט הוא לקח פחות זריקות והשתלב מיידית במארג הקבוצתי,נקודה שעליה דברתי ואתה כנראה מתעלם ממנה במודע או שלא במודע. אבל שיהיה.

rapgamer4ever

New member
מה אתה רוצה לעזאזל?

כן, ראשיד השתלב טוב בדטרויט. השתלב מצוין בדטרויט. כל הכבוד לראשיד על ההשתלבות המדהימה שלו. מה הסרט שלך? גם במרקם הקבוצתי של הג'יילבלייזרס הוא הסתדר מצוין. ואפשר לחשוב שגאסול לא השתלב בלייקרס. או גארנט ואלן בסלטיקס. או אנדרה מילר בפילי. או עוד מליון דוגמאות שאני אפילו לא טורח להזכיר כי זה בכלל לא ביג דיל. הוא לא מגיע להרבה מצבי קליעה כי הוא יותר איטי ממה שהיה פעם. ראשיד הוא שחקן שאתה לא יכול לסמוך עליו, הוא מספק חופשי משחקים של 8 נקודות ב-30%, זה לא קורה אצל אף גבוה טוב אחר. גארנט, דאנקן, נוביצקי, בוש, אמארה, דוויט, בראנד, גאסול, ביג אל, בוזר, יאו, ווסט- כל אחד ואחד מהם לדעתי היום שחקן טוב יותר משיד. תבין- האחוזים לא משקרים. ראשיד קולע באחוזים רעים יחסית לשחקן בגודל שלו- הוא מחזיק באחוזים גרועים. הקליעה שלו לא מדהימה בכלל, הוא זורק הרבה ומחטיא הרבה. תתעצבן כמה שאתה רוצה, אני חושב שהטרייד שהצעת גרוע ללייקרס כי גאסול יותר טוב מראשיד ויהיה הרבה יותר טוב ממנו עוד שנה ושנתיים. קליעה, אגרסיביות, טווח...מי ישמע. הוא קולע באחוזים נמוכים ושכח מתי בפעם האחרונה עשה נקודות בצבע. רצית שאני אשווה את המספרים? אין בעיה. פאו קולע 2 נקודות יותר ב-8% יותר מהשדה, הולך יותר לקו, לוקח ריבאונד אחד יותר- ואנחנו מדברים על עונת שפל מספרית של גאסול. בשנה שעברה ההבדל היה 6 נקודות עם 11% יותר מהשדה, כמובן שיותר הליכות לקו וריבאונד וחצי יותר. מספרים דומים? לא נראה לי. אגב, 34-35 אחוז מ-3 זה לא אחוזים טובים. לראשיד היה השנה משחק של 9 נקודות ב-36% מהשדה, 2 משחקים של 11 נקודות ב-33% מהשדה ומשחק של 7 נקודות ב-37% מהשדה. רצית מספרים- קיבלת. דיברתי על יציבות- והנה ההוכחה. אני לא רואה פה שום שחקן גדול אלא אחד מזדקן ובינוני שיכול להתפוצץ ביום נתון ומצד שני להעלם 3 משחקים ברצף. זה לא מה שאני מחפש. אם יהיה לך מה לומר אחרי התגובה הזאת, המצב שלנו ממש קשה.

Oxycodone

New member
קבלו לינק קורע ראשיד פרופסור !

http://thehoopdoctors.com/online/?p=1736 הוא מסביר לקוואמי בראון איך לשחק ומצייר........ ויש עוד קטע במחצית שאוהד לייקרס צועק לו shee u suck , והוא ישר משיב יור מאמא איז בטר הא ראשיד ענק אני מקווה שהוא לא יפרוש השנה , וימשיך עוד כמה שנים בדטרויט אפילו בצוות מאמנים בקשר לטרייד בחיים לא יקרה , גאסול צעיר שיד זקן. ראשיד דיבר על פרישה כדי להיות עם המשפחה. יש לו כבר אליפות , הוא לא יעבור לקבוצה אחרת בשביל טבעת.

Orenseg

New member
מן הסתם זה לא יקרה

אם מקדייס ירצה לשחק בקבוצה שאינה הפיסטונס הוא יכול פשוט לחתום בה, והפיסטונס לא יכולים להשתמש בו כמשלים משכורות כי כבר שילמו את רוב הMLE על בראון. בכל מקרה, צריך לזכור שמקדייס יכול לחתום בפיסטונס רק ב7 בדצמבר. ולפי חוקי הליגה הוא לא יהיה זמין להעברה עד הטרייד דדליין (הוא חסום להעברה טכנית עד ה7 במרץ, הדדליין באמצע פברואר). אם הוא חותם עד קיץ 2010, מקדייס יוכל לעבור בלי שיד - שפשוט מסיים את החוזה הנוכחי שלו, ואם יחתום מחדש יהיה זמין להעברה רק ב15 בדצמבר 2009. בקיצור, אם הלייקרס רוצים להביא מישהו מהם עדיף שיעשו את זה בהחתמה שלהם כשחקנים חופשיים, בטח לא אם זה עולה להם בגאסול.

למעלה